A cikket várhatóan 6 perc alatt tudod elolvasni.

A Forever és csapatunk küldetése

A Forever Living Products küldetésnyilatkozata
Milyen alapelvek szerint ildomos működni Forever partnerként?
Csapatunk mint baráti társaság

Magyarországon még nem elterjedt, hogy cégek küldetésnyilatkozattal rendelkezzenek. Ha beütjük a Google-ba a küldetésnyilatkozat szót, főleg oktatási intézmények és kultúrával foglalkozó intézmények, múzeumok, könyvtárak dokumentumait találjuk. Pedig más országokban elterjedt ez a fajta nyilatkozat, főleg nemzetközi cégek körében.

A Forever Living Products küldetésnyilatkozata

Egy olyan gyümölcsöző környezetet építünk, melyben az egyének méltóságukat megőrizve azok lehetnek, akik lenni akarnak. Egy olyan környezetet, amelyben a becsület, az együttérzés és a jókedv mutat utat nekünk. Szenvedélyt, hitet teremtünk és táplálunk vállalatunk, termékeink és az általunk képviselt üzletág iránt. A tudást és az egyensúlyt keressük, és mindenekfelett bátran vezetjük vállalatunkat és Forever Üzleti Partnereinket. A legnagyszerűbb dolgokat hozzuk létre!

Persze a legszebb küldetésnyilatkozat sem ér egy krajcárt sem, ha mindössze egy aranykeretes festményként funkcionál az iroda vagy az üzemcsarnok falán. Több mint évtizedes együttműködésünk alapján a saját bőrünkön érezzük, és ezáltal bárkinek tanúsíthatjuk, a Forever Living Products ezt a küldetésnyilatkozatot szó szerint komolyan gondolja. Ha körbenézel a blogunkon, sok kézzelfogható példát találsz.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Itt és most csak egyetlen gondolatot szeretnék kiemelni, az első mondatot, miszerint az egyének, méltóságukat megőrizve azok lehetnek, akik lenni akarnak. Ez talán a Forever létezésének alapköve.

Gondolj bele, a Forever a világ több mint 160 országában kismillió eltérő kulturális környezetben működik.  Ha ragaszkodna a teljes egyformasághoz, mindenkinek előírná, hogyan, mikor, mit érjen el, szerinted lenne ennyire sikeres, mint most? Ehelyett mindenkinek meghagyja a szabadságot, hogy meghatározza a célját és azt, milyen gyorsan szeretné elérni azt, és ad hozzá egy bivalyerős keretrendszert, hogy valóban meg tudjon valósulni. A Foreverben nem a vezetők céljaiért dolgozunk, illetve nem csak a vezetők céljaiért, hanem a saját jól felfogott érdekünkben.

Érdekes látni, ahogy a Forever vezetői ezt naponta tudatosítják magukban. A cikk címképén a cég Arizona állambeli, scottsdale-i központi irodájának fő folyosóját látod. A falak mentén az összes ország zászlaja felsorakozik, ahol a Forever működik. A cég felső vezetői minden nap akaratlanul is szembesülnek a sokszínűség tényével.

Másik érdekes dolog, ami még a nemzetközi cégekre sem mindig jellemző, hogy mindenütt helyi emberek alkotják az adott ország, régió vezetését, és számos kérdésben szabad kezet kapnak. Így tudja a cég biztosítani, hogy mindig legjobban alkalmazkodjon működése a helyi körülményekhez.

A Forever Üzleti Partnerek alapelvei

Ahogy sohasem, a küldetésnyilatkozat esetében sem hagyja gyakorlati tudnivalók nélkül üzleti partnereit a cég. Kiadott egy 11 pontból álló értéklistát, ami szerint illik dolgozni. A cég vezetői tapasztalataink szerint mindig is példát nyújtottak ezek alkalmazásában.

Mivel a cégnél soha semmi sem kötelező, csupán ajánlott, ezúttal önkritikát kell gyakorolnunk. Mi, üzleti partnerek sajnos sokszor és sokáig nem feleltünk meg ezeknek az értékeknek, és mostanában is erőfeszítéseket kell tennünk a betartásukra. Egyre többen igyekeznek azonban ehhez tartani magukat, és manapság már határozottan  szalonképtelen, akire rábizonyosodik ennek ellenkezője.

A Forever alapelvei: helyezz másokat előtérbe, szenvedély, vállalkozás, agilitás, kreativitás, kalandvágy, bátorság, pozitív szemlélet, hála, becsületesség, nincs átverés

Csapatunk küldetése

Egy baráti társaságunkkal élvezett kirándulás alkalmával dédestapolcsányi hotelünkben egyik reggel az ablakunk alatt siető patak csobogására és arra ébredtem, milyen jó lenne, ha csapatunknak is lenne küldetésnyilatkozata. Meg is fogant a fejemben, minek kell benne lennie. Megalapozott terv volt, mert már akkor barátainknak számítottak csapatunk tagjai, úgyhogy megszületett ez az iromány:

Célunk egy baráti társaság felépítése és összetartása, amelynek tagjai tisztelik egymást, örülnek egymás eredményeinek és egymást segítve dolgoznak életük rugalmassá és az eddigieknél szebbé tevésén. 
Munkáját ki-ki saját vállalkozásban, a Forever Living Products független üzleti partnereként végzi, ám érdekelt abban, hogy a másik is sikeres legyen, ezért a tagok minden segítséget megadnak egymásnak. 
A munka mellett jut idő közös szórakozásra, és pihenésre is, a csapat tagjai együtt élvezhetik munkájuk gyümölcsét.

A nyilatkozatban megfogalmazottak már eddig is működtek, de most lehetőségünk nyílt szervezettebben, jobban odafigyelve erősíteni ezeket az értékeket. Meg is ragadjuk az alkalmat. Célunk az, hogy az eddigieknél is kevésbé tudjuk eldönteni, éppen dolgozunk vagy barátkozunk.

Várunk téged is csapatunkban, baráti társaságunkban!

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.