A cikket várhatóan 4 perc alatt tudod elolvasni.

London a javából

Bécsből Londonba
Detektív regénybe illó szállás
Londoni közhelyek ámulatba ejtő módon

Londonba mindenképp el kellett mennünk 2010 márciusának elején. Jelenésünk volt az European Rally színpadán. Rex Maughan várt ránk személyesen, hogy átadja nekünk Manager elismerésünket.

Indulás Bécsből

A megszokottól eltérően ebben az évben csak kettecskén indultunk neki a nagyvilágnak. Editékkel Londonban találkoztunk. Úgy alakult, hogy igazán kedvező árú repülőjegyet bécsi indulással találtunk.

Szerencsénkre több autóbuszjárat is betér Bécs felé Schwechat repülőterére, egyszerű volt hát megoldanunk a közlekedést. Ráadásul kényelmes is. Londonban Gatwick-re érkeztünk. Innen reptéri busz vitt a belváros szélére. Onnan helyi közlekedéssel jutottunk el a belváros szívében, a King’s Cross-nál fekvő szállodánkba.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

London élmény

Régen voltunk akkor már Angliában, Londonban pedig mindössze egyetlen egy napot addig közösen. Már a helyi közlekedés élményszámba ment számunkra az emeletes buszokkal. Mondjuk úgy képzeltük, szép óvatosan lavíroznak a városban ezek a behemótok. Hát nem. Legnagyobb meglepetésünkre rendszeresen az emeleten utazva kb. egy nap elteltével tengeri  betegség szerű tüneteket észleltünk magunkon, annyira imbolyogtak a sebesen rohanó buszok. Egyszer megpróbáltam útközben lejönni a lépcsőn az emeletről. Azóta tudom, mit érez a banán a turmixgépben. 🙂

Szállásunk maga volt a csoda. Na nem a luxusával. Tipikus londoni sorházban helyezkedik el, az alagsor ablakai egy, az utca és a ház között levő árokra nyílnak, és a főbejáratot egy hídon át az első emeleten lehet elérni. Belül hipermeredek, szűk lépcső szőnyeggel, rózsás tapétával. Amikor megláttuk mosdónkat két csappal, virágos csempével körülvéve, immár biztosan éreztük, megérkeztünk Londonba. Az egésznek olyan érzete volt, mintha egy klasszikus detektív regénybe csöppentünk volna. Nagyon élveztük.

Séta londoni közhelyekkel

Nem bírtunk magunkkal. Hiába tudtuk, hogy másnap fárasztó rendezvény vár ránk, hatalmas sétát tettünk a tág belvárosban. Minden londoni közhely szembejött velünk. Ámultunk a tipikus, pazarul kivilágított pubok láttán, megcsodáltuk a számunkra teljesen logikátlan útfelfestéseket, és sok időbe telt, mire megszoktuk, jobbra kell nézni a zebrára való lelépés előtt. Mondjuk mindenütt fel van festve az aszfaltra: Look right, nézz jobbra!

Arra is rájöttünk hamar, nekünk túl zajos, nyüzsgő a város, még budapesti léptékkel számolva is. Cserébe roppant izgalmas. Minden sarkon, méteren van valami szokatlan, élettel teli, különös.

A Trafalgar téren volt egy fontos feladatunk. Majd egy éven át néztük a teret egy webkamerán át, motiválva magunkat. Most eljött az idő, megkerestük, melyik pontot látja a kamera, és magunk is képbe kerültünk. Integettünk.

Hamar a Piccadily-re értünk, ahol várt ránk a híres fényreklám, meg a Cool Britain nevű bolt, ahol minden angol közhely kapható ízléses és giccses kivitelben egyaránt. Teáskannából van londoni busz, postaláda, telefonfülke és Big Ben alakú is…

Innen egészen a Harrodsig eljutottunk, ami egészen gyönyörűen volt kivilágítva. Még nyitva volt, ezért találkozhattunk benne sok-sok minden elképesztő dolog mellett Pick szalámival is.

Hullafáradtan estünk este az ágyba, és nem sok időnk maradt aludni. Másnap várt ránk a Wembley Arena.

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!
Print Friendly, PDF & Email
London a javából

Szereted Londont?

Köszönjük szavazatodat!

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.