A cikket várhatóan 4 perc alatt tudod elolvasni.

Év végi sütizgetés Diósdon

Idén először étterem helyett cukrászdában tartottuk év végi összejövetelünket
A diósdi Osváth cukrászda szerintünk jó hely
De miért Erzsike, ha egyszer Osváth?

Hagyomány csapatunkban, hogy a két ünnep között összejövünk egy évzáró laza ünneplésre. Általában egy étteremben kerül sor erre az eseményre, az elmúlt két évben egy-egy Trófeában voltunk. Ám többen panaszkodtak, nem bírják megállni, hogy degeszre ne egyék magukat a gyönyörű és finom kaják láttán. Idén tehát úgy gondoltuk, cukrászdára váltunk. Úgyis sutba dobjuk ilyentájt a megfontolt étkezést, miért is ne?

Osváth cukrászda akarom mondani Erzsike cukrászda Diósd

Viki kedvenc tortáját, a Holland citromtortát ebben a cukrászdában sütik. Ezért meglehetősen elfogult módon ezt a cukit választottuk elsőnek. Többen morogtak a távoli helyszín miatt, de mint a gyakorlat megmutatta még Kispestről, tömegközlekedéssel is aránylag gyorsan elérhető ez a vendéglátóipari egység. Érkezett javaslat belvárosi cukrászdára is, talán idén év végén kipróbáljuk azt is. Sőt, új csapatszintű ösztönző rendszerünknek hála talán előbb is…

Osváth cukrászda csapat

A cukrászdát mindenki diósdi Osváth cukinak ismeri, megkülönböztetve ezzel az érditől, amivel egyébként egy cég. A hivatalos neve ezzel ellentétben Erzsike Cukrászda. A ma is jó egészségnek örvendő 88 éves nagymama, id. Osváth Jánosné nevét viseli. Jogosan, mert a sütemények közül sokat az ő receptjei szerint készítenek.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

A cukrászda 1976 nyarán nyílt meg, egy kifejezetten cukrászda céljára emelt épületben. A családi receptúrát a mai idők technológiájával fűszerezték, így készül helyben mintegy 60-70 féle saját sütemény, 10-12 féle aprósütemény és 20 féle fagylalt. Az Erzsike Cukrászda 2000-ben elnyerte a Magyar és Nemzetközi Gasztronómiai Szövetség Védnöki Tábláját, mely a legmagasabb vendéglátóipari szakmai elismerések egyike.

Látványos, könnyű sütik, finom kávé

Bár az interneten olvastunk pár kevésbé hízelgő minősítést, nekünk bejött a hely. A vártnál kevesebben jutottunk el ide, mert pár családi esemény közbeszólt, és egy vírus is szorgosan szedte áldozatait az év végi, stressztől éppen szabadult szervezetek között. Szerencse, hogy ez köreinkben általában gyorsabban lezajlik, mint másoknál.

A sütemények látványosak, finomak és könnyűek voltak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint Andris, aki először közölte, el van telve karácsonyi ételekkel, majd kétszer fordult a pult irányába. A kávé is finom volt. A legjobb azonban ilyenkor a kötetlen, baráti beszélgetés, csipkelődés. Kerüljük ilyenkor a munka témáinak érintését, mint a tüzet.

Isten adja, hogy jövőre még nagyobb csapattal legyen lehetőségünk kipróbálni egy hasonlóan jó cukrászdát. Vagy újra egy éttermet… ?

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.