A cikket várhatóan 6 perc alatt tudod elolvasni.

Mondd, mire vársz?

A közvetlen értékesítés mai helyzete a világban
Az emberek számíthatnak ránk
Itt az idő!

Nehéz helyzetben vagyunk. Immár másfél évtizede élünk egy iparágban, amiről személyes meggyőződésünk, hogy jó. Miért gondoljuk ezt? Mert nekünk jó. Sőt, nem csak nekünk. Pár ember velünk tart, néhány közülük már több mint egy évtizede. Nem gondoljuk, hogy ha nekik nem lenne jó, velünk tartanának a mai napig.

Még nem értük el az anyagi függetlenséget. Távolról sem. De sok mindent elértünk. Ha körbenézel a blogon, talán megértesz, megsejtesz belőle valamit. Ha megkeresel minket, személyesen is mesélünk, szívesen. Rengeteg élményünk van, ami még egy ekkora blogba sem fér bele. Nagyon szeretjük ebben a munkában, hogy mindenki az aktuális igényeinek megfelelő szintig nőhet. Ha nőnek az igényei, akkor nőhet az üzlet is tovább. Távlatunk van. Reális, tervezhető távlatunk.

Nekünk némi pihegés után újra vannak nagy céljaink. Ahhoz, hogy céljaink felé tudjunk haladni, még több partnerre, barátra van szükségünk. Ha már nem ez az első cikk, amit olvasol tőlünk, nem is a második, akkor valami már motoszkál benned. Hallgass a megérzéseidre! Keress meg, beszélgessünk! Bajod nem lesz belőle. Nálunk semmi sem kötelező, de minden lehetséges.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Annál is inkább, mert szeretett tevékenységünk végre kezd szakmává érni. A legjobb idő van, hogy te is elindulj velünk. Miért mondom ezt?

A közvetlen értékesítés mai helyzete a világban…

Szerencsénk van, egészen friss adataink vannak hála Tánczos Editnek, a DSA Hungary Közvetlen Értékesítők Szövetsége főtitkárának, aki megosztotta velünk ezt az információt februári előadásán. Ezekben a számokban a teljes szektor benne van, a klasszikus direkt érékesítés és a network marketing együtt.

Az elmúlt három év alatt az iparág világszinten 16%-kal nőtt! Immár 182,5 milliárd USA dollár a teljes évi forgalma. Szorozd be 250-nel… Európában az iparág 36 milliárd euró forgalmat ért el. Ha még van kedved számolni, ezt 310-zel szorozhatod.

Tony Robbins és Eric Worre

Az iparágban tevékenykedők száma a világban 107 millió fő, ami 10%-kos bővülést jelent az elmúlt évben! Ami talán még ennél is jobb adat, hogy ezen emberek 75 %-a nő.

Nem csoda, hogy egyre nő az iparágat még jobban fellendíteni, professzionálissá tenni akaró szakértők száma. Említsük elsőnek Eric Worre munkásságát, aki speciálisan a network marketing jobbá válásán dolgozik. Talán már hallottál Robert T. Kiyosaki, Tony Robbins, Sir Richard Branson, Bob Proctor nevéről. Ők mind a network marketing támogatói, és gyakran dolgoznak együtt Eric Worre-val. És a lista még el sem kezdődött, talán érdemes utánanézned…

…és Magyarországon

Mondhatod, hogy a világ nagy, de mi Magyarországon élünk. Most kapaszkodj! Tánczos Edit adatai szerint a szektor magyarországi teljesítménye 218 millió euró, azaz durván 68 milliárd forint. Ennek 60 százalékát az a 12 cég hozza össze, amelyik a DSA Hungary tagja, köztük a Forever Living Products Magyarország. Ehhez érdemes hozzászámolni, hogy például nálunk tíz éve nem látott forgalmi és növekedési adatok vannak manapság…

Majdnem minden tizedik magyar kapcsolatban áll a közvetlen értékesítéssel vásárlóként, fogyasztóként vagy vállalkozóként. Másik oldalról tízből kilenc még nem. Szerinted ez növekedési potenciál? Szerintünk igen.

Mindez annak ellenére, hogy a szakma múltja korántsem felhőtlen. Megítélése – jogosan – nem rózsás. Kezdetben még a nagy cégek is hibát hibára halmoztak. Most már viszont rá sem ismernél egy-egy képzésükre. Nálunk szinte egyetemi szintű képzés is akad, és biztos vagyok benne, hogy a többi nagynál is. Természetesen a piacon máig vannak kóklerek. A fellendülést érzékelve talán egyre többen. Ezért nem mindegy, melyik céghez csatlakozol, és mennyire tartod be a szakma és a cég szabályait.

Az emberek számíthatnak ránk

A legfontosabb, hogy az emberek keresik ezeket a jó minőségű termékeket. Szeretnének biztos forrásból hozzájutni. Csak a múlt héten három régi ismerősünk keresett meg minket önként és dalolva. Mi úgy tudjuk összekötni őket a céggel, hogy minden garanciát megkapnak.

Nálunk is egyre több mester, oktató, tréner ismeri fel a hálózatépítés jelentőségét. Meg kell említenünk Tonk Emil, Szabó Péter, Nyíri Zoltán munkásságát. Még olyan nagy nevek is kezdik legalább számításba venni ezt a szektort mint Wolf Gábor vagy Kasza Tamás. És egyre többen vannak.

Ennek megfelelően az állami szervek is kezdenek érdeklődni. Immár a NAV is kiadott útmutatót, és figyelmeztette a kóklereket. Nagyon jó lehetőség manapság az adókötelesség teljesítésére a KATA, ami akár mellékfoglalkozásúaknak is jó választás. Egyébként a Forever Magyarország szinte napi kapcsolatban van az adóhatósággal, és tőlünk is egyrészt kikényszeríti másrészt elvárja a jogkövető magatartást.

Minap nagy boldogsággal láttam, hogy immár nem csak mi papoljuk a jó és rossz MLM közti különbséget. Igen korrekt és szakszerű tájékoztatót olvastam Lupovici Ügyvédi irodától. Teljesen új fejlemény, és feltétlenül üdvözlendő, hogy ilyen komoly intézmény veszi a fáradtságot erről is tájékoztatni ügyfeleit.

Mire vársz? Itt az idő!

Itt az idő

Mindezek mellett folyamatosan fejlődik, korszerűsödik az oktatási és elismerési rendszer. Merem állítani, nem sok cégnek van olyan képzési rendszere Magyarországon, mint a közvetlen értékesítőknek. Nálunk is lehetőséged van részt venni online és offline képzéseken bagóért vagy akár ingyen. Emellett komoly céges és csapatszintű ösztönző programmal is rendelkezünk.

Mondd, mire vársz?

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.