A cikket várhatóan 5 perc alatt tudod elolvasni.

Egy felejthetetlen rally második napja

Élményt adó pillanatok sorozatban
Az oroszlánok viszonya a Forever partnereihez
Aggódtunk az amerikai karácsonyért, de ízlett a rénszarvas

Az előző napi frenetikus hangulat után rendkívül kíváncsiak voltunk, tartogat-e még számunkra meglepetést a stockholmi Europa Rally.

Tartogatott.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Adatkezelési tájékoztató.
I Accept

A rally folytatódik és egyre hihetetlenebbé válik

A második nap délelőtt voltunk hivatalosak a Globenbe, merthogy este fogadás várt ránk. Nagyon meg akartuk kapni a leglelkesebb csapatnak járó Spirit Awardot, immár negyedszer zsinórban. Az előző nap tapasztalata az volt, hogy piros pulcsink nagyon beleolvad az  aréna piros székeibe, ezáltal sokkal kevésé látható a magyar csapat. Jött hát a központi utasítás: mindenki váljon meg a piros pulcsitól, hogy fehér pólónk világítson. További intézkedésként növelték a lufik számát, ezen a napon már mindenki három lufival rendelkezett piros, fehér és zöld színben. Megszerveztük azt is, hogy mindig elegendő magyar legyen közvetlenül a színpad előtti térségben. Itt egyébként a nizzai tapasztalatok alapján immár kordonnal védték a színpadot a felzúduló lelkes tömegektől. Persze  ellenfeleink sem tétlenkedtek.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Ezen a napon voltak Európa top forgalmazóinak és a világból érkezett vezetők előadásai, köztük Szabó Józsefé, a közép-európai régió alapítójáé, amit nagyon vártunk. Kiosztották a nagyobb Profit Sharing csekkeket is, és Rex Maughan előadása is ekkor hangzott el. A kulturális események és a népmozgató programok is folytatódtak, előkerültek megint a hatalmas labdák is, aminek talán a vezetőség örült a legjobban, önfeledten labdáztak a színpadon.

Feledhetetlen pillanatok egymás után

Nagyon megérintett egy előadás, amit egy frissen minősült kenyai vezető igazgató tartott. Elmondta történetét, miként építette fel üzletét. Biciklivel közlekedett a szavannán a falvak között, a csomagtartóban egy Touch of Forever dobozzal, amiből a bemutatókat tartotta. Igyekezett világosban hazaérni, mert előfordult, hogy a szürkületben rámorogtak az oroszlánok…
Rájöttem, nekünk nincsenek is nehézségeink…

Szabó Józsi szokásos szenvedélyes előadásmódját hozta itt is, Dr. Milesz Sándor fordította angolra. Életre szóló élményt adott azzal, hogy előadása végén elénekeltette a magyar himnuszt. Éppen a színpad előtt álltam, mellettem balról egy osztrák, jobbról egy román, és mindketten vigyázzban állták végig, sőt dúdolni is próbálták az ezek szerint számukra ismerős dallamot…

Életemben először itt láttam Triple Diamond Managert, ami még Európában sincs a mai napig sem. Fotózkodtunk egy nigériai gyémánt menedzserrel. Neked mi jut eszedbe Nigériáról? Egy dúsgazdag, népviseletes fekete bőrű asszony? Nekem már igen.

Eljött az igazság pillanata, a Spirit Award odaítélése. Aidan szokása szerint húzta az időt, mint a rossz tévévetélkedőkben. Zengett a stadion a Ria-Ria Hungáriától meg a Júkéj-Júkéjtől, röpködtek a Mozart golyók mint verebek. Aidan kivárt, majd kihirdette a győztest: United Kingdom, Egyesült Királyság. Soha nem felejtem el, a magyar csapat spontán módon egy pillanat alatt váltott Ria-Ria-Hungáriáról Júkéj-Júkéjre megtisztelve a legyőzőket. A britek úgy megdöbbentek, hogy néhányan színpadra menet gyorsan felszerelkeztek magyar sálakkal, és fentről kiabálták: Ria-Ria Hungária. Szó elakad, levegő bent marad.

Instant karma

Azt mondja a szólás: jótett helyébe jót várj. Ez itt és akkor nagyon bejött. Aidan következő bejelentése a következő évi rally helyszíne volt. Annyit mondott csupán, nézzük meg a videót. A kivetítőn a Vajdahunyad vára után az Erzsébet híd tűnt fel. Körülbelül ekkora oldódott fel a döbbenet a magyar csapatban, és akkora hangzavar tört ki, amit én még nem hallottam. Még az összefoglaló videón is hallani. Egy perc leforgása alatt eldurrant a teremben vagy 900 lufi, miközben mindenki boldogan kiabált. Aidan behúzta a nyakát, és nevetett.  Egyszer már volt egy kisebb rally Budapesten, senki sem számított még egyre.

Még mindig nem volt vége. Következett Berkics Miki Profit Sharing csekkje, amit egy sas kesztyűbábbal a kezén vett át mindenki derültségére. Mikor meglátta az összeget, ugrált is. Én is ugráltam volna a helyében. Nála csak Rolf Kipp kapott nagyobbat.

A pazar finálé után kifelé menet kölcsönösen gratuláltunk egymásnak az angolokkal, biztosítottak róla, jönnek Budapestre. A ruházat csere ekkorra olyan szintet ért el, hogy sok embert már nem lehetett ruha alapján nemzetbe sorolni, mert egyedi dizájnja 8-10 különböző egyenruhából jött össze. Mi sem tétlenkedtünk e téren. Hazamentünk, pihentünk kicsit, és indultunk a fogadásra.

Fogadás

A Forever Scandinavia ültetett fogadáson látta vendégül a résztvevőket. Az esemény helyszíne igen különleges volt. Stockholm elővárosába, Nackaba, egy Dieselverkstaden nevű rendezvényhelyszínre szólt a meghívásunk. A csarnok korábban az Atlas Copco dízel szerelőcsarnoka volt, ebből avanzsált rendezvényteremmé.

A csarnokban hatalmas asztaloknál országok szerint ültettek le minket. Én már az angoloktól zsákmányolt sasos nyakkendőben érkeztem. Az ételek terén kitettek magukért a svédek. Lazaccal indítottunk, majd egy fura, ám felettébb finom húsételt tálaltak fel. Jól értesültek tájékoztattak róla, most bizony rénszarvast eszünk. Aggódtunk kicsit az amerikaiak karácsonya miatt, de igen jóízűen fogyasztottuk el.

Vacsora után zene és tánc kezdődött, de számunkra fontosabb volt, hogy a vezetőkkel lehetett fotókat készíteni, még magával Rexszel is. Ki is használtuk a lehetőséget.

Késő este értünk haza a hajóra, de óriási élményekkel telve. Ki kellett pihennünk magunkat, mert másnap hatalmas túra várt ránk.

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.