A cikket várhatóan 5 perc alatt tudod elolvasni.

A rendezvények legfontosabb része – szerintem

Szakmánk alapja a rendezvény
Okosság, érzelmi töltés, barátság
Szerintem van egy nagyon fontos része az eseményeknek

Aki benne van szakmánkban mind egyetért abban, hogy a szakma sarokköve a rendezvény. Aki előre akar jutni, egyszerűen nem hagyhatja ki ezeket az eseményeket. De miért is nem?

Okosság

Berkics Miklós gyémánt menedzser egyik kedvenc szava járása: az okosság mindig a színpadról jön. És ez nagyon igaz. A network marketing cégek rendezvényein az esetek zömében nem fizetett előadók szerepelnek, bár természetesen nagy nevű trénerek is előfordulnak. A legtöbb előadó úgymond a sorok közül emelkedik ki, maga is hálózatépítő a cégnél, és valamilyen elért eredménye kapcsán jut mikrofonhoz.

Ők nem teóriákat, elveket, szépen hangzó útmutatásokat adnak elő, hanem saját tapasztalatukból beszélnek. Mindent elmondanak őszintén, és ebből rengeteget lehet tanulni.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Egyértelmű tehát, ha okossághoz akarsz jutni, ott kell lenned.

Érzés

Jól van na – mondják az ellenzők – a legtöbb rendezvény előadásai elérhetők később valamilyen rögzített formában, hanganyagként vagy videón.

Igen ám, de az előadás alatt a teremben emberek vannak. Az előadó minden gesztusára reakciókat adnak, lelkesek vagy éppen unatkoznak, időnként még fel is háborodnak. Általában egy network marketing rendezvény semmi mással össze nem téveszthető hangulatú. Elszabadulnak az érzések, a feeling, jó cégnél igen erős a tömeg pozitív kisugárzása, ami bizony érezhető.

A szkeptikusok erre mondják: agymosott szekta. Mi meg azt, hogy az agymosásban lehet valami, ám pozitív értelemben. Szebbnek, jobbnak, teljesíthetőbbnek látjuk a világot. Jobban érezzük magunkat, és ezt igyekszünk átadni környezetünknek. A szekta sajnos nem ül, mert ha egy szektavezér mond valamit, az úgy van. Na itt nem. Később mesélek róla, hosszú lesz.

Erről az érzelmi töltetről maradsz le, ha nem jössz el a rendezvényre.

Barátság

Jól van na – mondják az ellenzők – egy videón simán keresztül tud menni a feeling, de még egy jól megszerkesztett hanganyagon is.

Én azt mondom erre, hogy maximum szűrten, nagyon szűrten, de ne vitatkozzunk. Van itt egy szerintem még fontosabb része a rendezvényeknek, amit biztosan nem tudnak reprodukálni a rögzített anyagok.

És ez a szünet.

A szünetben a folyosón kötődnek a barátságok. Rég nem látott ismerősöket üdvözölhetünk, a haverral jól kitárgyalhatjuk az előadót, az étteremben máshogy el nem képzelhető társalgási helyzetekbe kerülhetünk, és ezek mind-mind igen fontos hatással vannak előremenetelünkre.

Innentől hívhatjuk kollégáinkat barátainknak…

Persze ha ökörségek vagy negatív dolgok terjednek ilyenkor, az káros is tud lenni. Tapasztalatunk szerint azonban a pozitív fejlemények dominálnak ekkor. Egyszerűen sokkal jobban érzed magad, ha vége van a rendezvénynek, mint előtte.

Ráadásul a folyosón történtek visszahatnak a teremben levőkre, és emelik a feelinget. Önmagát gerjesztő jóérzés transzformátor.

Nincs az a videó, hanganyag, ami ezt másolni tudná. Erről biztosan lemaradsz, ha nem vagy ott.

Megéri a gazolás a telken?

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!
Print Friendly, PDF & Email
A rendezvények legfontosabb része – szerintem

Na és mondjuk egy konferencián fontos a szünet?

Köszönjük szavazatodat!

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.