A cikket várhatóan 4 perc alatt tudod elolvasni.

Nők, férfiak, network marketing

A network marketingben mindkét nem sikeres lehet
Hogyan dolgoznak a hálózatépítésben a nők és a férfiak?
Megosztom veled szubjektív tapasztalataimat

Mostanság nagy divat azt vélekedni, hogy a nők és a férfiak nemtől függetlenül minden munkára ugyanúgy alkalmasak. Lehet, hogy bennem van a hiba, de nekem rögtön az jut eszembe, amikor a szocializmus nagy vívmányaként tanították nekünk, hogy már vannak női traktorosok. Nem a mai, légkondicionált, számítógép által vezérelt, hifivel felszerelt traktorokon, hanem a régi jó laprugós, vasülőkéseken…

Nos, a network marketing pont az a szakma, amiben mindkét nem képviselői fantasztikus eredményeket tudnak elérni. Csak teljesen máshogy. A legjobb, legvilágraszólóbb esetekben egymást támogatva.

Több mint évtizedes praxisom alatt nagyon sok mindent láttam, és kialakult egy határozott véleményem. Kivételek természetesen vannak, nagyon is, de általában az a jellemző, amit most leírok.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Nők a network marketingben

Egy hálózatépítő üzletet tipikusan a nők kezdenek el. Kifinomult hatodik érzékük megsúgja nekik, erre kell elindulni. Nálunk is Viki tolta az orrom elé a jelentkezési lapot, márpedig most aláírjuk. Kevés férfit ismerek, aki magától indult el.

A későbbiekben aztán a nő általában egyedül küzd az elemekkel. Párja vagy figyel, jobb esetben, vagy igyekszik elgáncsolni a nagy igyekezetet. A nők viszont kitartásuknak, mérhetetlen szorgalmuknak, fejlett szociális érzéküknek köszönhetően törnek előre, mint a Vörös Hadsereg. Általában nem gyorsan, de biztosan figyelemre méltó eredményeket érnek el.

A szóló leányok a párkapcsolatban élőknél sokkal gyorsabbak. Úgy érzem sajnos, ez a férfi nem számlájára írható fentiek alapján. Nekik valami egészen rendkívüli lehetőséget teremt a network marketing. Eric Worre, a hálózatos marketing egyik legnagyobb független szakértője külön világeseményt szentel a nők szerepének a network marketingben.

A legerőteljesebb hölgyek a hálózatos üzletépítésben

Ahogy minden jót, a network marketinget is párban érdemes csinálni. A kapcsolatban élő üzletépítő hölgyek előbb-utóbb olyan eredményeket érnek el, amit párjuk nem tud figyelmen kívül hagyni. Ekkor jellemzően színre lép ő is, és intelligenciától, vérmérséklettől függően vagy odalép stabil oszlopnak szíve hölgye mögé – ez a ritkább, vagy hangosan kiáltja: “Megcsináltuk, drágám!”. A hölgy általában mindkét esetben boldog, és immár közös üzletük szárnyalni kezd, mert megérkezett bele az erő és a tudatosság.

Na de mi a helyzet a szinglikkel? Nem egy, nem két esetet láttam, amikor egyszer csak megjelent egy férfi a sikeres hölgy társaságában. A legszebb az, hogy ezek a férfiak általában az üzleti bemutatókon résztvevők közül kerülnek ki. (Íme még egy érv fiúk, miért kell bemutatókra járni! 😉 ) Ezekben az esetekben szinte kivétel nélkül a férfi a háttérben marad, ám az esetek igen nagy százalékában komoly támaszt nyújt sikeres párjának.

Férfiak a network marketingben

Az a kevés férfi, aki egy szál magában indul el az üzletépítés rögös útján, nem érzelmek, megérzések, hanem észérvek alapján teszi ezt. Üzletüket erőből építik, meggyőzésre alapoznak. Jellemzően nagyon gyorsan építkeznek, de sok esetet láttam, amikor éppoly gyorsan össze is dőlt az építmény. Ilyenkor általában dúlva-fúlva otthagyják az egészet, mint eb a Szaharát. Viszont aki ilyenkor újrakezdi, az nagy valószínűséggel igen nagy vezető lesz.

Nagyon kevés olyan esetet ismerek, ahol a házasságban a férfi kezdeményezte az üzletépítést. Általában aki ezt híreszteli, az a fentiekben leírtak szerint a “Megcsináltuk, drágám!” szisztéma szerint lépett, bár kivételek itt is akadnak. Olyat viszont rengeteget láttam, hogy a bemutatóra, rendezvényre összesereglett népek közül a meggyőzéssel dolgozó férfinak a szemrevaló, lelki társnak alkalmas hölgyet nem csupán az üzletépítés előnyeiről, hanem a vele való párkapcsolat mérhetetlen pozitív tulajdonságairól is sikerült meggyőznie. Innentől azután együtt sokkal sikeresebbek lesznek, hiszen a nő hozza magával a megérzést, a szociális érzéket és a szorgalmat. Érdekes, hogy ebben az esetben a nő nem feltétlenül marad a háttérben, sokkal inkább egyenrangúak lesznek, mint fordított esetben, sőt időnként a nő át is veszi az irányítást. Legalább úgy, mint a Bazi nagy görög lagzi című fimben a család fejének esete a nyakkal.

Ilyenkor aztán a férfi már szabadon élhet a tanulás, meggyőződés, spekulálás, új módszerek kidolgozása gyönyöreinek. Szerintem ez lehet az oka, hogy a legtöbb nagymenő network marketing szakértő akár céges keretekben dolgozik, akár független, férfi.

Akár nőből vagy, akár férfiból, láthatod nyitva áll előtted a pálya. Csupán el kell indulnod…

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!

Megérdemlem a jó minőséget, ide vele!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.