A cikket várhatóan 8 perc alatt tudod elolvasni.

Amikor a kiválóból felülmúlhatatlan válik

Új Forever Aloe Vera Gel
A vad és egzotikus ízből maradt az egzotikus
A doboz sem rombolja a környezetet

Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer a Forever Aloe Vera Gel  bekerül a “Van új a nap alatt” rovatba. Márpedig most nagyon ez a helyzet, mert egy évvel a bejelentése és a japán tesztforgalmazás megkezdése után immár Magyarországon is az új gél érhető el.

Olyannyira megváltozott kívül-belül, hogy új termékszámot kapott, márpedig akkor új terméknek számít, és beleillik ebbe a rovatba.

Elsőre az új csomagolás szembetűnő. Erről kicsit később szólok, van mit. Először vizsgáljuk meg a beltartalmi értékek változását.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

0,3 %-kal tér el a levél belső géljétől

Aloe Vera Gel fő előnyök

Sárga kannás elődje 96,87%-ban egyezett meg az aloé levél belső géljével. Ezzel egyébként kitüntetést is nyert. Az új natúr gél 99,7 %-ra közelíti meg a levél belső géljét. Lényegében azonos vele. Képzeld el, hogy felvágsz egy aloé levelet és közvetlenül a növényből fogyasztod a gélt! Na ez olyan. Az új stabilizálási eljárásnak köszönhetően a vitaminok háromszor akkora mértékben maradnak benne, mint elődjében.

Csupán némi aszkorbinsav – C vitamin – és citromsav van még benne mint antioxidáns és savanyúságot szabályzó anyag. Ennyit az összetételéről. Mivel a gélben amúgy is van C vitamin, a Forever Aloe Vera Gel C-vitaminban gazdag. A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez és a fáradtság csökkentéséhez.

Az is nagyon fontos, mit NEM tartalmaz ez a gél. Nem tartalmaz tartósítószert, glutént és hozzáadott cukrot.

Az aloé néhány hatása

Az aloét több évszázados tisztelet övezi tudományosan bizonyított jótékony bőrnyugtató, -hűsítő és -hidratáló hatásáért. Ám ez a hatékony növény egyedülálló poliszacharidjaival és tápanyagprofiljával akkor is hihetetlenül jótékony, ha belsőleg fogyasztjuk. Az Aloe verának természetes tisztító hatása van, így az emésztőrendszerben támogatni tudja a bevitt táplálékból a tápanyagok felszívódását a véráramba, mialatt még a jótékony baktériumok szaporodását is elősegíti. Az aloéban található tápanyagok és az egyedülálló poliszacharid, az acemannán támogatják az immunrendszert.

A Forever Aloe Vera Gel tisztaságáért és hatékonyságáért megkapta a Nemzetközi Aloe Tudományos Tanács (IASC) tanúsítványát. Kóser és Halal food minősítése van, a Magyar Természetgyógyászok Szövetsége ajánlja.

A tartósítószer mentesség pro és kontra

A tartósítószer mentes stabilizációs eljárás és az új csomagolás megváltoztatta a gél ízét. Előnyére. Eddig vad és egzotikusnak tartottuk, mostanra a vad elmúlt, maradt az egzotikus zöldséglé érzés.

No de a tartósítószer mentesség nem csupa móka és kacagás! Kannás elődje 4 évéhez képest az új gél 2 évig őrzi meg minőségét felbontatlanul. Ha felbontod, szigorúan hűtőben kell tartanod, és maximum 30 napig tárolhatod. Nincs mese, meg kell inni ez idő alatt! Nincs többé fél évig depózás a hűtőajtóban!

Az sem mindegy, hogyan tárolod a hűtőben. Állítva kell tartani. Ha muszáj fektetni, akkor a kupak felfelé legyen. Azt is felejtsd el, hogy a dobozból iszod. A szádból származó bacik prímán tönkreteszik pár nap alatt. Tessék kiönteni pohárba, abból inni! A reggeli hűtőből kivétel, felrázás, reggeli feles marad, bár a hivatalos fogyasztási ajánlás emelkedett. Nem lesz bajod tehát, ha kicsit többet iszol. A cég kiadott egy  rövid használati utasítás videót is, íme:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Adatkezelési tájékoztató.
I Accept

Tetra Prisma Aseptic

Térjünk vissza a csomagolásra, mert megér pár szót. A Tetra Pak nem csak a dobozt szállította, hanem az egész csomagolási rendszert. Évekig dolgoztak együtt a két cég szakemberei, mire adaptálták a technológiát az aloéra.

A kartondoboz papír és műanyag rétegekből áll, és egy vékony alumínium réteget is tartalmaz. Ezek az összetevők mind fontos feladatot töltenek be a gél frissességének megőrzésében.

Tetrapak aszeptikus kartondoboz rétegei

Belülről kifelé haladva a rétegek a következők:

  • A legbelső polietilén szigetel: megakadályozza a folyadék szivárgását és védettséget nyújt a terméknek a mikroorganizmusok ellen.
  • A második polietilén réteg az alumíniumot rögzíti, és garantálja, hogy az ne érintkezzen közvetlenül a géllel.
  • Az alumínium réteg, amely 8-szor vékonyabb az emberi hajszálnál, véd a levegő, fény, szagok bejutása ellen.
  • A következő, adhéziós polietilén réteg a papír és alumínium rétegeket rögzíti egymáshoz.
  • A csomagolás legnagyobb részét, legalább 70%-át kitevő papír tartást és merevséget ad a doboznak, és hordozza a termékre vonatkozó információkat meg a gyönyörű grafikát .
  • A külső polietilén réteg védi a dobozt és annak papírrétegét a közvetlen külső hatásoktól.

A környezet marad

A Tetra Pak csakúgy mint a Forever nagy figyelmet szentel a környezet védelmére. A papír előállítására szolgáló fák termesztése, a papírgyártás és maguk a dobozok gyártása is a Forest Stewardship Council (FSC) ellenőrzése és minősítése mellett zajlik. Hogy ez mit jelent, azt megtudod a magyar Ozone Network televízió csatorna műsorából, amit itt rögtön meg is nézhetsz. Érdemes és érdekes végignézni, hogyan gyártják a dobozokat. Mellette találsz egy videót arról, hogyan honosította ezt a rendszert a Forever az aloé gél előállítására.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Adatkezelési tájékoztató.
I Accept
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Adatkezelési tájékoztató.
I Accept

Szelektíven gyűjtsd a dobozt!

Természetesen a csomagolás 100 százalékosan újrahasznosítható. Ehhez mindössze annyi kell, hogy a megfelelő kukába dobd ki a kiürült dobozt. Mielőtt felhördülsz, igen, Magyarországon is kialakult infrastruktúrája van az italos dobozok begyűjtésének. Komplett honlap és szervezet foglalkozik  a témával. Annyi a csavar, hogy nem mindegy, melyik városban vagy, mert mindenhol másik kukába kell dobni a dobozt. Szerencsére erre is van oktató videó.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Adatkezelési tájékoztató.
I Accept

Azt kívánom, mielőbb próbáld ki, és használd hosszan egészséggel az új Forever Aloe Vera Gel-t!

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

Megérdemlem a jó minőséget, ide vele!
Print Friendly, PDF & Email
Amikor a kiválóból felülmúlhatatlan válik

Neked melyik csomagolás tetszik jobban?

Köszönjük szavazatodat!

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.