A cikket várhatóan 5 perc alatt tudod elolvasni.

Az Emberi Tényező első beszólása

A szerelem nem ismer határokat
Ember tervez, Isten végez
Legendás képzés Harangodon

A2008. májusi Sikernap után látszólag minden ment tovább, mint egy ilyen felfokozott hangulatú évben mehet. Ismét volt egy nagyszabású Sonya Kozmetikai Nap, Lakitelken megint megjelent Katrin Bajri és csapata a szokott zseniális előadásaikat elővezetve, Tonk Emil újabb könyvét mutatta be ugyanitt. Közben viszont csapatunkban felforrt a levegő, mert megjelent az Emberi Tényező.

Az Emberi Tényező és a szerelem (v)iszonya

Történt, hogy csapatunk egyik rendkívül csinos hölgytagja és a szomszédos csapat vonzó fiatal menedzsere olyannyira megkedvelték egymást, hogy nagyon. Ezzel nem is lett volna semmi gond, ha történetesen a fiatalember nem éppúgy rendkívül csinos feleségével együtt építi üzletét, aki éppen megszülte harmadik gyermeküket, ezért időszakosan picinyt hiányzott köreinkből. Mikor a feleség megneszelte ezt az újonnan kialakult nagyívű kölcsönös kedvelést, felettébb kiakadt.

Midőn tudomást szereztünk az ügyről, meg tudtuk őt érteni. Az ügy olyan hullámokat vetett, hogy külön összevont csapatértekezletet tartott a két csapat az ügy tisztázására. A dolog nem sült el jól. A fiatalember éppúgy elveszítette feleségét, mint kedvesét is. Mi meg az első Supervisor vonalunkat. Zsuzsa ugyanis, akinek csoportjában történt az eset, bejelentette visszavonulását. Megértettük indokait, nagyon rosszul érintette az eset.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Az hogy főbe kólintott minket az ügy, nem kifejezés. Hála Istennek Kriszta és Krisztián személyében éppen megszületett az új Supervisor vonal. Kínunkban egy elment, egy jött alapon kezeltük az esetet.

Hozzá kell tenni, ezáltal megtanultuk a Network Marketing egyik legfőbb előnyét. Hiába ment tönkre Zsuzsa vonala, csapatából még a mai napig, tíz éve érkezik pontérték, teljesítmény, vásárlás. Hol innen csurran-cseppen, hol onnan. Ha felépítesz egy jó alapokon álló hálózatot, még szétverni is nehéz.

Na ezzel nem ért véget a horror nyárelő.

Ember tervez, Isten végez

Apósom május vége felé bejelentette Vikinek, hogy a cég a továbbiakban nem bírja el az ő alkalmazását. Nyár közepétől nem számítanak rá. Puff. Ennyit a stabil, biztos állásról a családi cégben.

“Kicsit” érzékenyen érintett minket, hogy az ő fizetésére is alapoztuk előmeneteli stratégiánkat. Igyekeztünk pozitívan felfogni a történteket: így legalább több kapacitásunk lesz mielőbb elérni a Manager szintet. Szorít a cipő, szúr a szög, hajrá gyorsan előre!

Immár mindketten szabad emberek lettünk.

Szalonnasütés

Nagy elhatározásunkat rögtön ismertettük is a csapattal a júniusi szalonnasütésen, és kértük segítségüket. Nagyon pozitív fogadtatásra leltünk. Egyébként talán ez volt a legjobb hangulatú szalonnasütés eddig. Késő este is a kertben ültünk és beszélgettünk.

Volt is miről. Az aktuális történések mellett Gidófalvi Attilának és Katikának a Forever életébe való berobbanása volt a szenzáció. Ők egy másik MLM cég sztár vezetői voltak. Már az év elején hallottuk, hogy valamilyen véleménykülönbség miatt szétváltak útjaik a céggel. Most tudhattuk meg a további történéseket. Minden MLM cég ezerrel hívta Gidófalviékat magához, állítólag egyedül a Forever nem. Ezen Attila felhúzta a szemöldökét, és utánanézett a cégnek. Tetszett neki, és kitalálta, hogy csatlakozik Berkics Mikihez, a legjobbhoz. Vérmérséklete és elvárásai alapján egyszerűen berendelte őt és Lenkey Péter európai operatív igazgatót a budapesti Kempinsky szállóba egy megbeszélésre. Nyár elejére már Senior Managerek voltak úgy, hogy egy hónapban minősültek Managernek és Senior Managernek. Csak ekkor vettük észre, hogy egyáltalán itt vannak. Nem túlzás tehát berobbanásról beszélni.

Legendás képzések

Újjászabott terveinket jelentősen segítette, hogy szenzációs, még a szokott magas színvonalból is kiemelkedő képzéseken vehettünk részt ekkoriban.

Június elején a csapat Startnapja helyett Virág Tibor független tréner okított minket. A személyes és telefonos kommunikációról, a felépítésről tanultunk.

Talán még ennél is jobb volt a hamar legendává érett harangodi képzés. A Harangodi Erdei Iskolában tartott számunkra Nyíri Zoltán délelőtt elméleti, délután gyakorlati képzést a személyiségtípusokról. A kettő között bográcsban főtt ebéd várt ránk.

Nem volt egyszerű ide eljutnunk, mert Vikivel éppen egy Pécs melletti faluban, Kánban voltunk egy hastánc táborban. Viki mint táncos, én mint kísérő. Maga a tábor is nagy sztori, de az a történet nem tartozik ide. A faluba csak földút vezet. Reggel elindultunk, elmentünk a Nyíregyháza környékén fekvő Harangod tanyára, majd este vissza. Az M3 autópályának akkoriban éppen ott volt vége.

Mindezek mellett megérte. Nagyon. Zoli zseniális a témában. A mai napig élénken emlékszünk a gyakorlati prezentációra. Többek között egy függőlegesen álló hálón kellett átjuttatni az embereket úgy, hogy a kötelet nem volt szabad megérinteni, és egy lyukat csak egyszer lehetett használni. Nem kis szervezési feladat volt, és valóban igen gyorsan megértettük a személyiségtípusok mibenlétét.

Tibor és Zoli személyében megismertük az Emberi Tényező másik oldalát is, az emberszerető, felkészült profizmust.

2008 Harangod Erdei Iskola
2008 Harangod Krisztával
2008 Harangod
2008 Harangod ebéd

Azt hittük, a nehezén már túl vagyunk. Nem voltunk.

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.