A cikket várhatóan 5 perc alatt tudod elolvasni.

Ezért eszem olyan ritkán narancsot idehaza

Elég jó helyen ünnepelte Viki a születésnapját
A nizzai narancs más, mint amit idehaza kapsz
Tényleg megváltoztatta életünket az utolsó egynapos Europa Rally?

Múlt héten egy kellemes esti sétával zártuk utunk történetét Nizza óvárosában. Másnap felébredve úgy ítéltük meg, méltó lenne reggelinket a tengerparton elkölteni. Annál is inkább, mert Viki születésnapját ünnepeltük, és ezt illő módon illik elkezdeni. Felöltöttük hát rally egyenruhánkat, és visszatértünk kedvenc parkolónkba a jachtkikötő mellé.

Rögtön a parkoló mellett egy kiépített helyre leltünk a tengerparton, ahol többen napoztak. Úgy véltük, a kilátás a kikötő világítótornyával és a ki-be pöfögő hajókkal méltó helyszínt teremt reggeli piknikünkhöz, így hát letelepedtünk. Ritkán reggelizünk ilyen kilátásnál, az biztos. Evés után a bátrabbak közülünk még a tengerben is úsztak egy kört.

Nizza óváros

Reggeli után elindultunk az Angyal-öböl partján, a Promenade des Anglais mentén és ámultunk-bámultunk, rengeteget fotózkodtunk. Bekanyarodtunk az óváros felé, ahol egy hamisítatlan francia bisztróban ejtettük meg reggeli kávénkat.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Továbbsétálva rácsodálkoztunk, hogy a tegnap esti tömött éttermek helyén piac üzemel. De milyen piac! Futkostunk egyik standtól a másikig, gyönyörködtünk, és próbáltuk kitalálni, mi micsoda. Egy ideig hősiesen ellenálltunk, de végül elbuktunk, narancsot vettünk. Én nem tudtam, hogy ez a narancs. Köze nincs ahhoz, amit itthon kapni. Lédús, édes, ízletes, egyszerűen fenomenális. Életem egyik hibája, hogy megkóstoltam, azóta itthon igen ritkán kívánom meg a narancsot, rögtön eszembe jut a nizzai.

Visszasétáltunk a kocsikhoz, és a Palais Nikaia irányába indultunk.

Europa Rally

Megálltunk a csarnok parkolójában, és rögtön kiszúrtuk a finnek járgányát, akik kocsijukat Aloe Gel flakonra festették, azzal szelték át egész Európát. Meglepődtünk, mert a csarnok előtt hatalmas tömeg várakozott a beengedésre, mindenki egyenruhákban, nemzeti zászlókkal, hangoskodva, tisztára mint egy szurkolótábor. Nagyon más volt a hangulat, mint anno a Herbalife születésnapján Atlantában. Zászlólobogtatás azért ott is volt, csak elegánsan, kulturáltan. Itt rigmusokat skandálva, vidáman, jó szurkolóhoz illőn.

Nagyon nagy elvárásaim voltak a rendezvénnyel kapcsolatban, hiszen az említett születésnap egy életre szóló emlék. Külön megjegyeztem, hogy Mark Hughes, a Herbalife alapítója helikopterrel érkezett anno a rendezvényre, ezt illőnek éreztem egy komoly cég komoly rendezvényéhez.

Jól nevelten elfoglaltuk helyünket, és kissé szkeptikusan vártuk a kezdést. Körülöttünk mindenki nyüzsgött, ugrált, hangoskodott, mi meg néztünk, mint a moziban. Egyszer csak Berkics Miki, mint jó karmester próbára rendelt mindenkit. Felfújható műanyag tapsrudaink voltak, merthogy az athéni hangzavar után betiltották a sípokat, dobokat, kürtöket. Na nem mintha egy ilyen tapsrúddal ne lehetne pokoli hangzavart generálni, ha lelkesen, ritmusra összecsapdossuk. Kicsit sámánisztikus, törzsi. Meg lehet vele különböző formációkban tornázni, ide hajlongani, oda hajlongani, így dönteni, úgy dönteni, ha egyszerre csináljuk, pazar látvány. Mindez némi fennhangú Ria Ria Hungáriával spékelve már-már félelmetes. Na ezt vezényelte Miki. Hamar beláttuk, ebből bizony tornaóra lesz.

Megérkezett Rex

Rögtön láttam, a rendezvénytechnika világszínvonalú. A nyitányt hatalmas, nagyfejű karneváli bábok indították, aki némi ide-oda vonulgatás után váratlanul elhúzták a csarnok hátsó falát, és egy sportpályára láttunk rá. Propeller zaj, leereszkedett egy monacoi helikopter, és kiszállt belőle Rex és Gregg. Szerintem tudták, mit várok el tőlük!

Természetesen mi is beszálltunk a magyar kórusba, a rendezvény nagyszabású volt,valami mégsem volt az igazi. Láttuk, hogy nagy tömeg gyűlik a színpad előtt, Márti le is ment fotózni. Hirtelen egy felpörgött Márti zúgott felénk, és követelte, azonnal menjünk le. Viki ment is, én később követem. Addigra már Viki is pörgött. Karneváli hangulat uralkodott a színpad előtt, hatalmas buli volt. Hamarosan Klári is csatlakozott, és eldobtuk a hajunkat. Lent is ment a Ria Ria Hungária, természetesen, de más nemzetek is nyomultak rendesen.

Amikor a magyar minősültek vonultak a színpadra, szinte felrobbant a terem. Pláne, amikor megtudtuk, Magyarország második Európában a forgalom alapján. A hangulatot tovább fokozta a Lomjanski házaspár gyémánt minősülésének hivatalos elismerése. Meglepődve vettük tudomásul, hogy a nagy vezetők, még maga az ország igazgató is köztünk voltak, velünk együtt nyomták a bulit.

A nemzetek felvonulása közti szünetekben hihetetlen és félelmetes cirkuszi produkciókkal szórakoztattak minket, a nagyfejű bábok is többször visszatértek.

A rendezvény végén kihirdették, következő évben Stockholm a soros a rendezvény szervezésében. Utána már csak a Spirit Award, a leglelkesebb csapat díja maradt hátra. Az előző két évben a magyarok hozták el. Amikor kihirdették, hogy immár harmadszor is, a magyarok megindultak a színpadra, néhány megszeppent biztonsági őrt magukkal invitálva. Mi is feljutottunk. Kitört a karnevál, Miki valakinek a nyakában ülve lengette a zászlót. Fergeteges érzés volt. Edit és Marika odavittek minket a nagy vezetőkhöz, fotózkodjunk velük. Nem értettük, miért, de utólag életem végéig hálás leszek nekik ezért.

Amiért elindultam Nizzába, azt megkaptam. Megértettem, miért rajong mindenki Rex-ért. Olyan aurája van az embernek, hogy szinte példa nélküli. Nem ragozom, ezt érezni kell és átélni. Megvallom, azóta én is felállok és tapsolok, mikor Rex szóba kerül.

Díszvacsora

A rendezvény végén még fotózkodtunk itt-ott, próbáltuk levezetni a hangulatot. Utána kerestünk egy helyet, ahol megünnepelhettük a napot és természetesen Viki születésnapját. Egy pizzériát találtunk megfelelőnek, késő estig mulattunk.

Pedig pihennünk kellett volna, mert másnap várt ránk Monte Carlo.

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.