A cikket várhatóan 4 perc alatt tudod elolvasni.

Emeljük fel a szakmánkat!

Nemrég egy cégvezető előadásán jártam
Az lett az érzésem, hogy hasonlóan szorít minket a cipő
Mit tudunk tenni szakmánk megítélésének javulásáért?

Minap egy, saját szakmájában nagynak számító cég tulajdonosának, cégvezetőjének előadásán jártam. Nagyon megérte odamennem, színvonalas, igen informatív, már-már képzés jellegű előadást hallhattam. Egy dolog viszont nagyon zavart.

A Forever Living Products mint rossz példa

Amikor ahhoz a részhez ért, ahol ábrázolnia kellett a rossz értékesítőt, elővett egy képzeletbeli “Forever ügynököt”. Ő maga nem hisz a löttyeiben, csak próbálja rásózni másokra méregdrágán. Ha jár is képzésekre, csak bemagol mondatokat, amiket mindenre elsüt, amire lehet. Ha gondod van a termékkel, soha többet nem találod meg. Neki nem ilyen értékesítőkre van szüksége.

Éppen kezdtem felhúzni az orromat, amikor ráébredtem, sajnos az ő szemszögéből igaza lehet. Nem kevesen vannak üzletünkben – legnagyobb sajnálatomra – akik valóban így működnek. A cégvezető valószínűleg belőlük találkozott egy vagy több egyénnel. Üzletünkben igen nagy pénz van, ezért a rövid úton, jelentősebb erőbefektetés nélkül meggazdagodni vágyók jelentős számban csatlakoztak a céghez. Kár, hogy más eredményük nincs, mint hogy rombolják a cég hírét. Ezért ráadásul miután befuccsolt reményük még a céget is szidják, hogy csaló, átverő banda, az egész nem működik, nincs benne semmi pénz.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Pont ennek megváltoztatásáért küzdünk. Ha olvasod ezt a blogot, vagy belelapozgatsz, láthatod, éppen az ellenkezőjéről szól ez az üzlet. Csak akkor lehetsz sikeres itt, ha használod a termékeket, jók a tapasztalataid velük, és hitelesen tudod tovább ajánlani őket. Ehhez az szükséges, hogy képzett legyél, azaz rendszeresen vegyél részt a cég igen magas színvonalú képzésein, és ezen ismeretek birtokában gondozd vevőidet, üzlettársaidat. Ez az alapvető feltétele, hogy hosszú távú, sikeres üzletet tudjál itt építeni. Márpedig Tonk Emil, a Magyar Marketing Szövetségének alelnöke szerint nem gyorsan akarunk meggazdagodni, hanem nagyon.

Apropó, Tonk Emil. Ezen cikk írásának napján jelent meg a Forever Akadémia legközelebbi előadásának beharangozója, amiben pont Tonk Emil támasztja alá az itt elmondottakat:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Adatkezelési tájékoztató.
I Accept

Egy cipőben bandukolunk

A csavar a történetben az, hogy pont azért mentem el erre az előadásra, mert a cég szakmájának számos kutyaütő képviselőjével találkoztam tavaly. Kíváncsi voltam, van-e előremutató történés abban a szakmában is. A “szakemberek”, akikkel tavaly találkoztam, pontosan tudták, hogy nagy pénz van abban az üzletben, és igyekeztek minél kevesebb energiabefektetéssel minél többet kihozni belőle. Eközben olyan szakmai hibákat követtek el, és olyan nagyon nem törődtek az ügyfelekkel, hogy nekem is szemet szúrt.

Megnyugodtam, abban a szakmában is törekednek az előrelépésre. A cégvezető nagyon szimpatikus elveket vall. Igyekszik minél több, és minél színvonalasabb képzést nyújtani embereinek, és rá is beszéli őket a részvételre. A szakmában elérhető OKJ képzést is minél nagyobb arányban szeretné elvégeztetni  munkatársaival. Külön házi képzéseken okítja munkatársait az ügyfelek kezelésére és a szükséges ismeretekre. Mi több, külön oktatási szakembere is van erre a célra.

Valahonnan nagyon ismerős ez a történet, nem?

Én elmentem tájékozódni, mert nagyon nem tetszett, amit láttam. Ha a cégvezető valaha is olvassa ezt a cikket, és magára ismer, bármikor szívesen látom, hogy bemutassam neki a mi törekvéseinket. Én úgy érzem, nagyon hasonlóak a körülményeink. Egyébként bárkinek szívesen megmutatom, aki jelzi igényét.

Várunk téged, hogy együtt emeljük fel szakmánkat

Ha úgy érzed, vonz téged a mi szakmánk, csak a fent vázolt negatívumok riasztanak el, ne sokat gondolkodj, keress fel minket!  Nekünk olyan üzleti partnerekre van szükségünk, akik kritikusan látják munkánkat, és ezzel párhuzamosan mindent megtesznek érte, velünk egy csapatban, hogy együttes erővel felemeljük szakmánkat, és megváltoztassuk a vele kapcsolatban kialakult közvélekedést.

Ha ilyen vagy, várunk szeretettel! Most.

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!

Megérdemlem a jó minőséget, ide vele!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.