A cikket várhatóan 3 perc alatt tudod elolvasni.

A mázlista mezomorfok életmódja

Talán a legszerencsésebbnek mondhatóak a mezomorf testalkatúak
Kevés erőfeszítéssel tökéletes testet varázsolhatnak maguknak
Van valami hátránya is?

Korábbi cikkünkben megállapítottuk, hogy háromféle testalkat létezik: endomorf, mezomorf és ektomorf. Már megnéztük, hogy ki az endomorf, és mi a jellemző rájuk. Most a mezomorfok kerülnek sorra.

A mezomorf testalkat

A legszerencsésebbek közé tartozónak vallhatod magad, ha mezomorf testalkattal rendelkezel. Akár férfi vagy akár nő, könnyű a dolgod, ha jól szeretnél kinézni: már kevés erőfeszítéssel tökéletes testet varázsolhatsz magadnak.

Ha mezomorf testalkatod van, akkor izmos vagy, vagy legalábbis könnyen izmosodsz, vállad széles, hasad kemény, csípőd keskeny, csontozatod erős, jó a testtartásod. Sportos típusúnak mondanak, végtagjaid arányosak.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Ha mezomorf vagy, akkor anyagcseréd se nem gyors, se nem lassú. Az egyetlen hátrányos tulajdonságod testi szempontból, hogy hajlamos vagy sok zsírt elraktározni, ha eltunyulsz. Ha lerakódik rád a zsír, akkor tested középső részén teszi ezt. a pocakodra, derekadra és a fenekedre.

Másrészt viszont könnyen meg tudsz szabadulni ezektől a zsír lerakódásoktól, mert  a nagyobb izomtömeg aránya gyorsítja az anyagcserédet. Úgyhogy mozogj!

Mezomorf testalkatúként oda kell figyelned az étkezésre, hiszen hajlamos vagy az elhízásra. Étrended kialakításában az elsődleges szempont a szénhidrát és a fehérje megfelelő elosztása: javasolt arány 20% zsír, 50% szénhidrát, 30% fehérje. Ilyen étrenddel el tudod kerülni a testsúlyingadozást, és megfelelő mennyiségű energiát viszel be a szervezetedbe.

Edzésterved kialakításánál változatos mozgásformákat vegyél fel mozgás programodba. Leginkább javasolt neked az aerob és a kardióedzés. A lépcsőzés, az ugráló kötelezés, a gyors gyaloglás és a kerékpározás jó barátod lehet. Körülbelül heti 3 alkalommal érdemes edzened.

A mezomorf testalkat jellemzői

Mezomorf alkatúként magabiztos, energikus személyiség vagy, keresed az erőpróbákat, a cselekvésre fekteted a hangsúlyt.

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

Megérdemlem a jó minőséget, ide vele!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.