A cikket várhatóan 4 perc alatt tudod elolvasni.

Csirke variációk

Tejfölben sült csirke sült batátával
Zöldséges csirke
Melyik jön be jobban?

Acsirkehús egyértelműen helyet követel magának az egészséges étkezésben. Most két olyan variációt hoztam, amit nagyon szeretek.

Tejfölben sült csirke sült batátával

Hozzávalók:
2 db csirkecomb
4 dl tejföl
1 tk őrölt kömény
2 tk rozmaring
2 tk fűszerpaprika
2 gerezd fokhagyma
150 g reszelt sajt
só ízlés szerint
25 dkg batáta (édesburgonya)

Tejfölben sült csirke sült batátával

Elkészítés:
A fűszereket és a sót összekevered a tejföllel, majd megforgatod benne a csirkecombokat.
Egy tepsibe sorakoztatod őket, majd leöntöd a tejföllel és lefeded alufóliával.
180 fokos sütőben körülbelül 1 óráig sütöd, majd leveszed a fóliát, rászórod a sajtot. Ezután visszatolod a sütőbe és pirosra sütöd.
A batátát felszeleteled és megsütöd. Választhatsz: vagy kókuszolajban serpenyőben sütöd, vagy sütőpapírral bélelt tepsiben a sütőben. Előbbi ropogósabb, chips-szerű lesz, utóbbi lágyabb.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Zöldséges csirke

Zöldséges csirke

Hozzávalók:

A pácoláshoz:
0.5 kg csirkemell vagy csirkecomb
1 dl olívaolaj
1.5 kk bors
1 tk fűszerpaprika
1 tk oregánó
1 tk rozmaring

A zöldségekhez:
5 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
4 nagy db paradicsom
1 db kaliforniai paprika
bazsalikom ízlés szerint
só ízlés szerint
rozmaring ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
1 citromból nyert citromlé
2 ek folyékony kókuszolaj
kevés víz

Elkészítés:
A páchoz valókat összekevered.
A csirkét alaposan bedörzsölöd a páccal, majd kb. 1 órát állni hagyod.
A hagymákat megpucolod, majd negyedekbe vágod. A paprikát kb. 8 nagyobb részre osztod, a paradicsomokat elfelezed.
A sütőt előmelegíted.
Egy magas falú tepsibe egy kevés kókuszolajat öntesz, beleteszed a hagymát, sózod, megszórod rozmaringgal, majd megforgatod, hogy mindenhol érje az olaj és a fűszerek.
Ezután belerakod a csirkét, majd elosztod a fokhagymát, és paprikát a tepsiben, hogy mindenhová jusson.
Legvégül a félbevágott paradicsomokat rakod a tepsibe, vágott felükkel felfelé és megszórod egy kis bazsalikommal. A zöldségeket kissé megsózod, majd az egészre rálocsolod a citromlevet.
Aláöntöd a vizet, és alufóliával letakarva 60-80 percig sütöd.
A fóliát leveszed és még kb. 30 percig sütöd, míg a hús szépen megpirul.

Nagyon finom lett. Legközelebb kipróbálom, hogy teszek még bele kockára vágott padlizsánt vagy batátát (édesburgonyát).

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

Megérdemlem a jó minőséget, ide vele!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.