A cikket várhatóan 5 perc alatt tudod elolvasni.

A nyulak üdvözölnek mindenkit

Jakabszállás 2018. április
A Gedeon tanya most is szenzációs
Újabb sarokkőre leltünk üzletünk fejlődésében

Nemrég megígértük, hogy húsvét után meglátogatjuk a fáradt nyulakat. Felkerekedtünk hát, elutaztunk Jakabszállásra, meg is találtuk őket a Gedeon tanyán. Jól vannak, kaptak répát. Ha már ott voltunk, részt vettünk az első Forever Academy Jakabszállás képzésen, aminek csak a neve új.

A legnehezebb cikktípus a beszámoló. Annyi benyomás ér minket, annyi élményt szerzünk, és annyira felpörgeti az agyunkat egy-egy mondat, hogy képtelenség átadni. Ott kell lenned személyesen, hogy ezt megértsed. Azért csak megpróbálom leírni vadonatúj élményeinket, hátha átmegy valami.

Érkezés Jakabszállásra

Megérkezésünk mindig kicsit szürreális. Már az úton jól érezzük magunkat, majd megállunk kis időre a reptérnél, hogy elintézzük a regisztrációt. Kis idővel ezután elhagyjuk az aszfaltot, hogy 3 km homok-rally után megérkezzünk a Nyugalomba.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

A Gedeon tanya zseniális hely. Ahogy leparkolunk, azonnal körülvesz minket a csend. Már ha nem számoljuk a rengeteg jelenlevő állat ezerféle hangját. Viki első kötelező dolga mindig Marcipán, a komondor üdvözlése, aki már begurulásunk közben nyomatékosan jelzi igényét a simogatásra. Nem tudom ki hogy van vele, nekem nem ilyen kép élt a fejemben a komondorokról…

Nem juthatunk be a recepcióra (helyett az étkezőbe), amíg körbe nem jártuk a gazdaságot, és meg nem szemléltük a sok-sok állatot. Van, amelyik elénk jön, ilyenek a macskák, nyulak, tyúkok, újabban a racka juhok. Van amelyik szerencsére nem jön elénk, ilyen a termetes disznó malacaival és a szürke-marhák. Van amelyik meg nem tud, mert villanypásztor mögött van, mint a lovak és a póni, vagy Betyár a megkötött fehér puli. Betyár egyébként szintén igényt tart az üdvözlő simogatásra.

Ez évben a kis tó a belvíznek köszönhetően (?) hatalmasra nőtt, átalakítva a tájat. Sekély a vize, így a lovak előszeretettel legelnek benne, kvázi átképezve magukat vízilovaknak. Másik nyertese a dolognak a töménytelen, mindenfajta béka, akik tiszteletünkre hosszú és hangos koncertet adtak.

A háziak szívélyesen üdvözölnek minket, és mindig különleges szobákat kapunk, mindegyik más. Ilyenkor általában könnyű ebédként elfogyasztjuk a magunkkal hozott elemózsiát, és indulunk is vissza a reptérre az első napi képzésre. Most is így tettünk.

Dögös, új technika

Már a regisztrációkor észrevettük azt a hatalmas változást, ami a színpadtechnikában történt. Hatalmas LED fal lett a színpad háttere. Gyönyörűen néz ki, végre méltó a technika is a képzéshez. Egyetlen hátránya, ami később derült ki, hogy a videókat torzítja. Valószínűleg még nem elég gyakorlottak a fiúk a beállításában. Nagy utat tettünk meg a lakitelki kék és piros mikrofontól idáig…

A szombati nap mindig családias. Ilyenkor kapnak szót az újak és az eredményeket elérők, ilyenkor közli Berkics Miki is bizalmasabb információit. Ez alkalommal feltűnően többen voltunk, mint szoktunk, Miki is megjegyezte. Nagy szó ez, mert mindig azért ostorozza a népet, hogy vegye már észre, ez a képzés két napos, nem elég vasárnap megérkezni.

Már a Gedeon tanyán hallottuk, hogy a reptéri szálló új tulajdonoshoz került. Miki ezt az információt azzal egészítette ki, hogy nagy fejlesztések várhatóak. Lássuk!

Este a pusztában

A napi program után visszatértünk a tanyára. Itt isteni vacsora várt ránk. A városi ember számára a falusi ízek mindig meglepőek, és véleményem szerint rendkívül finomak.

Vacsora utáni sétánk közben Viki lovakat simogatott, majd találkoztunk a racka nyájjal. Lenyűgözött a mód, ahogy a gazdasszony egy határozott mondatával az egész nyájat elrettentette a szénabála illegális csócsálásától, egyben hazatérésre bírta őket a karámba. Mellékhatásként a száz méterre levő Betyár is betakarodott házába…

Nem volt ihletünk átmenni a reptérre a bulira. Tartottunk egy laza levezető társasjáték partit, majd nyugovóra tértünk.

Reggel

A fenséges húsos tál, az előző este szemünk láttára összeszedett tojások és a zseniális lekvárok elpusztítása után megbeszéltük a következő alkalmat a háziakkal, majd ismét a reptér irányába indultunk a homokos úton.

Csak az irányába, mert mielőtt odaértünk, még beugrottunk a település központjában álló idősek klubjába. Átjelentkeztünk ugyanis ide, hogy szavazhassunk a választásokon. Az átjelentkezési mappa tekintélyes vastagságából ítélve nem lehettünk egyedül…

Tele a hangár

A vasárnapi nap mindig az ütős előadásoké. Ilyenkor mindig csurig telik a nagy hangár emberekkel. Most is így lett. Időben odaértünk a szavazókör előtti sorbaállás ellenére, így még jutott időnk kávéra és a híres rétesre.

Miki megnyitója után Szabóné Dr. Szántó Renáta orvos tanácsadó tájékoztatott róla minket, hogy itt a tavasz. Előtte tőle is meghallgattuk, mint mostanában minden orvos tanácsadótól, a termékeinkre vonatkozó jogszabályi kötelmeket.

Utána névrokona, Szántó József előadása következett. Ő a cég által szervezett Aloe Challenge nyertese. Minden nap kalandos körülmények közt fogyasztotta el napi gél adagját, ezt filmre vette és közzétette. Tapasztalatairól és az ezáltal elért eredményeiről beszélt.

Torcom Júlia, az egész képzéssorozat lelke, a háttércsapat irányítója, Miki jobb keze elég ritkán kér szót a színpadon. Ha kér, azt nyomós okkal teszi. Sokan Lakitelki Mumusként emlegetik lelkiismeret noszogató, ám teljesen ész- és jogszerű fellépéséért. Most annyi információja volt, hogy kapott egy blokkot.

Nagy előadások

Kis szünet után következett a várva várt előadás. Miki ritkán kerül színpadra előadóként, de ha felkerül, azt legalább hónapokig, ha nem évekig emlegetjük mondanivalója okán.

Előadása előtt megemlékeztünk kiváló, elhunyt kollégánkról, Németh Antalról, akinek a temetésén és is részt vettem Nagykanizsán. Jó ember volt, nyugodjon békében!

Miki ezúttal a döntés hatalmáról és felelősségéről beszélt. Minden egy döntéssel kezdődik…

A szeles ebédszünet után Rusák Patrícia előadása került sorra. Régóta ismerjük, sokat várunk tőle, de amit most adott, az hihetetlen volt. Hiszem, hogy Szabó Józsi novemberi előadása után ez a következő sarokkő üzletünk fejlődésében.

A koronát Lomjanski Veronika gyémánt menedzser tette fel a napra, szokása szerint. Őt is ritkán halljuk, de ha halljuk, emlegetjük sokáig. Csakúgy, mint Mikit. Most is formabontó volt. Kezdetnek rögtön felvezényelte a színpadra az összes új embert, aki életében először volt ezen a rendezvényen, és hozzájuk beszélt. Utánuk következtek azok, akiknek már a gyerekei is a Forevernek dolgoznak. Rögtönzött egy interjút a saját lányával. Mindezek után gyönyörűen alátámasztotta Miki előadását saját híres mondása – “Akarod, vagy nem akarod, a többi csak magyarázat!” – köré felépítve.

Rengeteget kaptunk ezen a hétvégén minden téren. Legközelebb, július elején várunk téged is szeretettel!

Ja, és a nyulak mindenkit üdvözölnek!

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.