A cikket várhatóan 4 perc alatt tudod elolvasni.

A muszlimok szerint is tiszták a Forever termékei

A Forever termékei “halal food” minősítésűek
Hogyan minősítik az élelmiszereket az iszlámban?
Az Islamic Food and Nutrition Council of America (IFANCA) tanúsítványa

A„halal” fogalma az Iszlám jog szerint azt jelenti: megengedett, törvényes. Élelmiszerek vonatkozásában olyan élelmiszert jelent, amelyek fogyasztása a muszlimok számára megengedett.

Szikla mecset

A muszlimok számára tiltott dolgok közé tartozik a sertés húsa, és minden származéka, az állat levágásakor elfolyó vér, a nem az Iszlám előírásainak megfelelően levágott állat, az alkoholos italok, és mindenféle részegítő dolog, a ragadozó állatok és madarak, illetve minden, ezekkel vagy ezek származékaival szennyezett élelmiszer. Ezek a dolgok a „haram”, vagyis tiltott kategóriába tartoznak.

A kettő között helyezkedik el a “masbooh”, azaz kérdéses élelmiszerek csoportja. Ezek általában olyan élelmiszerek, amik halal alapanyagból készülnek, de a feldolgozás során más összetevők is belekerülnek. Ilyenek lehetnek az antioxidánsok, állati eredetű zsírok és fehérjék, emulgeáló szerek, enzimek, ízesítő anyagok, zselatin, glicerin és a vitaminok. Ez láthatóan problémát jelent az étrend kiegészítők esetében is. Ezeket egy muszlim vallású ember nem eheti meg, amíg valaki nem garantálja nekik, hogy a halal kategóriába tartoznak, tehát vagy növényi forrásból származnak, vagy ha állati eredetűek, akkor nem haram kategóriájúak, és az iszlám jog szerint vágták le az állatot.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Ezért a Forever Living Products tanúsíttatja termékeit ezen szempont szerint is. Ez mintegy mellékesen megerősíti azt a tényt is, amit a kóser minősítésnél már láttunk, hogy a Forever termékei tiszták, az egészséges szemléletmódra törekvő étrend esetében is bátran használhatóak.

A Forever termékeinek iszlám tanúsítványa

2007 és 2017 között a Forever termékeinek iszlám megfelelőségi tanúsítványát a Kaliforniai Iszlám Társaság (Islamic Society of California) adta ki. Ez 5 évre szóló tanúsítvány volt, amiben a társaság tanúsította, hogy a Forever termékei teljesítik a társaság minőségre és elfogadhatóságra vonatkozó követelményeit, és a társaság jóváhagyta azokat.

Pár éve mellé felsorakozott az Islamic Food and Nutrition Council of America (IFANCA) tanúsítványa, és mára ez lett a meghatározó. Külsős szemmel nézve ez a szervezet sokkal tudományosabb és korszerűbb. Az IFANCA egy nemzetközileg elismert halal tanúsító szervezet, ami képzett tudósokból, technikai szakemberekből és adminisztrátorokból álló munkatársi gárdát állított fel. Az USA mezőgazdasági minisztériuma (United States Department of Agriculture USDA) és számos halal szabályozó testület többek között Indonéziában, Malajziában, Szaúd-Arábiában, Szingapúrban és az Egyesült Arab Emírségekben elismeri. Külön szervezete van Kínában. Honlapjuk nagyon profi, mindent meg lehet tudni belőle az iszlám étkezésről.

Az IFANCA tanúsítványát évente kell megújítani, és szigorú feltételeket kell teljesíteni elnyeréséhez, az előállító létesítményeket is ellenőrzik. A kiadott tanúsítványokat nyilvános listán lehet ellenőrizni, és külön listát vezetnek a valamilyen okból visszavont védjegyekről is. A Forever aktuális tanúsítványát itt találod.

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

Megérdemlem a jó minőséget, ide vele!
Halal védjegy
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.