A cikket várhatóan 7 perc alatt tudod elolvasni.

2007 méltó lezárása

Beköltözött életünkbe Cee’d
Majdnem felmondtam a munkahelyemen
Mi volt az a két rossz döntés, ami sokáig kihatott az életünkre?

Amilyen pörgős és eseménydús volt az egész 2007. év, pontosan olyan pörgős és eseménydús lett a vége is. Magánéletünkben, főállásunkban és a Foreverben is pezsgett az élet.

Színre lép a Kia Cee’d

Korábban meséltem, hogy csak nem akart megérkezni az általunk rendelt Kia, és kapcsolatba kerültem egy pécsi kereskedővel. A kocsi határidőre sem érkezett meg, így hát felhívtam a pécsi szalont, mit tudnak hozzátenni az ügyhöz. Közölték, hogy tényleg érkezik a kombi, hamarosan mennek fel Pestre az ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatóra és eligazításra. Mi lenne, ha találkoznánk, és megbeszélnénk a részleteket. Beleegyeztünk, és a pesti kereskedő nagy bánatára felmondtuk eredeti megrendelésünket, visszakértük a foglalót.

Találkoztunk a pécsiekkel a budaörsi Tesco etetősorán, és aláírtam a szerződést egy sárga, akarom mondani Dakar Yellow kombi Kia Cee’d SW-re. Egyrészt nagyon jó üzlet volt ez, másrészt nem. Hivatalos árlista még nem volt a kocsira, így mint utólag kiderült igen kedvező árat találtak ki nekünk.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Másrészt viszont deviza, egészen pontosan svájci frank alapú hitelt ajánlottak rá. Mondjuk más nem is nagyon volt a piacon, talán csak euro meg japán jen, forintban akkoriban nem kötöttek autóhitel szerződést. Mikor kérdeztük, mennyire kockázatos ez, mondták nem igazán, mert a svájci frank a legstabilabb valuták egyike, ha 15%-ot mozog, akkor már itt a világ vége. Így kalkuláltunk hát, és belementünk az üzletbe. Csak félig volt igazuk, mert a svájci frank borzalmasat emelkedett, további sunyiságok drágították az évek során elviselhetetlenre a hitelt, a deviza alapú hiteleseknek viszont valóban eljött a világ vége. Olyan döntésünk volt ez, aminek még mindig nyögjük a terhét, és várhatóan fogjuk még egy darabig.

Első fotó Ceddel

November elején szóltak, hogy úton a kocsi, két hét múlva átvehető. Születésnapom előtt egy nappal felültünk egy Intercityre, elutaztunk Pécsre. Az állomáson várt ránk a kereskedő. Elautóztunk a szalonba, aláírtam a papírokat, vártunk kicsit a rendszámra, majd végre először beleülhettünk a kocsiba. 8 kilométert mutatott a számlálója. Néztek rám furcsán a szomszéd benzinkútnál, amikor az autópálya matrica vásárlásánál bediktáltam a kilométer állást. Ja, és ki kellett mennem megnézni a rendszámot. 🙂

Nagy élmény volt egy ismeretlen, vadonatúj kocsival, aminek a megszokottnál sokkal erősebben fogott a féke átkelni a Mecsek kissé már lefagyott lankáin. Úgy hozta az élet, hogy első utunk egyenesen a Forever bázisra vezetett egy nyílt tájékoztatóra. Nem kis feltűnést keltettünk az autóval. A jármű a mai napig kiváló, csak a kilométer számlálója mutat már 260 ezer feletti számot…

Végre sikerült minősülnünk egy európai Rally részvételre

A kocsi átvétele előtti hétvégét Lakitelken töltöttük, ahol a kiemelt előadó Philipp Ritter volt Svájcból. Pofátlanul fiatalon, 24 évesen már zafír menedzserként érkezett hozzánk. A srác profi focista, és ezt a szemléletét ültette át az üzletre. Tanulságos volt hallgatni. Később már gyémánt menedzserként tért vissza közénk….

Philipp Ritter 2007 őszén Lakitelken

A kocsi átvételének másnapján parádés Sikernapon vehettünk részt a Budapest Sportarénában. A Miss Forever Dél-Kelet európai döntőjével egybekötve zajlott fényűző külsőségek között majdnem hétezer néző előtt. A műsort Sasvári Sándor és társainak szereplése fémjelezte. A rendezvény sztárja Schlepp Krisztián, egy 7 éves kisfiú volt, aki komplett és szakszerű előadást tartott a termékekről. Rékasi Károly az ápolt férfiról tartott bemutatót látványos szemléltetéssel. A nap kiemelt előadója Rolf Kipp dupla gyémánt menedzser volt, akitől anno az egész Forever Magyarország elindult.

Nekünk mégis az volt a legfontosabb, hogy végre minősülhettünk egy európai nagy rendezvényre. A 2008-as budapesti European Rally első szintjét csíptük meg, és ez roppant büszkeséggel töltött el minket.

Sikernap 2007. november minősülésünk
Minősülésünk után 2007 novemberében

Élettelenség a munkahelyen

Viki munkahelyén rendeződni látszott a helyzet. Úgy tűnt, 2008. elejére édesapja ismét vissza tudja szerezni tulajdonrészét az új tulajdonosoktól, és helyreáll a rend.

Nálam kevésbé volt kedvező az összkép. Valóban elköltözött Újpestre az iroda, így Érd és Újpest között ingáztam. Ez nagyon sok volt, amit tetézett, hogy sokszor Viki is utánam autózott a munkaidő végére, hogy mehessünk a Forever műszakot teljesíteni. Nézeteltéréseim is folyamatosan mélyültek a vezetőséggel. A helyzet kihatott egészségi állapotomra is. Már 30 kg hízás felett jártam, ami stressz evésemből következett. Ízületeim egy idő után kezdték felmondani a szolgálatot, háziorvosom köszvényt állapított meg. Volt, hogy egy hétig Viki vezetett helyettem is, annyira fájtak a végtagjaim.

Elhatároztam, hogy novemberben felmondok. Forever igazgató helyettesi fizetésünk összeadva Viki jövedelmével elegendőnek tűnt egyelőre, és pontosan megterveztük igazgatói minősülésünket is. Ez hosszútávon is fenntarthatóvá tehette a döntést.

Tervemet a család elé terjesztettem, akik egyrészt hőgutát kaptak azonnal, másrészt nagyban helytelenítették eljárásomat. A nyomásnak engedve bizonytalan időre elhalasztottam a kilépést. Ez volt a hónapban a második rossz húzásom, ami nagyban kihatott a jövőben bekövetkező eseményekre.

2007 lezárása

Még egy remekbe szabott Sikernapon vettünk részt az évben. Előtte azonban még szokott Startnapunkon Edit tartott egy előadást a Network marketing jelenéről és jövőjéről, ami igen elgondolkoztatott.

A karácsonyi Sikernapon a 150 tagú Golgota Gospel Kórus tartott ünnepi hangversenyt nekünk soraik közt egy régi kedves ismerősömmel. Keresztes Ildikó is adott egy koncertet ez alkalommal, sztárvendége Pataky Attila volt. Ekkor sem maradtunk nagy hatású szakmai előadó nélkül, John Curtis gyémánt menedzser érkezett az Egyesült Királyságból. Őt már személyesen ismertük tavaszi stockholmi kalandunkból eredően.

Az évet a Bíró Kati által szervezett örök emlékezetű évzáró vacsora zárta a budakalászi Kantin Tanya western étteremben.

Évzáró vacsora 2007 Budakalász

Nagy eredményeket hozó, briliáns év volt 2007. A következő év is bővelkedett izgalmakban, de az korántsem volt már ennyire pozitív. Hamarosan elkezdem elmesélni.

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.