A cikket várhatóan 5 perc alatt tudod elolvasni.

Célom, célom mondd meg nékem…

A célkitűzés, mint komoly vigalom forrása
A fene sem gondolta volna, hogy a célok kitűzése működik

Mi az, ami a legtöbb embernek nincs, de kéne, hogy legyen?

Mikor elindítottuk az üzletünket, mi az átlagnál céltudatosabbak voltunk, de nekünk sem voltak kristálytisztán kitűzött, tervekkel alátámasztott céljaink. Nem csoda, az emberek 90 százalékának egyáltalán semmi célja nincs, egyik napról a másikra élnek, miért pont mi lettünk volna a kivételek? Pedig ha tudnák az emberek, mekkora ereje van a céloknak és a terveknek!

Hát mi sem tudtuk.

Minden kezdő hálózatépítő rendelkezik két mumussal. Az egyiket névlistának hívják, a másikat céloknak. Most a célokról tervezek néhány hihetetlen dolgot mondani. Mármint számomra hihetetlen, merthogy sokáig nem tudtam elhinni, hogy a célkitűzés, mint olyan működik.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Célfüzet

Amikor elindultunk a hálózatépítéssel, vezetőink folyton azzal nyaggattak, készítsünk célfüzetet. Gondoljuk át, mit szeretnénk elérni anyagilag, életmódilag, emberi kapcsolatilag. keressünk hozzá megfelelő képeket újságokban, prospektusokban, vágjuk ki, és ragasszuk be egy füzetbe. Ráadásul írjunk mellé dátumot, mikorra tervezzük elérni.

Az hogy gyerekesnek, és őrült ötletnek tartottuk, csak csekély mértékben fedi a valóságot. Inkább úgy fogalmaznék, hogy harsányan röhögtünk az ötleten.

Addig-addig makacskodtak, amíg készítettünk egy alibi füzetet, a mai napig megvan. Szép delfinek vannak az elején, mert Viki nagyon szereti őket. Beleragasztottunk ezt-azt, reális dolgokat meg elvetemülteket egyaránt. Na azért nem vittük túlzásba.

Delfines célfüzet
Célkitűzés a kertben
Célkitűzés Skodával

Aztán egy-két dolog elkezdett megvalósulni belőle.  A harmadik-negyediknél azt  mondtuk, mint az egyszeri székely: Hmmm. Beszereztünk egy parafa falitáblát, és elkezdtünk arra tűzködni képeket. Ebből aztán akkora sztorik születtek, mint az ezüst, bőrüléses Volvo esete. Egyszer majd elmesélem.

A lényeg a lényeg, elkezdtük mi is propagálni munkatársainknak a célfüzetet. Az üzlet másolódik: soha ennyit nem röhögtek még rajtunk.

Aztán hogy-hogy nem, beficcent egy-egy beragasztott mobiltelefon meg ez-az a valóságba. Mi is meglepődtünk.

Céltudatos tervezés

Ezek után töprengtünk egy sort az élet dolgain. Pár éve leültünk, és felállítottunk egy tervet az elkövetkezendőkre. Durván negyedévente leülünk, és átnézzük.

Tavaly aztán ráébredtünk, hogy az életviteli része ennek a tervnek szinte teljesen megvalósult. Mi osztjuk be az időnket, tudunk segíteni a családunknak, ha szükségük van ránk. Még önkéntes munkákra is futja időnként. Nagy örömünkben össze is hoztuk ezt a videót:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Adatkezelési tájékoztató.
I Accept
A videónak magyar és angol felirata van.

Amit a videóban ígérünk, azt be is tartjuk, segítünk neked, már ha akarod. Ha nagyon akarod.

Nem azért, mert annyira baromira jó fejek vagyunk, na jó azért is, de azért is, mert anyagilag érdekeltek vagyunk benne. Az a helyzet ugyanis, hogy az anyagi céljainkat még messze nem értük el. Márpedig egy módon tudunk az irányban haladni: úgy hogy segítünk másoknak tervet állítani és kivitelezni. Igen, akár neked is. Lehet röhögni. 🙂

Ha jól kiröhögted magad, azért gondolkodj egy kicsit: lehet, hogy ez a megoldás?

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!

Megérdemlem a jó minőséget, ide vele!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.