A cikket várhatóan 4 perc alatt tudod elolvasni.

A Forever Living Products elismert gazdasági szereplő

Authorised Economic Operator – Engedélyezett Gazdálkodó
World Customs Organization – Vámügyi Világszervezet
Az Engedélyezett Gazdálkodó egy minőségbiztosítási rendszer

Úgy alakul mostanában, hogy a Plecsni rovatban nem a termékek, hanem a cég különböző részeinek elismerése van terítéken. Ezúttal is ilyen elismerésről lesz szó. Az Európai Unió AEO Authorised Economic Operator – Engedélyezett Gazdálkodó minősítést ad azon szervezeteknek, amelyek megfelelnek a kritériumoknak.

Elismert Gazdálkodó

Authorised Economic Operator - AEO - Engedélyezett Gazdálkodó

A WCO (World Customs Organization – Vámügyi Világszervezet) tagjai kidolgoztak egy rendszert a nemzetközi kereskedelmi forgalom megkönnyítése és biztonságának javítása érdekében. Ez a Globális kereskedelem biztonságát és könnyítését szolgáló szabványrendszer. Meghatározza azokat az alapelveket és normákat, amelyeket a WCO tagjainak minimális követelményként egységesen alkalmazniuk kell.

Az országok, szövetségek ugyanezen elvek mentén kialakították saját rendszereiket. Az Európai Unióban ennek a szabványrendszernek az adaptálását nevezték el AEO -nak. Az alkalmazók szerződéseket írnak alá egymással  saját szabályrendszereik kölcsönös elfogadásáról. Az Európai Unió már aláírt ilyen megállapodást Norvégiával, Svájccal, Japánnal, Andorrával, Kínával és ami különösen fontos a Forever Living Products szempontjából az Amerikai Egyesült Államokkal. Az AEO minősült cégek tehát ennek előnyeit ezeken a területeken is élvezhetik.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Mik az AEO minősítés feltételei?

Minden olyan gazdálkodó szervezet, amelyik üzleti tevékenysége kapcsán vám jogszabályok hatálya alá tartozó tevékenységekben vesz részt, része a nemzetközi beszerzési láncnak jelentkezhet a minősítésre. Engedélyezett gazdálkodó, néhány kivételtől eltekintve, csak az Európai Unió vámterületén letelepedett szervezet lehet.

Az engedélyezett gazdálkodó státusz megadásának feltételei a rendelet alapján a következők:

  • Megfelelő előélet igazolása a vámszabályok betartása tekintetében.
  • A kereskedelmi és szállítási nyilvántartások vezetésének kielégítő színvonalú rendszere, amely lehetővé teszi a megfelelő vám ellenőrzést.
  • Igazolt fizetőképesség.
  • Bizonyított gyakorlati színvonalú kompetencia vagy szakmai képesítés.
  • Megfelelő biztonsági standardok megléte.

Az AEO tanúsítvány megszerzésének átlagos időigénye attól számítva, hogy a kérelmező részéről döntés születik a megszerzésre, közel egy év.

Milyen előnyökkel jár az AEO minősítés?

Az Engedélyezett Gazdálkodó kifejezés egy minőségbiztosítási rendszert takar. A rendszer bevezetője különleges elbírálásban részesül a vámhatóságok részéről. Az engedélyezett gazdálkodók különleges státusszal rendelkező gazdasági szereplők, akiket a vámhatóságok megbízható partnernek tartanak. Vámügyeik intézése, a vámáruk fuvarozása és egyéb kezelése során számos kedvezményt adnak nekik.

A státuszt valamennyi tagállam vámhatósága elismeri, ezért azt bárki, bárhol is szerzi meg, az előnyeit az egész Unió területén és minden határátkelőhelyén élvezheti.

A Forever Living Products Magyarország Elismert Gazdálkodó minősítése

A cég 2017 januárjának elején értesítette róla független üzleti partnereit, hogy nemzetközi és hazai elismertségének, jó hírének következő állomásaként ebben a magas rangú elismerésben részesült. Az újraminősítő független audit eredményeként ismét megítélték számára az AEO Authorised Economic Operator, Elismert Gazdálkodó rangot, amely a cég általános megbízható működését igazolja.

A cég megadta nekünk a lehetőséget arra, hogy prezentációinkban a többi elismerő tanúsítvány mellett az AEO logót is használhassuk.

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

Megérdemlem a jó minőséget, ide vele!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.