A cikket várhatóan 3 perc alatt tudod elolvasni.

Egész álló nap zsírt égettünk

Szalonnasütés Esztergom 2018
Pazar étel-ital kínálat
Nagyon csípjük, hogy ennyi barátunk van

Mint jó előre beharangoztuk, június vége felé sor került legfontosabb éves közösségi összejövetelünkre, a Szalonnasütésnek nevezett kerti partira. A helyszín ezúttal is Esztergom volt. Bár az időjárás nem volt túlzottan kegyes hozzánk, élveztük az együttlétet. Meg a sok evést-ivást, legyünk őszinték.

Az esemény fontosságát talán jelzi, hogy idén volt olyan vendégünk, aki már pénteken megérkezett, és csak hétfőn ment haza. Gyerekek is érkeztek, akik nagyon élvezték a hatalmas kertet, na meg a függőszéket. Mondjuk azt a felnőttek is élvezték.

Idén végre mindenki idetalált, mert végre házszámot is tudtunk adni, nem csak annyit, gyere az aszfalt végéig. Ráadásul a Waze is megtanulta a kellő időre.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Végtelen felhozatal

Nagyon széles étel-ital választék jött össze. Mi a magunk részéről jó időben meglátogattuk a megfelelő titkos helyet, hogy hozzájussunk a legjobb erdélyi micshez és kolbászhoz. Rengeteg szalonnával és hagymával kínáltuk.

Ezen túl a vendégek annyi mindent hordtak össze, hogy egy kiadós falusi lagzira is elég lett volna. Minden nemű kolbászkák, virslicskék, pácolt húsok, zöldségek, grillsajtok árasztották el a konyhaként szolgáló présházat, és vándoroltak a tárcsa irányába. Mindehhez rengeteg jobbnál-jobb saláta társult.

Szomjasak sem maradtunk. A különböző sörökön túl az év szenzációja az abasáriak által hozott két kis hordócska volt, ami színültig volt borral. Azért az absztinensek és a sofőrök sem maradtak hoppon, de sajnáltuk őket…

Jó társaság

A legjobb azonban az volt, ahogy barátként köszöntötték egymást olyan csapattagok, akik rég nem látták egymást. Hamar kialakultak a pletykakörök, beszélgetősarkok szerte a házban és a kertben.

Mindenki talált magának programot. Volt aki társadalmi munkában növényeket locsolt. Mások a nappaliban megalakult társasjáték körhöz csatlakoztak. Volt, aki kifeküdt a napra, nem törődve a megélénkült széllel.

Mikor abasári barátaink meghallották, hamarosan Egerbe utazunk, meghívtak minket, álljunk meg útközben náluk. Köszönettel elfogadtuk a meghívást, alig várjuk, hogy újra találkozhassunk.

Szép munkánk, jó munkánk van, de igazság szerint a baráti társaság számunkra a legnagyobb hozadéka. Nagyon örülünk, hogy ennyi értelmes, jó emberrel hozott össze minket a sors munkánkból kifolyólag. Ha úgy érzed, közénk tartozol, várunk téged is szeretettel.

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!
Print Friendly, PDF & Email
Egész álló nap zsírt égettünk

Mit ismersz Esztergomban?

Köszönjük szavazatodat!

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.