A cikket várhatóan 5 perc alatt tudod elolvasni.

Barátok közt Lakitelken

Svédország feltöltötte energiával a csapatot
2007. májusában Lakitelken átéltünk egy megismételhetetlen előadást
Életünkben elkezdett csírázni a Nagy Változás…

Svédországból hazaérkezve rendkívül energikus volt a csapat. Erre rátett még egy lapáttal a következő hónap, május, amikor a Forever Magyarország 10. születésnapját ünnepeltük több felvonásban.

Lakitelek

Május közepén Lakitelekre utaztunk a csapattal. Mint most már tudjuk, minden idők egyik legjobb lakitelki képzése volt a 2007. májusi. Már itt elkezdtük ünnepelni a magyar céget.

Az első, ami rögtön szemünkbe ötlött megérkezésünk után, hogy az osztrák-német Mozartok Lakitelekre is eljöttek, méghozzá Katrin Bajri dupla gyémánt menedzser vezetésével. És igen, Mozart golyók is voltak náluk! Megkértük Waldhauser Lacit, aki már ott és akkor is kezelte a hangtechnikát, rakja be Falco számát, vajon elkezdik-e a dobálózást Magyarországon is. Legnagyobb megelégedésünkre elkezdték…

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

A második dolog, amit észrevettünk, mennyire lelazult Katrin előző látogatása óta. Sehol a szoros konty, a pattogó stílus, mi több, párjával, Pascallal érkezett, aki francia és szakács. Tőle a Lakitelken tartózkodó összes hölgy azonnal elolvadt, minden korosztályt beleértve. Győzött fotózkodni a rengeteg leánnyal, asszonnyal.

Az első nap a német csoport előadásaival telt. Amellett, hogy szakmailag rendkívül hasznosak és újszerűek voltak ezek az előadások, még a nyelvgyakorlást is szolgálták. Bár természetesen volt tolmács, igyekeztem eredetiben megérteni mondanivalójukat. Nagy megelégedésemre szolgált, hogy ez zömmel sikerült.

Speciális konzultáció

Az előadások után csoportos konzultációk voltak programba véve. Mi ezt szálláshelyünkre visszavonulva, mintegy az esti buli ívét megkezdve, már vacsora előtt megbontva pár palackot teljesítettük. Vacsora után a Kölcsey terem ruhatárában tovább építve az ívet folytattuk megbeszélésünket, ami egy késő éjszakáig tartó táncos buliba csapott át. A buli Rock and Roll Forever címmel, a 60-as évek divatja jegyében zajlott. Sokan beöltöztek korhű ruhákba, a legjobbakat díjazták is.

Én már elmentem aludni, de Viki maradt, nem tudta abbahagyni a duhajkodást. Ekkor zajlott le az az esemény, amit a jelenlevő hölgyek azóta is el-elcsukló hangon emlegetnek. Pascal különösen finoman, amúgy franciásan, nyilvánosan vallott szerelmet Katrinnak. A termet lányok, asszonyok szipogása töltötte be, míg nyugovóra nem tértek…

Sztárparádé

Másnap nehezen keltünk korán, de megérte. Olyan nap elé néztünk, amit azóta is emlegetünk. Reggel rögtön a születésnapi Sikernapra szánt dal tanulásával kezdtük a napot. Illetve nem is, hiszen akkor még élt az a jó szokás, hogy a lakitelki képzés második napjának kezdetén Bali Gabi reggeli tornát tartott a résztvevőknek. A dalárda csak ezután következhetett.

A délelőtt folyamán olyan előadást hallhattunk, amit kevesen, és immár sajnos úgy tűnik megismételhetetlen. Rékasi Károly és Détár Enikő tartott prezentációt Jó helyen, jó időben, sikeresen címmel. Mi speciel jó helyen és jó időben lettünk sikeresek, amikor az ebédlőben összefutottunk velük, és beleegyeztek egy közös fotóba.

Még ebéd előtt megtartotta előadását Tonk Emil is, a Magyar Marketing Szövetség alelnöke, aki megjelenése előtt ismertette velünk és tette elérhetővé számunkra az Üzleti Patika sorozat új kötetét. Még dedikálta is az ebédszünetben a hatalmas, felfújható Aloe vera géles flakon árnyékában.

Az egész képzés ragyogó hangulatban telt. A szünetekben fényképezkedtünk minden vezetővel, akit csak elértünk, és élveztük a jó időt.

Ebéd után Katrin Bajri oktatott minket Siker a network marketingben címmel. Ha valaki hiteles a témában, az ő, lévén a világ leggyorsabban felépített dupla gyémánt üzletének birtokosa. Az elején önkritikát gyakorolt, és megosztotta velünk megfigyeléseit a magyarok és a németek üzletépítési stílusa között. Szerinte a németek először keményen dolgoznak, majd nagyot ünnepelnek, így Európa legjobbjai. A magyarok először keményen buliznak, majd dolgoznak, és eredményeink láttán már félti tőlünk a németek vezető helyét. Nem volt alaptalan a meglátása… Mindenesetre a maga részéről gyorsan alkalmazkodott a magyar virtushoz.

Idejének egy részét átadta Pascalnak, aki bemutatta az Aloe vera gélre felépített, Franciaországban megjelent szakácskönyvét.

A két napos buli képzés hatalmas fináléval zárult, és valóban örökre feledhetetlen maradt.

Közben zajlott az élet

Főállásomban egyre inkább a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy feldolgozására, nyilvántartására és a védjegy birtokosokkal folytatott kommunikációra tevődött át munkám súlypontja. Olyannyira, hogy ez évben folyamatosan személyesen látogattuk meg kolléganőmmel a cégeket szerte az országban, és tárgyaltunk velük a védjegy jövőjéről. Úgy éreztem, a cég vezetése nem kellőképp vette figyelembe az így szerzett tapasztalatainkat. Ráadásul bejelentették, hogy a nyáron Újpestre költözik az iroda, és így nekem egy laza Érd-Újpest ingázás nézett ki. Egyre kevésbé éreztem magamat kompatibilisnek az olyannyira vágyott minisztériumi állással…

Vikinél sem volt fényes a helyzet, mert hiába dolgozott apja cégénél, abba új tulajdonosok is betársultak. Átvették a cég vezetését, és Viki ezt enyhén szólva sem érezte megfelelő iránynak.

Nagyon sokat jártunk Forever ügyekben tárgyalni és bemutatókat tartani. Általában munka után találkoztunk valahol, és irány a Forever műszak. Joseph, a Volvo derekasan dolgozott, és villámgyorsan gyűltek benne a kilométerek. Valamikor késő tavasszal történt, hogy Viki fogadott nagynénjével autózott Budaörsön, amikor egy hatalmas durranás kíséretében elhagyta a kocsit az ereje. Éppen ki tudta kormányozni a szervizútra, és onnan mozdulni sem tudott, trélerrel vitték szerelőhöz.

Megingott bizalmunk a járgányban, és fájó szívvel elhatároztuk a cserét. Szabad időnkben elkezdtük bújni az internetet és járni a használt autó telepeket. Tapasztalataink alapján dízelt kerestünk, lehetőleg Volvo V40 dízelt, mert nagyon megszerettük a típust. Ám csupa szakadt járművet találtunk, egyik sem nyerte meg bizalmunkat. Elnapoltuk a kérdést, hiszen közben Joseph is felgyógyult.

Május végén várt ránk Foreveres életünk eddigi legnagyobb szabású Sikernapja. Következő alkalommal elmesélem.

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.