A cikket várhatóan 4 perc alatt tudod elolvasni.

Mennyit dolgozunk mi?

Próbáltuk kitalálni, mit jelent üzletünkben a munka
Ha dolgozunk szórakozunk, ha szórakozunk dolgozunk
Beláttuk, nem munkánk van, hanem életformánk

Nagyon gyakran nekünk szegezik a kérdést: Rendben, hogy rugalmas az életetek, meg még élvezitek is, amit csináltok, de mégis mennyit dolgoztok ezért? A válasz nagyon őszinte és egyenes: fogalmunk sincs.

Nagyon régóta próbáljuk definiálni, mit is jelent ebben az üzletben a munka fogalma. Az évek során sem találtunk rá megoldást. Ha az ember beáldozza a hétvégéjét egy képzésre, az  valószínűleg munka. De mi van akkor, ha közben este bulizik a társaival, akik a barátai. Az minek számít? Ha elmegyek egy találkozóra, és végigcsápolok egy EDDA koncertet  az munka vagy szórakozás? Ebből kifolyóan halvány lila gőzünk nincs róla, mennyit is dolgozunk. De nézzük, hogyan alakult ez a téma az évek folyamán.

A kezdetekben mellékállásként

Amikor elkezdtük ezt az üzletet, mindketten főállásban dolgoztunk. Reggel, jó korán megpusziltuk egymást, és mindenki ment a maga dolgára. Délután találkoztunk valahol, és foglalkoztunk pár órát a Foreverrel. Amikor Újpestre kerültem, sokszor Viki kiautózott hozzám munka után, és onnan indultunk “aloézni”. Több barátunk megkért minket, vásároljunk már a nevében a raktárban, és vigyük el neki. Azóta ez csökkent a webáruház, a futárszolgálatok és a Pick Pack Pontok áldásos hatásának következtében.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Bizony, sokszor nyűgnek éreztük ezt a napi tevékenységet, és nehezen szántuk rá magunkat. Tonk Emiltől tudjuk, hogy a profi akkor is teszi, amikor nincs kedve rá, az amatőr viszont akkor sem teszi, ha van rá kedve. Volt egy kitűzött célunk, aminek az eléréséhez szükséges volt ez. Valószínűleg tehát ez munka volt. De ha elmentünk valakihez, akkor jót beszélgettünk vele, és jól éreztük magunkat. Mégsem volt munka?

Már akkor is jártunk hétvégi képzésekre. Ez az abszolút dilemma a kérdés szempontjából. Nem is beszélve arról, amikor elautóztunk Nizza-ba, elrepültünk Stockholmba, Londonba egy-egy Europa Rally-ra. Ez nyaralásnak számít vagy üzleti útnak? És amikor a főállásom miatt utaztam, de foglalkoztam Forever ügyekkel is?

A váltás után főállásként

Időmilliomosok lettünk. Ám belekezdtünk az online üzletépítésbe, és ez rengeteg számítógépnél töltött időt igényelt. Hetente többször irányítottuk a webinárt. Néha nem esett jól, hogy kötött időben gép mellett kell lenni. A mobilitás korántsem volt ilyen kiterjedt, mint manapság.

A hétvégi képzések dilemmája megmaradt.

Mivel több időnk volt, sok helyre elmentünk, barátok hívtak magukhoz, utaztunk. Sokszor előfordult, hogy váratlanul az üzletünkről, a termékekről kérdeztek. Ez munka vagy nem munka?

Edit megkérte Vikit, segítsen a Főnix Szalon üzemeltetésében. Mostanság átlag hetente kétszer hajnalban átkelünk a városon, este érünk haza. Én közben intézem a többi dolgomat. Viki nagyon szereti az életmód tanácsadást, wellness trénerséget. Sokszor csapatunk tagjai is a szalonba jönnek konzultálni, Edittel is itt tudunk érdemben kommunikálni. Talán ez a munka?

Én írom a blogbejegyzéseket. Szerencsére fogalmazásból mindig jó voltam, és mindig is sok mindent akartam mondani nektek. Ám hetente öt bejegyzést kell publikálni, és sokszor nyűg az írás. Arról nem is beszélve, ha más program miatt lemaradok, és be kell hoznom magam. Ez munka?

Többször előfordult, hogy csapot-papot elhagyva rohantunk segíteni valamelyik családtagunknak, barátunknak. Vagy mert baj volt, vagy csak mert megkért valamilyen segítségre, amit egyedül nem tudott megoldani. Ilyenkor mi a helyzet a munkával? Volt, hogy egy kórházban konzultáltam a testvérvonallal a termékek használatáról, ő ott volt orvos. De nem ezért mentem oda. Ez munkának számít?

Fogalmunk sincs róla, mennyit dolgozunk. De élvezzük. Ezért úgy döntöttünk, nekünk nem munkánk van, hanem életformánk.

Gyere velünk, csatlakozz hozzánk, válts életmódot! Nekünk bejött.

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!

Megérdemlem a jó minőséget, ide vele!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.