A cikket várhatóan 5 perc alatt tudod elolvasni.

Nyári tudásdömping a hangárban

Jakabszállás 2018. július
Mázli, a szürke marha borjú sétálni indult velünk
Tölcséren öntötték a tudást a fejünkbe

Egy kétnapos képzés Jakabszálláson mindig csapatbuli is az okulás mellett. Különösen így volt ez most, mert gyerekek is érkeztek velünk. A Gedeon tanya gazdái ráadásul meglepetéssel vártak.

Mázli és Marcipán

Ennek a két napnak a szenzációja egyértelműen Mázli, az anyukáját vesztett szürke marha bikaborjú volt. Otthonosan mozgott a tanyán, nem tartott a gulyával. Időnként túl otthonosan, mint estefelé kiderült.

De nem őt láttuk meg először érkezésünkkor. Marcipán, a komondor fajtájához méltatlan bakugrásokkal üdvözölt minket, amikor meglátta autónkat. Teljesen úgy tűnt, megismerte, és várt minket.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Rutinos érkezésünk és ebédünk után rögtön visszafordultunk a repülőtérre. Kis késésben voltunk, mert utunk kalandos volt. Akkora tumultus volt ugyanis a sztrádán útfelújítás és baleset miatt, hogy a Waze bölcsen azt tanácsolta, válasszuk az 5-ös utat. Még így is gyorsabbak voltunk, mint akik az autópályán maradtak.

Kerekesszékben Supervisor

A nap folyamán ismét rengeteg frissen minősült ember történetét hallottuk a legkisebbektől a legnagyobbakig. Volt meglepetés, csordult az érzelem bőven ebben a pár órában, megfogadásra érdemes mondat is akadt jócskán.

Közülük is kiemelkedett egy fiatalember, akit egy baleset kerekesszékbe kényszerített. Nem adta fel, mi több kedélye nem lőporos, hanem kifejezetten harsányan vidám. Nekiállt, és összehozott egy Supervisor szintet, ami nem kis munka. A torta tetején a hab (szó szerint 🙂 ), hogy aznap volt a születésnapja. Tortával köszöntötték, a teremben levő pár száz hallgató pedig felállva, vastapssal fejezte ki gratulációját. Az elvégzett munkához és az évfordulóhoz is. Felemelő pillanat volt.

Séta a pusztán

Este, a már megszokott mód zseniálisan finom vacsora után, hatalmas sétát tettünk a tanya körüli pusztán. Kezdtük Mázli megtekintésével a villanypásztor mögött. Büntetésben volt. Úgy döntött ugyanis a vacsora közben, csatlakozik hozzánk. Simán bejött az ajtón. Legott száműzték a gulyába. Látogatásunknak örült, s követett az elektromos kerítés mögött.

A tanyán mindenki megtalálja kedvelését. Ki nyuszit etet, ki hintázik és mászókára hág, ki fényképezik. Néhányan hosszú sétára indultunk. Az út a ménes felé elvezetett a gulya mellett. Kifejezetten félelmetes volt, ahogy végignézték vonulásunkat. Kiváltképp az öreg bika nézett sötét szemekkel. Szedtük a lábunkat a lovakig, és bíztunk a kerítés technikájában.

Épp elértük a paripákat, midőn Mázli megtalálta módját a kerítés leküzdésének, és csatlakozott hozzánk. Pajkos kedvében volt, örült a feladat teljesítésének, így játszani invitált bennünket. Sajnos bika körökben az öklelés már ily kis korban is a játék szerves része. Szerencsénk volt, hogy Mázli azért nem vette véresen komolyan. Így is megéreztük erejét…

Rábeszéltük, tartson velünk vissza a tanyára. Különös érzés kutya helyett szürke marha borjúval sétálni. A ház közelébe viszont nem volt hajlandó eljönni. Igaza volt, a háziak elképedve hallották mutatványát, és különböző fortélyokra szövetkeztek ellene…

Reggeli látványosság

Reggeli utáni móka Mázli etetésének megtekintése volt. Már nekünk volt móka, meg Mázlinak, a gazdának nem. Küzdött rendesen a szabályok betartásáért, közben sűrűn emlegette az estét, a villanypásztort és a beilleszkedést a gulyába…

Nem sokkal azután, hogy átértünk a reptérre, már DJ Smash hangolta a tegnapinál is nagyobb tömeget. Közben befutottak a váratlan vendégek, Lenkey Péter ügyvezető igazgató és felesége, Zsuzsi.

Kimerítő tudás

Na ezen a napon kaptunk tudást annyit, amennyit csak elbírtunk. Tölcsért tartottak a fejünkhöz, és csak öntötték, csak öntötték…

Edit kezdte. Az új termékekről beszélt. Kozmetikai rendszerünk teljesen megújult, a gélek újak, a probiotikumból szimbiotikum vált. Volt miről beszélnie. A végén meg is állapította, a biztos tudáshoz ezt még párszor hallanunk kell. Ajánlott is pár alkalmat…

Őt Bertók Bea követte, akit még az Euroclubból ismerünk. Őszintén beszélt hullámhegyeiről, hullámvölgyeiről, mozgatórugóiról. Meglepődtünk, hogy ő már akkor a cégnél volt, amikor már ismertük. Nem szólt. Az is kiderült, miért nem. Önvizsgálatra adott okot…

Herman Terézia bekéredzkedett ebéd elé. Nem csoda. Olyan fajsúlyos előadást adott a sikeres hálózatépítő személyiségről, ami ebéd után emészthetetlen lett volna…

Csendes, feldolgozó jellegű ebédünk után Krisztián francia krémessel lepett meg minket. Áldottuk a nevét érte.

Mélyszegénységből a Metropolitan Opera színpadára

A tűzijáték ebéd után folytatódott Halmi István előadásával. Egyedi hangvételű, ám a miénkével közel egyező nézőpontból szemlélte az online és offline hálózatépítés összefüggéseit. Szokott módján zseniálisan és szórakoztatóan.

Kele Mónika vendég előadóként érkezett Erdélyből. Sok mindenféle életutat hallottunk már, az övéhez hasonlót még nem. Kis faluból indult. Ott derült ki zenei tehetsége, miáltal Kolozsvárra került. Anyagiak híján visszakerült szülőfalujába kántornak. Kis híján apáca vált belőle, de jött a lovag, és lebeszélte róla. Szült három gyereket, de a lovag rablólovaggá vált, és már a gyerekeket is bántalmazta. Enni is a szomszédoktól kaptak.

Ekkor találkozott a Foreverrel. Mára ott tart, hogy szintén tehetséges húgát patronálhatja, aki immár a Metropolitan Opera színpadán is fellépett a világ számos más világhírű előadóhelye mellett…

Lenyűgözött minket.

Teljesen kiszívta erőnket a nap. Felvillanyozott minket viszont, amit Berkics Miki előzetesen elmondott a novemberi képzés programjáról. Az lesz ám a bőségszaru! Alig várjuk.

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!
Print Friendly, PDF & Email
Nyári tudásdömping a hangárban

Simogattál már szürke marhát?

Köszönjük szavazatodat!

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.