A cikket várhatóan 6 perc alatt tudod elolvasni.

Állatkínzás nélkül szépülhetünk

A Cruelty Free az állatkísérletek betiltásáért küzd világszerte
Több mint 100 év van a hátuk mögött
A Forever is rendelkezik a Leaping Bunny tanúsítvánnyal

AForever mindig és mindenhol a természetközeli gazdálkodásra törekszik. Nem véletlen, hogy az aloé földek gyomtalanítását kecskenyájak végzik. Mi  sem természetesebb tehát annál, hogyha létezik egy olyan minősítő program, mint a Cruelty Free szervezeté, akkor a Forever arra benevez.

Cruelty Free

A Cruelty Free az állatkísérletek betiltásáért küzd világszerte. Olyan világ megteremtésére törekszik, ahol senki nem tekint lehetőségként arra, hogy állatkísérleteket végezzen.

Csapatuk minden tagja szakterületének specialistája. Tevékenységük ötvözi a díjnyertes kampányok lebonyolítását, a politikai lobbizást, az úttörő jellegű titkos nyomozásokat, tényfeltárást, a tudományos és jogi szakértelmet valamint a vállalati felelősséget. Világszerte tanítják és ösztönzik az embereket az állatok tiszteletben tartására és megóvására, a mellettük való kiállásra. Kivizsgálják és felfedik az állatok valós életét a laboratóriumokban, és buzdítják a döntéshozókat az állatok számára pozitív döntésekre. Kiállnak a tudomány eszközeinek javításáért és az állatkínzás nélküli élet megteremtéséért.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Mindezt elismerés mellett végzik

Azt hihetnénk, ezt afféle földalatti szervezetként végzik. Szerencsére a valóságban az állatkísérletekkel foglalkozó szaktekintélyként széles körben elismerik őket. A kormányok, a média, a vállalatok és a hivatalos szervek gyakran kérnek tőlük tanácsot, szakértői véleményt. Professzionálisan dolgoznak, kapcsolatokat építenek politikusokkal, üzleti vezetőkkel és tisztviselőkkel, elemezik a jogszabályokat és biztatják a döntéshozó testületeket a világ minden táján mintegy a laboratóriumi állatok képviselőjeként működve.

Nem kapnak kormányzati finanszírozást, teljes mértékben támogatóik nagylelkűségére támaszkodnak, hogy folytathassák az állatokkal kapcsolatos munkájukat. Ezt meglehetősen sikeresen teszik, számtalan ismert ember áll ki mellettük.

Nem mai szervezet

Még egy tévképzetet el kell oszlatnunk gyorsan. Bármily meglepő, a szervezet nem ma, vagy pár éve kezdte tevékenységét, több mint 100 év van a hátuk mögött. Történelmük során sok mindent elértek az állatok érdekében. Ahogy a probléma nőtt, világszerte fokozták a nyomást, és elérték, hogy a kérdés a világon mindenhol napirendre kerüljön. Milliónyi állatot mentettek ki a laboratóriumokból.

Az 1898-ban alapított Cruelty Free International a korai társadalmi igazságszolgáltatási mozgalomban gyökerezik. Alapítója, Frances Power Cobbe női jogvédő és jótékonysági mozgalmár volt. A korábban “British Union for the Abolition of Vivisection BUAV” néven ismert szervezet ma Cruelty Free International néven a világ vezető szervezete, amely az állatkísérleteket a történelemkönyvekbe fogja száműzni.

Cruelty Free munka közben

Leaping Bunny (Szökkenő Nyúl) Tanúsítvány Program

Aki valaha látta már a Gyalog galoppot, az tudja, hogy a nyúl az. Itt is. A Leaping Bunny tanúsítás a nem állatokon kikísérletezett termékek nemzetközi aranyszabványa.

A Cruelty Free International segíti a vállalkozásokat annak bizonyításában, hogy termékük a kegyetlenség elkerülésével készült. Nemzetközi szinten több mint 600 vállalat büszke arra, hogy Leaping Bunny tanúsítvánnyal rendelkezik. Sokan tüntetik fel a Leaping Bunny logót termékeiken, lehetővé téve a vásárlók számára, hogy azonosítsák és kiválasszák azokat a termékeket, amelyeket nem állatokon teszteltek. A Forever Living products is büszke erre a tanúsítványára.

Cruelty Free Leaping Bunny

A Leaping Bunny tanúsítványt eredetileg az 1990-es években alakította ki állatvédelmi szervezetek nemzetközi koalíciója. A Leaping Bunny logó olyan vállalatok számára készült, amelyek kozmetikai, testápolási és tisztítószereket állítanak elő, és megfelelnek a Humane Cosmetic és Humane Household Product Standards kritériumoknak.

Ma a világ minden részén működő cégek tanúsítását a Cruelty Free International nemzetközi partnereivel együtt végzi. Az Egyesült Államokban és Kanadában a programot a Coalition for Consumer Information on Cosmetics (CCIC) szervezet irányítja. Függetlenül attól, hogy hol készítették a vállalat tanúsítványát, a Leaping Bunny tanúsítványt nemzetközi szinten ugyanazon feltételek szerint adják ki. Így világszerte megbízhatnak benne a vásárlók, hogy minden tanúsított vállalat megfelel a magas színvonalnak.

A tanúsítvány elnyerésének feltételei

Ha egy vállalat tanúsítvány iránti kérelmet nyújt be, akkor az összes termékcsaládját, amely a tanúsítvány hatálya alá tartozik be kell mutatnia. Egyedi márkákat, termékcsaládokat vagy termékeket nem lehet igazoltatni. A Leaping Bunny tanúsítás jelenleg nem adható ki gyógyszerekre, emberi vagy állati élelmiszerekre, ruházatra. Az állatok ápolására szolgáló termékek a kozmetikai tanúsítás részét képezik.

Annak érdekében, hogy egy cég Leaping Bunny tanúsítványt szerezzen, és hitelesítve maradjon, igazolnia kell, hogy megfelel az alapvető kritériumoknak:

  • Beállít egy rögzített határidőt, amely után egyik termékét vagy összetevőjét sem vizsgálja állatokon.
  • Olyan eljárásokat hoz létre, amelyekkel ellenőrizheti a rögzített határidő szigorú végrehajtását a gyártósoron és a nyersanyag-beszállítóknál, az egész ellátási láncot felügyelheti általuk.
  • Létrehoz egy, a Cruelty Free International által ellenőrzött állatkísérleti szabályzatot.
  • Engedélyezi a független ellenőrzést a Leaping Bunny kritériumoknak való megfelelés igazolására.

A Forever Living Products tanúsítványát itt ellenőrizheted.  Az “

Láthatod tehát, ha Forever kozmetikai terméket vásárolsz, biztos lehetsz benne, egyetlen egér, kutya vagy éppen nyúl sem szenvedett szépségedért.

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

Megérdemlem a jó minőséget, ide vele!
Print Friendly, PDF & Email
Állatkínzás nélkül szépülhetünk

Szerinted szabad állatokat használni kozmetikai kísérletekre?

Köszönjük szavazatodat!

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.