A cikket várhatóan 5 perc alatt tudod elolvasni.

Isten hozott a XXI. században!

A XXI. század fantasztikus lehetőségeket nyitott meg
Másrészt a problémákat is intenzívebbé tette
Te is XX. századi megoldásokkal próbálod orvosolni XXI. századi problémáidat?

A legutóbbi jakabszállási képzésen Katrin Bajri, Németországból érkezett vezető menedzser több olyan kérdést vetett fel, amely nemcsak a hálózatépítőket, hanem minden embert érint, aki a XXI. században él. Nem pusztán felvázolta a problémákat, hanem megoldásokat is mutatott rá. Nem is egyfélét, hanem hagyományos, reflexből érkezőt, és alternatív, korszerűt, amihez viszont sokat kell gondolkodni. Olyannyira mélyen érintett ez az előadás, hogy veletek is megosztom, átszűrve szubjektív valómon. 🙂

Az anyag olyan nagy, hogy több pénteken át fog tartani, mire feldolgozzuk.

Pénzügyi gondok

Jellemzően mindenkit érint valamilyen mélységben, akár van pénze, akár nincs.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Ha az embernek van pénze, akkor érdemes befektetni. Azon keveseket is, akiknek nincsen adóssága és kellő megtakarítással rendelkeznek, érintik a nyugdíjrendszer várható gondjai. A korfa keskenyedik, egyre kevesebb fiatalnak kell egyre több idősebbet eltartania.

Pénzügyi gondok
Edit és Zoli Chairman's Bonus csekkje 2017-ben

A többség azonban adósságokkal küzd, és álom csupán számára a masszív megtakarítás, az érdemi nagyságú tartalék.

A hagyományos megoldás erre a bankszektor. Befektetési szempontból érdemes figyelemmel lenni az egyre sűrűbb bank- és brókerbotrányokra is. Mostanság a betéti kamatok valahol a béka nemesebb része alatt helyezkednek el. A kockázati befektetések meg nevükből eredően is kockázatosak, és nem garantáltak.

Azok is a bankhoz fordulnak, akiknek kölcsönre van szükségük. Ekkor azonban megéri tanulmányozni a máig lezáratlan deviza hitelezés keltette hitelcsapda részleteit. Akinek adósságai miatt nem járható út már a bankkölcsön, annak marad a baráti, családi kölcsön, és erősen fenyegeti a csőd. Nálunk is ácsolják, foltozgatják a magáncsőd, a családi csődvédelem kétes intézményét.

Logikus alternatív megoldás lehet a bevételek emelése, több irányból való megszerzése, mellékjövedelem támasztása, aminek lehetőleg nincs felső korláta.

Egy ilyen megoldás a Forever Üzleti Partner program.

Időhiány

Ez adódhat az előző problémakörből is. Az emberek több állást vállalnak, vagy több időt töltenek a munkahelyükön. Magyarországon tipikus, hogy a túlórákat nem is fizetik ki. Esetleg “lecsúsztathatók”, ami viszont szervezés igényes, és még ezért is ferde szemmel nézhetnek az emberre. Ezt aztán a család sínyli meg: fényképet tartanak otthon az apukáról, sőt még az anyukáról is, hogy  láthassák.

Időhiány

A hagyományos megoldás kézenfekvő lenne: dolgozzunk kevesebbet. Ez azonban hamar visszacsatolhat a pénz problémakörére: magyarul kevesebb lesz a bevételünk. Válthatunk állást, azonban sokan félnek ettől, és semmi sem garantálja, hogy az új munkahely tényleg jobb lesz. Ráadásul nehéz is találni megfelelőnek látszó munkalehetőséget.

Ezért aztán rengetegen összehúzzák magukat, takarékoskodnak, kevesebbet költenek. Ha még vannak megtakarításaik, elkezdik felélni. Ez a pénzügyi gondok várható bekövetkezése mellett azzal is fenyegethet, hogy ha nem vállalnak túlmunkát, kirúgják őket az állásukból.

Alternatív megoldás egy olyan munka, amely sokrétű bevételi lehetőséggel rendelkezik. Ebből ki tudom választani a számomra testhezállót, ezáltal rugalmas lehetek. A munka alkalmazkodik hozzám, nem én a munkához. Idővel tartalék képzésére is lehetőségem nyílhat.

Ha megnézed bemutatkozó videónkat, láthatod, épp egy ilyen életstílus felépítésén munkálkodunk.

Bálon

A téma koránt sem merült ki, jövő pénteken folytatjuk.

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!

Megérdemlem a jó minőséget, ide vele!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.