A cikket várhatóan 10 perc alatt tudod elolvasni.

A Forever mint kőszikla

A magam részéről ellenőriztem a céget
Arra jutottam, elpusztítani is nehéz lenne
Mire alapozom ezt a meggyőződésemet?

Ha követed a blogot, biztosan olvastad, hogy indulásunkkor komoly ellenőrzésnek vetettem alá mind a céget, mind a termékeit. A nagy ellenőrzés meglepő eredménnyel zárult. Rájöttem, a cég olyan, mint a kőszikla. Ha valaki szántszándékkal nekiállna tönkretenni, súlyos évekbe és rengeteg munkába kerülne, hogy sikerüljön. Elmondom miért.

A cég irányítása stabil és megbízható

A céget 1978-ban Rex Maughan alapította. Most a cég igazgatóságának elnöke, vezérigazgató  (Chairman of the Board and CEO). Kétszer volt az év gazdasági szakembere az USA-ban, az Arizonai Állami Egyetem díszdoktora és számos más kitüntetés birtokosa. A mai napig képben van a cég dolgaival, a döntésekbe beleszólása van.

A cég operatív irányítását már fia, Gregg Maughan elnök (President) végzi.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

A Forever Living Products-ot nem vezették be a tőzsdére, minden fejlesztést saját tőkéből, hitel felvétele nélkül végez, így a családon kívül másnak nincs beleszólása a cégügyekbe.

A cég családi jellegénél is fontosabb, hogy olyan szilárd alapelvekre épült, amit az elmúlt négy évtizedben egyszer sem szegtek meg, és igen nagy valószínűséggel várható, hogy a következő négy évtizedben sem fogják. Hallgasd meg erről magát Rex Maughant!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Adatkezelési tájékoztató.
I Accept
A videónak magyar felirata van.

Az üzleti terv kiszámítható és stabil

Az üzletpolitika alapjai a kezdetektől változatlanok, csupán kisebb, az üzleti partnerek javára váló kiegészítések, igazítások történtek. Akár dinasztiát alapíthatsz a Forever Living Products-ra alapozva, ahogy azt többen már teszik is.

A cég pénzügyileg rendkívül stabil. Megérdemelt bónuszodat minden hónap 15-én kifizeti az ország törvényei szerint. Nincs tudomásunk olyan esetről, amikor elmaradás történt volna. A személyes vásárlásaid után neked járó bónuszt kedvezmény formájában azonnal megkapod.

A Forever marketing terve

A cég figyel üzleti partnereire

A Global Leadership Team vagy GLT a Forever top Üzleti Partnereit vonultatja fel, évente újraalakul az aktuális teljesítmények alapján. Az ő vezetői munkájuk lényeges a Forever növekedése szempontjából, és világszerte az üzleti partneri csoportok növekedése szempontjából. Ezért a cég vezetői rendszeresen találkoznak velük, véleményüket, javaslataikat figyelembe veszik a cég fejlődését befolyásoló döntések meghozatalánál.

Global Leadership Team

Minden egy kézben

Amikor Rex Maughan megalapította a céget, tisztában volt vele, hogy soha nem bízhat meg teljesen külső beszállítókban, hogy azt a minőséget szállítsák, amit elvár termékeinél. Rex ezért ragaszkodott hozzá, hogy egy teljes mértékben vertikálisan integrált vállalatot hozzon létre, amely biztosítja, hogy az ültetvényeket, a gyártást, a csomagolást és a raktározást mind a Forever tarthassa egy kézben. Rex előrelátása lehetővé teszi a Forevernek, hogy a minőségi irányítást és a költségeket minden egyes lépésnél felügyelhesse. Így lett a Forever a világ legnagyobb Aloe vera termelője, feldolgozója, szállítója és kereskedője.

Vannak termékek, amiben nem csak Aloe verát használ a cég. Azoknál az alapanyagoknál, amit mégis kénytelen beszállítóktól beszerezni, a termesztést, előállítást a kezdetektől a beszállításig saját embereivel ellenőrzi. Nem egy esetben hallottuk, hogy minőségi problémák esetén azonnal törölte a rendelést, akár azt is vállalva, hogy egy-két termék átmenetileg hiánylistára kerül.

Aloe vera ültetvény
Aloe Vera of America
Forever Direct - Hollandia

Ingatlanok

Mint említettem, a Forever Living Products ültetvényei, feldolgozó egységei, raktárbázisai saját kézben vannak.

A Forever irodái megtalálhatók az egész Földön, mintegy 160 országban. Ezek az irodák a cég elhivatottságát is képviselik üzleti partnereiért, akik ezekben a lenyűgöző épületekben találkoznak és végzik munkájukat. Természetesen ezek az épületek is saját tulajdonban vannak, ahol csak lehetőség nyílik rá. Elég csak kilátogatnod a budapesti központba, a látottakat megszorozni 160-nal, és ledöbbensz. Pedig a budapesti messze nem a legimpozánsabb iroda, és egy-egy országban több üzleti célú ingatlannal is rendelkezik a cég.

Forever Egyesült Királyság
Forever Irak
Forever Uruguay

A hab a torta tetejére a Forever Resorts. Több mint 40 egyedülálló szállás, nyaraló és szórakoztató létesítményt tulajdonol, melyek az Egyesül Államok Nemzeti Parkjaiban, közkedvelt pihenőhelyein, erdőiben találhatók. Köztük olyanok találhatók, mint a Sothfork Ranch vagy a Grand Canyon Lodge at the North Rim.
További 20 létesítményt működtet Európában és Afrikában. Magyar szívünknek nagy büszkeség, hogy az európai egység a Sziráki Kastély, amiben nekünk is többször volt szerencsénk hosszabb időt eltölteni. Dél-Afrikában több szafari helyszínt birtokol a cég.
Azt hiszem megállapodhatunk, torta tetejére habnak ez azért elég masszív.

Forever Resorsts Southfork Ranch, Dallas TX
Forever resorts Sziráki kastély
Forever Resorts Isiyala, Dél-Afrika

Mindezek alapján én meggyőződtem róla, hogy a cég enyhén szólva stabil. Aki nem hiszi, járjon utána!

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!

Megérdemlem a jó minőséget, ide vele!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.