A cikket várhatóan 4 perc alatt tudod elolvasni.

Jakabszállás januárban

Újra a Gedeon tanyán
Az első, lazább nap után teletömték a fejünk információval
Jakabszállás januárban sem hazudtolta meg magát

Novemberben ki kellett hagynunk életünkből a Gedeon tanyát, ezért már nagyon vártuk ezt az alkalmat, hogy visszatérhessünk. Picit féltünk tőle, hogy ránk szakad a hó, és a homokúton nehezen érünk el a tanyáig, be is készítettük a hóláncot az autóba. Legnagyobb örömünkre kora tavaszias időjárás és még a nyárinál is járhatóbb út fogadott minket. Odafelé menet beugrottunk regisztrálni a repülőtérre, aminek a kerítésén egy hatalmas sas fogadott minket, majd méltóságteljesen elszállt…

A Gedeon tanya mindig gyönyörű

Mindig úgy érezzük, amikor megérkezünk ide, mintha egy másik világba csöppennénk. A gulya és a ménes az út mentén legelészik, a disznók röfögnek az ólban, körülöttünk pedig tyúkok és nyulak rohangásznak. Ezúttal Marcipán, a termetes kuvasz immár ismerősként fogadott minket, és követelte Vikitől a köszöntő simogatást. Megkaptuk a háziaktól gyönyörű szobánkat. A macska is kegyesen fogadott minket, és megengedte, hogy üdvözöljük. Még arra is maradt időnk, hogy kedvenc szaletlinkben a meglepően enyhe időben elfogyasszuk könnyű ebédünket, és Viki megetesse répával az éppen arra plattyogó nyuszit.

Az első nap mindig baráti

A jakabszállási képzésen régóta megszokott, hogy az első nap mindig lazább, oldottabb a hangulat. Kicsit olyan, mintha a két nap két külön képzés lenne. Nem volt ez máshogy januárban sem. Kezdésként Berkics Miki figyelmünkbe ajánlotta Móricz Edit új könyvét. Utána sorakoztak a különböző szinteket elért emberek, és megosztották velünk néhány gondolatukat. Érdekes látni a fejlődést, ahogy egyre magasabb szinteken egyre lazábban mozognak a színpadon az emberek, és egyre nagyobb a tapasztalatuk. Másrészt nagyon jó látni, hogy van olyan, aki már elérte, amiről mi még csak álmodunk.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Este visszatértünk a tanyára, ahol már készült a vacsoránk. Erről a vacsoráról csak az álhír oldalak fellengzős stílusában tudnék írni, ezért megtartom magamnak a tapasztalatot. Elég legyen annyi, hogy aki egyszer megkóstolja, mindig vissza akar majd térni. Vacsora után leültünk társasjátékozni, amibe a macska is szívesen bekapcsolódott.

Másnap teletölti fejünket az információ

Reggel korábban keltünk kicsit, hogy legyen időnk kiélvezni a reggelit, amit speciel angol porcelánban szolgálnak fel. Méltó az étel minőségéhez. Elbúcsúztunk a háziaktól, miután lefoglaltuk a következő alkalmat. Ennyire nem könnyű innen szabadulni, mert több állat is követeli a búcsúzást, joggal.

A második nap mindig a nagy fajsúlyú előadásoké. Estére mindig nehéz a fejünk a rengeteg információtól, durván egy hétbe kerül feldolgozni. Jakabszállás januárban sem cáfolt rá erre. Eljött közénk Lenkey Péter, a Forever Magyarország ügyvezető igazgatója és felesége, Zsuzsi is. A kárpátaljai üzleti partnerek spontán napköszöntő körtánca és Berkics Miklós valamint a Beregszászból érkezett műsorvezetők köszöntője után mondott egy rövid, rögtönzött köszöntőt ő is.

A Forever Orvos Szakmai Bizottságát ezúttal Dr. Hocsi Mária, a hódmezővásárhelyi kórház főorvosa képviselte egy ütős előadással. Őt Móricz Edit követte könyvbemutatójával majd Majoros Éva biztosított minket, lehetünk mi is a következők. Idáig meg is voltunk egy konferencia teljes anyagával, pedig az ebéd szünet még csak most kezdődött.

Nagy előadók nagy mondanivalóval

Ebéd után Tóth Sándor tanított minket a stabil stratégiáról. Nem bízta a véletlenre, a honfoglaló magyaroknál kezdte. A végére olyan szervesen összefüggő, mély mondanivalójú, tanulságos, jól felépített előadást kreált belőle, hogy felállva, vastapssal jutalmaztuk.

A nap sztárvendége, utolsó előadója Szabó József, a Forever Magyarország és Közép-Kelet Európa alapítója, Global Leadership Team tag volt. Feltette a napra a koronát, az biztos.

A finálé után még fotózkodtunk a FAB jelmezes Lalival, elfogyasztottuk szokott összegző kávénkat az étteremben, és rendkívül sok új információval terhelten elindultunk hazafelé. Jó volt nekünk.

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.