A cikket várhatóan 4 perc alatt tudod elolvasni.

Mijas Pueblo, a fehér andalúz városka

Fuengirola tengerpartja esőben is szép
Különös hangulata van Mijas fehér falú házakkal határolt utcácskáinak 
Mi az összefüggés a Forever és egy mijasi kirakat között?

Kalandos gibraltári utunk után egy napot szántunk arra, hogy felfedezzük Spanyolországot, mint tengerparti üdülőhelyet, és az eredeti Andalúziát. Előbbi nem volt éppen aktuális, merthogy március eleje volt, és folyamatosan esett az eső, de legalábbis drámaian borús volt az ég. Úgy voltunk vele, legalább látjuk, hová jövünk vissza.

Annyian laktunk már a Hotel Goartin-ban, hogy a háromnegyedét uraltuk. Indulás előtt készítettünk is egy attraktív csoportképet a szállóval.

Fuengirola

Fuengirola a 60-as évektől kezdve közkedvelt üdülőhely a Costa de Sol-on hosszú, homokos tengerpartjával és szállodasorával. Ez vonzott minket is, meg sem álltunk odáig. Kár, hogy zuhogott az eső. Gyorsan visszatértünk a belvárosba, ahol sok-sok kis boltot fedeztünk fel, meg egy kávézót igen jó epertortácskával…

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Megtaláltuk spanyol utunk első citromfáját is, de inkább a narancsot próbáltuk meg szüretelni, ami az utcákon díszfaként szolgált. Kár volt, nem volt még érett, ízre nem sokban különbözött a citromtól…

Kinéztünk egy éttermet az esti utolsó vacsorára, majd egy másik üdülőhely, Mijas felé vettük az irányt. Annak is az eredeti andalúz, fehérre meszelt falú házakból álló hegyi település részére, Mijas Pueblo-ba igyekeztünk.

Mijas

Mijas két részből áll: Mijas Costa a modern üdülőváros, Mijas Pueblo a 4000 éve lakott andalúziai városka. Minket ez vonzott. Igazán látványosan fogadott minket a város. A felhők közt letűző napsütésben ragyogtak fehér falai, míg a mögötte álló hely teteje eltűnt a felhőben.

Leparkoltunk a város szélén. Körbenéztünk, hátha találunk egy híres burro-taxit, azaz csacsifogatot, de nem leltünk. Valószínűleg turista szezonban nagyobb esélyünk lett volna rá. Azért egy lovas fogat csak előkerült, Viki legnagyobb örömére.

Különös hangulata van a városka fehérre meszelt falú házakkal határolt utcácskáin sétálni. Mindenütt boltok és vendéglátó helyek, de az egész város ragyog a tisztaságtól. Bárhol modern képzőművészeti alkotásokra bukkanhatunk, amik harmonikusan simulnak be az ősi városba. A másik amit sok helyen lehet megtalálni, az a kilátás. Gyönyörű, lélegzetelállító kilátás a tengerre és a tengerpartra. Meg sok helyen egészen nagy luxust felmutató villákra.

Az egyik boltocska kirakatában ismerősökre leltünk. Sok-sok Forever termék mosolygott ránk a kirakatból. A tulajdonos egyrészt nem sok ügyet vethetett az üzletszabályzatra, másrészt nem frissíthette sűrűn a kirakatot, mert még minden dobozon a már akkor is rég elavult sirály logót találtuk. Azért örültünk, hogy itt is találkoztunk.

Mikor hírek szerint Spanyolország legősibb és talán legkisebb bikaviadal arénájához értünk, összecsaptak az érvek, hogy bemenjünk-e vagy nem. Legnagyobb sajnálatomra a nemek győztek, sokat emlegetve szegény állatok sorsát, pedig kívülről igen jól néz ki a Plaza de Toros.

Szűz Mária és a mór falak

Az egyik csodálatos kilátópontnál áll a Capella Virgen de la Pena barlangkápolna, amihez helyi legenda is fűződik egy Mária jelenésről. Mellette kezdődik Ruta Botanica la Muralla, ami mór eredetű falakon kiképzett kertek hosszú sora. Gyönyörű, különösen a sziklahasadékban rejlő vízesés körüli rész. Mindezt tetézi a kilátás…

Fuengirola újratöltve

Visszatértünk Fuengirolába, annak is a tengerpartjára kihasználva, hogy éppen nem esett az eső. A lenyűgöző felhőzet előtt megjelenő szivárványt ezúttal is a kedvező változások jelének tudtuk be. A kötelező kagylógyűjtést letudva a belvárosban reggel megpillantott templom irányába indultunk.

A Parroquia de Nuestra Señora del Rosario a Plaza de la Constitucinon áll. Már kívülről is érdekes a csempés szentképe előtt álló banánnal a lóhere ablakokkal és a márvány kapuzattal, ami valahogy nem illik az összképbe. Belül a barokk keveredik az andalúz vonásokkal és csipetnyi mór hagyatékkal. Van itt öltöztethető Szűzanya szobor és szökőkutat ábrázoló üvegablak is. Nekem összességében nagyon tetszett a templom.

A délelőtt kinézett étteremben elköltöttük utolsó spanyolországi vacsoránkat, majd tettünk egy hangulatos esti sétát a környéken. Ezután hazamentünk a szállodába, és megkezdtük a záróbulit. Fő témák ezúttal a Sangria naranccsal, Bíró Kati nagyon szép, hosszas tűnődés után megvett bőrkabátja és a búcsúzkodás voltak.

Másnap útközben hazafelé vetettünk egy rövid pillantást a jövő évi rally helyszínére. kalandos volt ez az út is, hamarosan elmesélem.

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!
Print Friendly, PDF & Email
Mijas Pueblo, a fehér andalúz városka

Neked melyik jön be jobban?

Köszönjük szavazatodat!

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.