A cikket várhatóan 6 perc alatt tudod elolvasni.

Ki szelet vet, szalonnát arat

Esztergomban került sor a csapat idei sütögetésére
A nap szépen sütött, de a szél majdnem levitt minket a hegyről
Na de ki törődik a széllel, ha vannak barátok, étel, ital?

Csapatunk legszilárdabb hagyománya, hogy minden évben rendezünk egy sütögetést, szalonnasütést, ahol együtt lehetünk, ehetünk, ihatunk, vigadhatunk. Ezen alkalommal amikor csak tehetik vezetőink is megtisztelnek minket látogatásukkal. Idén Esztergomban került sor erre az összejövetelre.

Szalonnasütés 2017
Szalonnasütés 2017
Szalonnasütés 2017
Szalonnasütés 2017
Szalonnasütés 2017
Szalonnasütés 2017
Szalonnasütés 2017
Szalonnasütés 2017

Vendégsereg

Nagyon élvezzük azt a tarka társaságot, ami ilyenkor össze tud jönni. Az élet teljesen más területeiről érkeznek emberek, akiknek egyetlen közös vonása, hogy minket ismernek. Gondolják ők. Aztán jönnek a valószínűtlen találkozások. Például amikor a hajdani lelkes kaszinó látogató nálunk találkozik egykori kedvenc krupiéjával. Na ezt hívják Facebook Live-nak. 🙂 Idén még Indonéziából is volt vendégünk.

A legszebb az, hogy ezek az emberek elmélyülten beszélgetnek egymással, érdeklődnek a másik iránt, sőt év közben érdeklődnek tőlünk, mi van a másikkal. Szívet melengető. De még ennél is szebb, hogy a gyerekek is előre készülnek az alkalomra, már előre emlegetik, kivel fognak találkozni. Aztán ha nem tudott eljönni, akkor csalódás van, de mindig vannak új arcok is. Vagy mondjuk egy kiskutya, ez is volt már a praxisban.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

A legmegtisztelőbb viszont az, amikor vezetőink is megérkeznek. Edit és Zoli idén el tudtak jönni hozzánk. Tették ezt egy utazás után, amikor a fejük teteje sem látszik ki az elintézendőkből.

Szalonnasütés 2017
Szalonnasütés 2017
Szalonnasütés 2017
Szalonnasütés 2017
Szalonnasütés 2017
Szalonnasütés 2017
Szalonnasütés 2017
Szalonnasütés 2017

Étel, ital

Na az van. Mi is igyekszünk a legjobbat kihozni magunkból. Idén sikerült Csíki sörkolbászt szerezni a Góbé Gurmétól a Parajdi sópince segítségével. De mindez eltörpül amellett a szem és ízérzék kápráztató felhozatal mellett, amit a vendégeink tudnak produkálni. Mindenki próbálja a legjobbat adni, és sikerül is. Vannak olyan slágerek, amit évről-évre szinte követelnek a meghívást elfogadók. Idén új színfoltként csillant meg a tárcsán sütött camembert, ami a várakozásokat is felülmúlta.

Tőlünk lehetne nyárson is sütögetni. Minden évben van egy-két bátor vállalkozó, főleg gyerekek és újra fiatalodók. Tavaly én is nekiálltam. De az igazság az, hogy a tárcsán sütés kényelmét semmi sem múlja felül. Ráadásul a tárcsán olyan izgalmasan sülnek meg a dolgok, ami szerintem sok mindent felülmúl. További előny, hogy mindig akad valaki, aki önként átveszi tőlem a sütőmester nemes feladatát. 🙂

Persze az ital felhozatal sem rossz, de ezt inkább tapasztald meg magad egyszer.

A végén a koronát a desszertek teszik fel. Sokan nem gondolnák, de a F.I.T. program nagymestere, Edit minden évben legalább dobogós, de többnyire mindent vivő desszerttel áll elő, pedig a mezőny igen erős.

Remélem, te is voltál már nálunk, vagy jövőre üdvözölhetünk téged is a hegyen.

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.