A cikket várhatóan 4 perc alatt tudod elolvasni.

Elfélszigetelődtünk Horvátországban

Holiday Rally Porec 2009
Tengerpart, buli, buli,buli
Ja, a szeminárium is pompás volt

Október elején végre utazhattunk Horvátországba, az Isztriai félszigetre. Annak is egyik legszebb gyöngyszemét, Porecet vettük célba. Itt volt – a szokásoknak megfelelően – a 2009. évi Holiday Rally. Igazán parádés lezárása lett ez a rendezvény Manager minősülésünk ünneplésének.

Gyula és Ildikó minősültként vettek részt, nekik minden költségüket a cég viselte, és a négycsillagos Hotel Albatrosban szállásolta el őket. Vittek magukkal pár embert csapatukból is. Mi Bíró Katival, Berta Marikával és Krisztáékkal egy tengerparti apartman telepen találtunk ragyogó szállást, ami igen jó választásnak bizonyult.

Új autópálya

Nagyon kellemes utunk volt, mivel korábbi utazásainkkal szemben egészen Fiuméig tartott már az autópálya, kihagyhattuk a hegyi túrát Csáktornya körül. Mondjuk Fiumében letereltek, mert ott még nem volt kész egészen a mű, és a további útjelzésekről elfeledkeztek. Ez mintegy másfél órás, dugókkal tarkított városnézést hozott magával Fiumében és Abbáziában, mivel akkoriban még csak papír alapú térképekre támaszkodtunk.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Abbázia után kereszteztük a gyönyörű Isztriai-félszigetet a látványos Ulcka alagút közbeiktatásával.  Igazán kellemes és felettébb gyönyörű utunk volt, bár a fiumei bolyongás miatt jócskán délután volt, mire Porecbe értünk. Már útközben tapasztaltuk, más a vezetési stílus mint otthon. A horvát sofőrök igen rámenősek, és időnként kifejezetten erőszakosak tudnak lenni.

Porec

A poreci Apartman komplexum telis-tele volt Foreveres csapatokkal az egész régióból. Nagy örömünkre szomszédunkba Tündéék költöztek Nyíregyházáról, mellettük egy ismerős miskolci csapat lakott. Minden adott volt egy hatalmas bulihoz. Teljesítettük az elvárást.

Már alkonyodott, amikor lejutottunk körülnézni a tengerpartra. Szomorúan állapítottuk meg, a víz hőfoka nem strandolásra érett már október elején. Ám a látvány gyönyörű volt.

Sötét este lett, mire Krisztáék is csatlakoztak hozzánk.. Őket Editék hozták magukkal. Úgy megörültünk egymásnak, hogy késő estig, na jó éjszakáig vacsoráztunk meg beszélgettünk. Tán nem kellett volna, mert másnap korán kellett kelnünk, hogy a Sportcentrumba érjünk időre. Reggelinél versenyeztünk, ki tud álmosabb fejjel nézni…

A képzés első napja

A csarnokban roppant kényelmes helyet találtunk magunknak. A bírói páholy asztalokkal is rendelkezett, ami egészen rendkívüli kényelmet jelentett egy sportcsarnokbeli képzésen. Később azonban úgy tapasztaltuk, baromi messzi vagyunk a színpadtól. Mindennek megvan az ára…

A poreci Holiday Rally képzéseken válogatott előadók okítanak minket, akik általában egy teljes évig készülnek egy-egy ilyen előadásra. Minden magas rangú üzleti partner tart előadást ilyenkor, a gyémántok is. Kicsit olyan ez, mint egy Forever TED. Edit előadása az elsők közt volt, és szokás szerint zajos sikert hozott.

Ezeken a szemináriumokon meglepetések is akadnak szép számmal. Ez esetben Nógrádi Bence programon kívüli előadása jelentette ezt. Szokott excentrikus, korántsem megszokott módon adta elő zseniális, lényegre törő mondandóját. Délután három, egyforma ruhába öltözött hölgy komplett szépségszalonná változtatta a színpadot, hogy kellőképp be tudják mutatni a Sonya dekor-kozmetikai termékeket.

Lazításként a régió legjobb művészei szórakoztattak minket. Sose hallottunk még a Putokazi nevű horvát énekegyüttesről. Horvát népzenei alapokra épített, modern mód és sajátos felfogással hangszerelt vokális számokat adtak elő. Nagyszerű volt.

Úgy döntöttünk, ebédszünetben csak kávét iszunk, sokat, és sütit eszünk, majd vacsorára az apartmanban tartjuk meg a főétkezést. Volt időnk lemozogni, mert korántsem volt vége a napnak vacsora után…

Buli a szállodában

Este ugyanis a Forever nagyszabású partit adott a minősültek számára a szállodában. Bejutottunk mi is. Már a szálló előtt érdekesség várt. Berkics Miklós vadonatúj kocsijával a Maserati kupéval érkezett, amivel egy nagyszabású tervének megvalósulása okán jutalmazta meg saját magát. Elgyönyörködtünk benne egy ideig. Szerintem konkrét közlekedési haszna kevés van egy ilyen gépnek, de mérnöki és formatervezési műalkotás, az biztos.

A zenét a bulihoz maga az ország igazgató, Dr. Milesz Sándor szolgáltatta együttesével, az Androiddal. Jól. Őt Tanja Zagar, egy számunkra szintén ismeretlen horvát énekes követte. Hazájában sztár, nekünk újdonság volt, de korántsem bántuk meg, hogy megismertük. Nagyszerű hangulatot teremtett. Megjelent előttünk a Surda filmek életigenlő világa…

Szorgosan ittuk a narancslevet, így a végén táncra perdültünk. Ismét sikerült éjszakáznunk. Tán most sem kellett volna, mert másnap folytatódott a képzés. Az út java még hátravolt

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!
Print Friendly, PDF & Email
Elfélszigetelődtünk Horvátországban

Szereted a horvát tengerpartot?

Köszönjük szavazatodat!

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.