A cikket várhatóan 5 perc alatt tudod elolvasni.

Megszüntethető-e a bérkülönbség a nők és a férfiak között?

Jelentős bérkülönbség van az azonos munkakörben dolgozó nők és férfiak között
Magyarországon a férfiak jövedelme átlagosan 18%-kal magasabb
Van erre megoldás?

Évről-évre felmerül a téma, milyen jelentős bérkülönbség van az azonos munkakörben dolgozó nők és férfiak között. Ilyenkor mindig szóba kerül a változtatás szükségessége, majd minden marad a régiben. Illetve nem egészen.

Tanulmányozzák a problémát

Bérek közti egyenlőtlenségnek azt nevezzük, amikor egy cégen belül két alkalmazott különböző fizetést kap annak ellenére, hogy hasonló, és azonos képzettséget követelő munkát végeznek. Az ilyen jellegű bérkülönbség megkülönböztetésnek minősül és illegális, mégis úgy tűnik, kezdi beágyazni magát. Példának okáért képzelj el egy olyan szituációt a munkahelyeden, amikor az igazgató a ‘nagydumás srácot’ a ranglétra második fokára helyezi, míg a ‘szégyenlőske lány’ kezdheti az egészet a legalján, pedig azonos képesítéssel rendelkeznek.

Ez a bérkülönbség nem csak nemek, hanem nemzetiség, életkor, társadalmi nézetek és számos más szempont szerint létrejöhet, és a jelek szerint létre is jön. Arról meg még nem is beszéltünk, milyen különbségek vannak az országok közt, de mindenki látja, mennyi magyar dolgozik már most is külföldön. A médiában legtöbbször azonban a nemek közti különbség fordul elő.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Bérkülönbség az egészségügyben
Bérkülönbség az irodában
Bérkülönbség az építőiparban

Az EU-ban egy nő átlagosan 15%-kal kevesebbet kap ugyanazért a munkáért, mint egy férfi munkavállaló. A Fizetesek.hu legújabb adataiból kiderül, hogy Magyarországon a férfiak jövedelme átlagosan 18%-kal magasabb, mint a nőké, tehát kicsit az uniós átlagnál is rosszabb a helyzet nálunk. A jelenséget számtalan tudós és szervezet vizsgálja. Ezekből a kutatásokból tudjuk, hogy ez a szám nem állandó, életkortól, foglalkozástól, családi állapottól stb. függően változik. Kuriózumként előfordul néhány szakma, mint például a postai szolgáltatások területe, az állatorvosok és a lakberendezők, ahol a nők keresnek jobban, a  legtöbb szakmában és munkahelyen azonban a férfiak vannak előnyben. Érdemes elolvasnod a források között felsorolt cikkeket, tanulmányokat, rengeteg érdekes adattal szolgálnak a témáról.

A felmérések szerint ráadásul minden második magyar munkavállaló úgy véli, hogy az előléptetéseknél is a férfiak vannak előnyben. Tíz nőből pedig hatan gondolják, hogy egy pozíció elnyerésénél hátrányban vannak a férfiakkal szemben.

Van erre megoldás?

A száz évvel korábbi állapotokhoz képest, amikor a nőnek minden megmozdulásához engedélyt kellett kérnie férjétől vagy apjától, mára nagyon jó a helyzet. A fejlődés tehát látszik és jelentős. Mégis az a helyzet, hogy a karrier és a gyerekvállalás együttes megvalósítása még mindig csak kevés nőnek sikerül maradéktalanul.

A Bérbarométer.hu tanulmányában egész sor javaslatot tesz, mit tehet egy nő a jelenség ellen. Ez a tanulmány is elismeri azonban, hogy társadalmi szinten van szükség változásra, ami nagyon lassú folyamat. Van egy tanácsa, ami nekem nagyon tetszik, és egy egyén életében is megvalósítható, miszerint válassz jól fizető szektort, vagy iparágazatot. Hozzátenném, érdemes olyat választani, ahol automatizmus garantálja a bérkülönbség lehetetlenségét.

Létezik ilyen iparág?

A network marketingben nincs bérkülönbség

Én egyet ismerek, és jó szívvel ajánlom. Ez pedig nem más, mint a network marketing.

Egy jó network marketing cég visszaosztási rendszere teljes mértékben az elért teljesítménytől függ. A teljesítmény díjazását szigorú szabályok szerint hatalmas számítógépközpontok automatikusan végzik. Így mindenki, aki azonos eredményt rak le az asztalra azonos díjazást kap érte korra, nemre, bőrszínre, országra, nemzetiségre való tekintet nélkül. Az előrelépés is előre lefektetett feltételek szerint automatikusan történik. Aki nem hiszi, járjon utána! Én is így tettem.

Ha meg már network marketing, több cikkben leírtam már, például itt és itt, szerintem miért a Foreverhez érdemes csatlakoznod.

Ha úgy érzed tehát, neked igazságos jövedelem jár, várunk a csapatban!

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.