A cikket várhatóan 6 perc alatt tudod elolvasni.

Nehéz munkát találnia annak, aki már több mint 40 éve fiatal?

Nem kapkodnak a cégek a 40 év felettiekért
Generációs különbségek a gyakorlatban
Van több megoldás, melyiket választod?

Tavaly év vége felé olvastam egy figyelemkeltő cikket az én pénzem blogon. Azt írja a cikk, hogy már a 45-50 éves jelentkezőket is hajlamosak kritikusan kezelni a vállalati felvételiztetők. Ez az újabb korosztály besorolások szerint csupán a középkorúság kezdete. Mégis nekem is volt olyan tapasztalatom már 37-38 évesen is, hogy túlképzettnek tituláltak. Nézzük meg közelebbről a témát.

Miért utasítják el a 45 év fölöttieket a cégek?

Az én pénzem cikke a Restart-Up közösségi program felmérésére hivatkozik, amit ebbe az életkorba tartozó álláskeresők közt végeztek. Eszerint az elutasítás leggyakoribb oka az életkor, a túlképzettség és a fizetési igény, csak ezután jönnek a nyelvi, a szakmai, valamint az önkifejezési hiányosságok. Megkérdeztek HR vezetőket is. A dobogós érvek a vállalat vezetésének elvárásai, a generációs különbségek, a digitális lemaradás. Ezeket követte a jelentkezők rugalmatlansága, a személyiségükkel kapcsolatos más kritikák. Ugyanakkor a HR-esek elismerték, hogy az idősebbek lojálisabbak, szakmai tapasztalataik értékessé teszik őket, kiegyensúlyozott életvitelük pedig sokat hozzátesz megbízhatóságukhoz.

Nekem fentiekből kedvencem a túlképzettség. Mi is ez? Még a helyesírás ellenőrző is aláhúzza. Túl sokat tud az  illető ahhoz, hogy ellásson egy munkát? Baj, ha esetleg más szempontból is rálát? Az igazi válasz szerintem a következő indok, a fizetési igény. Ha tudsz valamit, ez alapján cselekszel, és jól csinálod amit teszel, akkor jogosan vársz méltó ellenértéket. Hogy is mondja a vicc? Járni jár, csak nem jut.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Fenti kifogások közül egyedül a digitális lemaradást tudom elfogadni. Ez sajnos a te hibád. Igenis vedd magadnak a fáradtságot, hogy utolérd a mai technikákat és technológiákat. Mindent meg tudsz tanulni a netről ingyen vagy bagóért. A Google az alapoktól biztosít ingyen tanfolyamokat, csak rá kell keresned. Ha erre nem vagy képes, akkor igazuk van a HR vezetőknek, mert valóban rugalmatlan vagy.

Nem úgy néz ki manapság egy 40 év feletti mint korábban
Több mint 40 éve fiatal srác

Mik azok a generációs különbségek?

Ezt szerencsére már csak húgom elbeszéléseiből ismerem. Úgy tűnik, időben kiugrottam ebből a bizniszből. Az ábra az, hogy egyre több vezető kerül ki az Y korosztályból. Ők sok esetben nem méltányolják idősebb beosztottjaikat, vén tyúkoknak, öreg pasiknak tarják őket. Ezt nem restek kifejezni sem. Közülük egyre többen lesznek felső vezetők, megérkeztünk tehát a cég vezetésének elvárásaihoz. Legyen bulis, pörgős a munkahelyi közösség. Majd megoldjuk a feladatokat is. Vagy nem, akkor továbbállunk. Persze ez kivált egy ellenhatást is, nem akarom leírni, minek gondolják az idősebb beosztottak az ilyen főnököket. Kész is van a pompás munkahelyi légkör…

Ezt nem is értem. Azzal nem számolnak a fiatalok, hogy pillanatok alatt ők is 40 fölé kerülnek? Kihagyhatatlan…

E tekintetben tényleg rugalmatlan vagyok. Életem legjobb munkahelyein együtt dolgozott számos korosztály a gyakornoktól a nyugdíj mellett dolgozókig. Remek csapat voltunk, ragyogóan kiegészítettük egymást. Az idősebbek tiszteletre, körültekintésre oktatták a fiatalokat, azok pedig felpörgették az idősebbeket is. Kiválóan működött.

Több mint 50 éve fiatal
Több mint 40 éve fiatal hölgy

Mi lehet a megoldás?

Több verzió létezik. Az első, legkézenfekvőbb, legkevesebb energia befektetést igényló megoldás: tűrni. Sokan teszik ezt. Közben besavanyodnak, depressziósak lesznek, és ez rányomja bélyegét családi és baráti kapcsolataikra is. Már ha van olyan nekik. Aztán egyszer kirúgják őket, tönkremegy a cég, vagy betegállományba kerülnek.

Mások szakmai tapasztalataikra alapozva vállalkozásba kezdenek. Csakhogy ahhoz tőke is kéne. Anélkül kényszervállalkozás a vállalkozás, csak vegetál. Olyan széles körű feladatok vannak egy vállalkozásnál, amit vagy ki kell szervezni, vagy meg kell tanulni a hozzá szükséges ismereteket. Előbbihez pénz kell, utóbbihoz idő. Rengeteg. De amíg tanulsz, ki dolgozik helyetted?

A harmadik út, hogy körülnézel, és irányt váltasz. Mi speciel ezt tettük. Ez sem fáklyásmenet, de szerintem a három közül a legjobb. Mi olyan vállalkozást választottunk, amihez kicsi tőke befektetése szükséges, és a szükséges ismereteket menet közben is össze lehet szedni. Ráadásul az itt szerzett ismeretekkel idővel talán a második verziót is megvalósíthatjuk.

Ha te is a harmadik csoportba tartozónak vallod magad, akkor várunk csapatunkba.

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.