A cikket várhatóan 5 perc alatt tudod elolvasni.

Mi lenne, ha kivételesen betartanád újévi fogadalmadat?

Rengeteg újévi fogadalom a kukában végzi
Mit kell tenned, hogy a tiéd ne így járjon?
Ha sikeres leszel, boldog is leszel

Január eleje az újévi fogadalmak, a nagy elhatározások időszaka. Mindenki elhatározza, hogy lefogy, abbahagyja a dohányzást, innentől rendszerességet visz az életébe és a többi és a többi. Kár, hogy ezen szent eskük több mint 90 százaléka február elejére valahogy elillan a levegőbe.

Mi lenne, ha kivételesen ebben az évben megtartanád ünnepélyesen megtett fogadalmadat? Talán tudok adni pár tanácsot, nekem bevált.

Ne kezdd el azonnal!

A karácsony és a szilveszter a nagy lazulás időszaka. Jól is van ez így, szükségünk van rá. A két ünnep közt kevesen dolgoznak, viszont mindenki zabál két pofára vagy két héten át. Igen az is, aki azt mondja, hogy nem. A szokott mennyiséghez képest egész biztosan. Sohasem dohányoztam, de el tudom képzelni, hogy cigiből is több fogy ilyenkor. Az alkoholról inkább ne beszéljünk…

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Ha ezek után egyik pillanatról a másikra átmész jó kislányba, kisfiúba, már el is könyvelheted a veszteséget. Agyad, szervezeted képtelen felfogni a hirtelen változásokat, és követeli vissza a szép időket. Ha elhatározásod gyenge alapokon áll, már el is veszítetted a meccset.

Újévi fogadalom - de még fenyeget a teli hűtő

Ha fogadalmad testsúlyod azonnnali és drasztikus csökkentéséről szól, akkor mindezek tetejébe a konyha mélyén ott vár rád legfőbb ellenséged. Ő a hűtőszekrény, ebben az időszakban még csurig megpakolva a maradék kajával, süteménnyel. Ugyan ki dobna ki nehezen megszerzett, kiváló ételeket? Ennyit a fogyókúráról…

Mérd fel jelenlegi helyzetedet, és tervezz!

Ne kezdj bele rögtön elhatározásod megvalósításába! Adj időt magadnak, agyadnak, szervezetednek, hogy rákészüljön a váltásra! Elég, ha január második felében vagy februárban indítod a konkrét megvalósítást. Addig használd ki az időt előkészítésre.

Újévi fogadalom - most azonnal lefogyok

Először is mérd fel őszintén jelenlegi helyzetedet. Ha testsúlyod csökkentésére készülsz, vegyél nagy  levegőt, és állj rá a mérlegre! A mérőszalagot se hagyd tétlenkedni! Jobb, ha őszintén szembenézel pillanatnyi állapotoddal.

Ezután nézz utána, milyen módszerek léteznek célod elérésére. Ha kisebb testsúlyra vágysz, ne kezdj el koplalni, ne a szomszédasszony ajánlotta káposzta, tojás, étcsokoládé vagy ki tudja milyen diétát kezdd el, mert ezzel nem érsz el tartós eredményt. A rossz hír az, hogy teljes életmód váltásba érdemes belekezdened, aminek része étrended megváltoztatása, a mozgás elkezdése vagy fokozása és megfelelő étrend-kiegészítők beszerzése.

Ezen a ponton láthatod, az előkészítés harmadik fázisában érdemes szakemberrel is konzultálnod. Az életmódváltás előkészítésében és végrehajtásában én is szívesen segítek neked.

Légy következetes!

Ha elkészültél a tervezéssel, immár nyugodtan nekivághatsz a megvalósításnak. Fontos, hogy légy hű önmagadhoz. Ha már egyszer elhatároztad, megtervezted, hajtsd is végre következetesen ígéretedet. Tartsd magad a tervhez, ne engedj a kísértéseknek! Meglátod, milyen boldog leszel az eredmények láttán.

Ja, és azzal, hogy végrehajtottad fogadalmadat, bekerülsz az emberek 10 százalékába, akik képesek végrehajtani, amit elhatároztak. Nem jó érzés?

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!

Megérdemlem a jó minőséget, ide vele!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.