A cikket várhatóan 4 perc alatt tudod elolvasni.

Hogy mondtad, örök élet?

Örök élet Forever Living módra
Az egyiptomiak teljesen máshogy gondolták
Szürke hétköznapok kontra élet

Partner cégünk neve Forever Living Products, azaz hevenyészett fordításban örök élet termékek. Ez gyakran megütközést kelt olyanokban, akik először hallanak a cégről. Már hogy létezhetnének olyan termékek, amiktől örökké élek? Pedig igaz, csak nem úgy, ahogy gondolod.

A név eredete

A cég neve messzi-messzi időkből ered. Az ókori egyiptomiak sok más ókori civilizációhoz hasonlóan széles körűen használták az Aloe verát és más aloé fajokat. Egyes források szerint a “hallhatatlanság növényének” nevezték. A halálon túli élet az ősi egyiptomiak hitvilágában is nagy szerepet játszott. Az aloét a fáraók balzsamozásánál és piramisba helyezésénél is használták. Innen eredhet a megnevezés.

Rex Maughan ebből merített ötletet a cég elnevezéséhez. Amikor elindította a forgalmazást, az aloé világszerte nagyjából ismeretlen volt. Kellett valami ütős, hogy felfigyeljenek az emberek. Felfigyeltek. Gyorsan és nagyon.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Az aloétól sem élünk örökké. Rex, tudatában ennek példásan elintézte a cég átörökítését fiára, Greggre, aki nagy lendülettel fogott bele a vállalat új élettel való feltöltésébe. Rex figyel és jóváhagy.

Kis híján 15 év tapasztalattal a hátunk mögött mégis azt mondhatjuk, ez a cég örök életre sarkall minket. Csak nem úgy, ahogy először gondolod.

Szürke hétköznapok

A legtöbb ember 8 órás munkarendben dolgozik. Reggel felkelnek, jó esetben reggeliznek, segítenek a gyerekeknek is elkészülni. Elviszik a kölyköket óvodába, iskolába, és sietnek a munkahelyre. Ott töltik a napot. Ha szerencséjük van, kollégáik és főnökeik nagyszerűek, ami azért praktikus, mert többet látják őket, mint a párjukat. Egész nap valaki másnak a céljaiért küzdenek. Gyakran jóval a hivatalos munkaidő vége után is. Estefelé felveszik a gyerekeket, vagy megkérdezik a párjukat, nem felejtette-e ott őket az iskolában. Hazaérve vacsorát készítenek, vagy legalábbis segítenek benne a társuknak. Jó esetben. Közös vacsora után, sokszor közben is, tévét néznek, majd fáradtan ágyba zuhannak. Ha van erejük, teljesítik házastársi kötelességeiket. És ez így megy napról napra.

Alig várják a hétvégét. Akkor lehet takarítani, esetleg a telekre menni, szülőket látogatni. Talán egy-egy közös program is belefér. Ebből áll az élet.

Honnan gondoljuk? Mi is ezt tettük. Bár mindig tettünk bele némi többlet erőfeszítést, mert mi már akkor agyhúgykövet kaptunk tőle. Sok embernek ez tökéletesen megfelel, nekünk sosem volt elég. Aztán megérkezett életünkbe a Forever.

Az örök élet beköltözik az életbe

Egycsapásra megszűnt létezni a fenti sablon. Eleinte sokkal keményebb lett az élet. Addigi munkánk mellé kellett bezsúfolni a Forevert. Hulla fáradtak voltunk és boldogak.

Ez a munka megköveteli, hogy minél több emberrel törődj, minél több emberről tudj meg többet. Nem azt, hogy minél több embert rohanj le egész pályásan, mert az semmi jóra nem vezet. Kerülj velük beszélő viszonyba, és ha látod, esetleg tudsz valamiben segíteni nekik, akkor kérdezz.

Ez aztán heveny társadalmi élethez vezet. Elkezdesz élni. Akár online, akár offline teszed. Meggyőződésem, hogy az online is kiköveteli előbb-utóbb az offline találkozást. Barátaid lesznek, emberek, akikkel törődhetsz, akik törődnek veled. Már nem is az üzlet a fontos, az szinte mellékessé válik. Segítesz másoknak költözni, szemműtétet szervezni, önkénteskedsz a rendezvényükön. És lehet, hogy a Forever üzlet szintjén is kapcsolódtok egymáshoz. Vagy nem.

Na ezt nevezem én örök életnek.

Később persze teljesen kiszűrtük a szürke hétköznapokat az életünkből. Felszabadultunk. Olyan és annyi többlet terhet vállalunk, amit és amikor akarunk. És tudod mit, akarunk. Forever üzleten kívül is. Mert jó.

Ha te is szükségét érzed ilyen örök életnek, lehet, hogy köztünk a helyed…

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!

Megérdemlem a jó minőséget, ide vele!
Print Friendly, PDF & Email
Hogy mondtad, örök élet?

Te használod az Aloe verát?

Köszönjük szavazatodat!

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.