A cikket várhatóan 6 perc alatt tudod elolvasni.

Ez most akkor tényleg drága?

Sokan mondják, hogy az aloé gél drága
Eddig azt mondtuk, ár-érték aránya rendben van
Mostanra kiderült, a cég a sűrű fillér elvét vallja

Nagyon sokszor vágják a fejünkhöz, hogy rendkívül túlárazott az aloé gél, szinte megfizethetetlen. Inkább termesztenek maguknak növényt, kivágják belőle a gélt, és úgymond fillérekből hozzájutnak. Való igaz, keresetünkhöz képest valóban magas a gél ára. Ám.

Otthon termeszteni szerintem blődség

Az, hogy otthon termesszünk Aloe verát, azt egyértelműen kivitelezhetetlennek tartom, több okból. Félreértés ne essék, tele van a lakásunk ezzel a növénnyel, sőt már minden ismerősünk lakása tele van, annyira szaporodik. Eszünkbe sem jutott azonban felhasználni őket.

Az Aloe vera tud veszélyes lenni, ha nem értőn kezeljük. Még külsőleg felhasználva csak-csak, bár láttam már bőrpírt nem megfelelően tisztított háztáji aloé felhasználás következményeként. Meginni én biztos nem innám meg a saját növényeinkből nyert gélt

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

A növény 4 éves kora előtt a mérgező anyagok aránya magasabb a levélben, mint a hasznos anyagoké. Ha beszerzünk tehát egy növényt, alapból várhatunk négy évet a felhasználásával. A cég is ezt teszi. Arról nem is beszélve, hogy éghajlatunkon nem fejlődik úgy a növény, mint hazájában, a hatóanyag tartalma sosem lesz ugyanaz, mint Dominikán. Bár ha várunk pár évet, a globális felmelegedés talán ezt is megoldja…

Mennyi is az annyi?

Nagyon szeretem az ananászt, az aloé gél árát is ehhez viszonyítottam. Merthogy természetesen ár-érték arányának is utánajártam a Nagy Ellenőrzés alkalmával.

Mostani árakon egy liter 100 százalékos ananászlevet 500-600 forintért megkaphatunk. Rá kellett jönnöm azonban, hogy ezek a levek sűrítményből visszahígítottak. Utánanéztem hát, létezik-e természetes ananászlé a magyar piacon. Létezik. Ennek literje már 1900 forint körül van. Mivel a Forever Aloe Vera Gel literjét egy egyszerű webshop regisztráció után 9200 forint körül lehet megkapni, az árából még mindig lehet venni 5 liter bio ananászlevet.

Az ananász kevésbé sérülékeny növény, mint az aloé, nem is lehet olyan csúnyán mellényúlni vele, mint az aloéval, jogos hát, hogy olcsóbb. Ehhez jön, hogy hírek szerint Rex Maughan tíz évig finanszírozta a kutatókat, hogy egyáltalán piacra dobhassa a terméket. Ő a szabadalom tulajdonosa, más nem is készíthet így aloét gélt. Az ültetvények zöme is az övé. A növény tulajdonságai miatt azonnal fel kell dolgozni, és speciális csomagolásba kell helyezni minél előbb. A termék minősége olyan, hogy rengeteg védjegyet érdemelt. Át kell hozni az óceánon, és ki kell fizetni a vámot, a terjesztésért járó jutalékokat, meg a világ talán legmagasabb ÁFA-ját. Rengeteg tényező járul hozzá az árához.

Szívtam hát a fogam, csikorgattam is kicsinyt, de meggyőződtem róla, hogy a termék ár-érték aránya rendben van. Másoknak is hitelesen tudtam átadni ezen meggyőződésemet.

Ám a múlt hónapban történt egy s más…

Új megvilágításban az aloé gél ára

Történt, hogy az egyik kedves kolléganőnk férjhez ment. Nem kispályázott, az USA-ban ment hozzá egy magyar sráchoz. Annak is a déli felén. Lement a sarki boltba, és ezt fotózta, majd hirtelen felindulásból kirakta a Facebookra, ahonnan elkértem tőle:

aloé levél 2 dollár
aloe levél 4 dollár 2 db

Igen, jól látod, 2 db aloé levél szőröstül-bőröstül 4 dollár. Tekintsünk el attól a ténytől, hogy a Jóisten tudja, hol és mikor szedték ezeket a leveleket. Internetes források szerint egy-egy levélből egy csészényi gélt lehet kinyerni nagy ügyesen, amit az egyszerűség kedvéért tekintsünk 2 deciliternek. Egy liter gélhez kell tehát 5 levél, ami ezek szerint 10 dollár.

Ahhoz, hogy egy ilyen levélből a jól ismert Forever Aloe Vera Gel legyen, a következő procedúrán kell átmennie. Teszem hozzá, hogy az USA-ban már a még jobban megemelt koncentrációjú, tartósítószermentes, Tetra Pak csomagolású gél kapható, ami hozzánk is várható. Ára változatlan.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Adatkezelési tájékoztató.
I Accept
Aloe Vera Gel régi
Aloe Vera Gel új

Na most ezt a gélt a fent említett webshop regisztrációval megkapod 16 dollár 42 centért. Ha erre sem veszed a fáradtságot, mert ott regisztráció nélkül is lehet vásárolni, 19 dollár 31-ért. Legrosszabb esetben tehát a levél puszta meglétén felül elkér a Forever 9 dollár 31 centet…

A regisztráció utáni ár durván 4500 forint, a 9200 forinthoz hiányzó összeg a szállítás, vámok, raktározások és az ÁFA révén jön össze…

Ne haragudj, ezek után úgy gondolom, a cég filléreket keres egy liter gélen. Haszna a sűrű fillérből jön össze. Mondjuk van miből, mert a legújabb hírek szerint már másodpercenként gyártanak egy liter gélt, és ezt el is adják a világban…

Megkérlek tehát, ha legközelebb eszedbe jut, milyen drága az aloé gél, gondold át a fenti tényeket!

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!

Megérdemlem a jó minőséget, ide vele!
Print Friendly, PDF & Email
Ez most akkor tényleg drága?

Szerinted megéri az árát az aloé gél?

Köszönjük szavazatodat!

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.