A cikket várhatóan 8 perc alatt tudod elolvasni.

A Forever Akadémia 2017. őszi előadásai

Áldoktorok, szélhámosok, önjelölt szakértők
Az online marketing jelentősége napjainkban
Az étrend-kiegészítők helyzete Magyarországon és Európában

Ez év őszén három kiemelkedően érdekes előadással jelentkezett a Forever Akadémia képzéssorozat. Mindhárom teljesen más téma volt.

Áldoktorok, hamis szakértők

Szeptemberben maga Dr. Milesz Sándor ország igazgató volt az egyik előadó. Kettős minőségben volt jelen, ugyanis a Magyar Természetgyógyászok Szövetségének alelnökeként volt Dr. Taraczközi István elnök úr előadó társa. Témájuk igen izgalmas és aktuális volt, az interneten fellelhető önjelölt szakértők tevékenységéről beszéltek.

Dr. Milesz Sándor a Forever Magyarország szemszögéből is elemezte a helyzetet, ugyanis több, a cég hírnevét látszólag szándékosan romboló internetes szakértő szívódott fel nyomtalanul, miután hírét vette, hogy a cég ügyvédei ráálltak a témára. Sándor több konkrét esettanulmánnyal készült, és egyben a mi figyelmünket is felhívta a kerülendő tevékenységekre.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Dr. Taraczközi István ellenpárokat állított fel valós eredményeket elért tudósok és felkapott álszakértők között sajátos stílusával elemezve tevékenységüket. Külön kitért az aposztróf doktorok és a természetgyógyász képzettség nélkül praktizáló hamis természetgyógyászok romboló tevékenységére.

A témát messze nem sikerült lezárni, folytatása várható a jövőben.

Forever Akadémia 2017. szeptember Dr. Milesz Sándor
Forever Akadémia 2017. szeptember Dr. Taraczközi István
Forever Akadémia 2017. szeptember Dr. Milesz Sándor Dr. Taraczközi István

Az online marketing napjainkban

November elején Kovács István a BME-GTK Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék mesteroktatója merőben eltérő tudással látott el minket. Az online marketing használatának napjainkban való jelentőségéről beszélt. Előadásában szó volt az online marketing megváltozott szemléletmódjáról, értékelvűségéről, a fogyasztók megváltozásáról, az online marketing stratégiáról, a közösségi média és a tartalommarketingről, amik erősen kapcsolódnak egymáshoz.

Számomra meglepően tartalmas és mélyreható volt az előadás, sokkal felszínesebbre, általánosabbra számítottam. Sokszor volt szemfelnyitó, sokszor megerősítő és jó tippeket is kaptunk. Kiváló előadás volt, sokat tanultunk belőle.

Forever Akadémia 2017. november Kovács István mesteroktató
Forever Akadémia 2017. november Kovács István mesteroktató
Forever Akadémia 2017. november résztvevők

Étrend-kiegészítők engedélyezése

A legfelkavaróbb, legtöbb beszélgetésre és vitára okot adó őszi előadás a november végi volt. Schreiberné Molnár Erzsébet az étrend-kiegészítők magyarországi és európai helyzetéről beszélt. Ő korábban az OÉTI majd az OÉGYI étrend-kiegészítő engedélyezésével, később bejelentésével foglalkozó főosztályának vezetője volt, rövid ideje viszont egy, Magyarország egyik legkorszerűbb laboratóriumát birtokló magáncégnél dolgozik. Az előadás jellegéből kifolyóan őt Siklósné Dr. Révész Edit, a Forever Magyarország Orvos Szakmai Bizottságának vezetője mutatta be és vezette fel.

Schreiberné Molnár Erzsébet adatokkal alátámasztva beszélt az egészségtudatosság trenddé válásáról, a tökéletes étrend-kiegészítő jellemzőiről, az erre vonatkozó jogszabályokról. Számunkra meglepően haladó módon nyilatkozott az étrend-kiegészítők szerepéről. Olyan dolgokat is említett, amik a hatóság hozzáállását jellemzik, és amikhez igazodnunk kell. Sok időt fordított az élelmiszerbiztonság témájára, alaposan kielemezte, kitérve az elmúlt időszak botrányaira a témakörben.

Ezután hosszan és részletesen kifejtette az étrend-kiegészítők jogi hátterét, a várható változásokat, a jelölési szabályokat. Nagyon kemény szabályok vonatkoznak erre a területre, véleményem szerint viszont nem mindig következetesen és pontosan. Ami igazán megdöbbentő volt, hogy ő is alátámasztotta a korábbi cikkemben leírtakat a Magyarországon forgalmazott étrend-kiegészítők zömében pocsék minőségéről, ráadásul ellenőrzési adatokkal bőven alátámasztva. Megfejelte ezt azzal az információval, hogy november eleje óta a zöld pipás jelölési rendszert sem működteti az OÉGYI, elég a forgalmazás megkezdésének napján bejelenteni egy új étrend-kiegészítőt. Pontos információkat adott arról, mi lehet és mi nem lehet az étrend-kiegészítőkben és arról, miből mennyi lehet bennük. Külön kitért a csomagoláson alkalmazható egészségre vonatkozó állításokra, ami az egyik legkeményebb terület a témában, és sokan nem tartják be. Még az élelmiszer-biztonsági nemzetközi riasztórendszer működéséről és annak az étrend-kiegészítőkre vonatkozó adatairól is szót ejtett.

Soha nem látott mennyiségű kérdést kapott előadása után, és mindenre tisztességgel megfelelt. Rendkívül alapos, jól összeállított, helyenként döbbenetes hatású előadást nyújtott számunkra. Sok mindent máshogy látunk utána.

Forever Akadémia 2017. november
Forever Akadémia 2017. november Screiberné Molnár Erzsébet

A Forever Akadémia jövő évben is hasonló színvonalon folytatódik. Ha részese akarsz lenni, csatlakozz csapatunkhoz, és érd el az első üzleti szintet, azaz legyél Forever Üzleti Partner. Ez a feltétele a részvételnek. Várunk rád.

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.