A cikket várhatóan 5 perc alatt tudod elolvasni.

A Nemzetközi Aloe Tudományos Tanács igazolása

A tanács alapítása és célja
Mit tanúsít a tanács védjegye?
Mindez miért és hogyan hasznos számodra?

Mindegyik Aloe vera tartalmú Forever terméken találsz egy emblémát, ami egy kis aloét ábrázol egy felirat alkotta körben. Az angol nyelvű felirat szerint a termék aloe tartalma és tisztasága igazolt. Meg is nevezi magát az igazoló szerv: International Aloe Science Council magyarul Nemzetközi Aloe Tudományos Tanács. Na de mi ez a tanács, és mit igazol?

Nemzetközi Aloe Tudományos Tanács

A nemzetközi Aloe Tudományos Tanács (IASC)  az aloe ipar közhasznú kereskedelmi szervezete. Aloe termesztők, feldolgozók, végtermék előállítók, érdekelt marketing és biztosítótársaságok, tesztlaborok, tanácsadók, orvosok, tudósok és kutatók tartoznak a tagjai közé Amerikából, Európából, Ázsiából és a Csendes-óceán déli részéről. Az összekötő kapocs ebben a vegyes társaságban, hogy mindegyik tag érdekelt az aloe kutatásában és felhasználásának népszerűsítésében. A tanács keretet ad a jó gyakorlatok kidolgozására és megosztására, valamint az aloe piac mindenki által elfogadott szabályainak megalkotására.

A tanácsot 1980-ban az iparág vezető cégei alapították, hogy kidolgozza az aloe nyersanyag és a belőle készült termékek általánosan elfogadott minőségi követelményeit. A tanács nemcsak kidolgozza a követelményeket, hanem független szervezetként ellenőrzi azt, és azok betartását védjegyével tanúsítja.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

A védjegy

A tagok egyetértésével és támogatásával a tanács kidolgozott egy meglehetősen szigorú tanúsítási eljárást, aminek a sikeres teljesítésével a jelentkezők elnyerik a védjegy használat jogát. A védjegy használatával a cégek a következőkről biztosíthatják vásárlóikat:

  • A termékek megbízhatóan címkézettek, azaz az van bennünk, ami rá van írva a címkére.
  • A termékekben levő aloe mennyisége és minősége megfelel az IASC követelményeinek.
  • A termékekben használt aloe ellenőrzött helyről származik.
A Nemzetközi Aloe Tudományos Tanács tanúsítása

A védjegy tanúsítja a feldolgozó létesítményeket és a termékeket is. Az üzemek tanúsítványát 3 évente, a termékekét évente meg kell újítani.
Természetesen a Forever Living Products aloe termékei és az előállító üzem, az Aloe Vera of America a kezdetektől folyamatosan tanúsítottak.

Mit jelent számodra a védjegy?

Az IASC védjegy megszerzése és megtartása komoly teljesítmény. A tanúsítvány garantálja az előállító elkötelezettségét a termékekben található Aloe vera magas minősége és tisztasága iránt, és ezt professzionális, tudományos alapokon dolgozó, független tanúsító szervezettel igazoltatta. Magyarul biztos lehetsz benne, hogy a termékeben az ígértnek megfelelő mennyiségű és minőségű aloét találsz. Olyan aloe terméket tehát nem is érdemes megvenned, ami nem rendelkezik ezzel a védjeggyel.

Azért, hogy az esetleges illegális védjegy használatot megelőzze, a tanács nyilvánosan közzéteszi a tanúsított létesítmények és termékek folyamatosan frissített listáját. Érdemes ezt ellenőrizned vásárlás előtt.

Gyomirtás az aloe földön

Mit tudhatsz meg még a tanácstól?

A tanács weboldala a legjobb forrás, ha valamit tudni akarsz az aloéról. Nagyon sok tájékoztató anyagot tartalmaz, sőt bármit kérdezhetsz is aloéra specializálódott szakértőktől egy formula kitöltésével. Egy másik fülön tudományos tanulmányok sokaságát leled. A termelőket, gyártókat is segítik jó gyakorlatok leírásával, sőt még címkézési útmutatóval is. Így te is tudod ellenőrizni, vajon megfelel-e a terméken levő címke az előírásoknak, persze figyelembe kell venned a nemzeti előírásokat is.

Összefoglalva ez a védjegy garantálja neked, hogy mindig tiszta aloéhoz jutsz.

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

Megérdemlem a jó minőséget, ide vele!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.