A cikket várhatóan 5 perc alatt tudod elolvasni.

Nyitány csellóra, hegedűre és Aloe verára

Bíró Kati bevonul az életünkbe – hála Istennek
Kicsit zivataros az időjárás a cég felett
Tényleg népünnepéllyel és tűzijátékkal ünnepelte Magyarország a belépésünket?

Két hete elmeséltük, ahogy keresztanyám egy rövid autóúton megszervezett nekünk egy Forever bemutatót a nappalinkba. Így sétált be a házunkba és az életünkbe Bíró Kati, keresztanyám kolléganője, csellóművész, aki kiválóan basszgitározik. Persze ezt akkor még nem tudtuk. Ritkán történik ilyen szerencse egy ember életében, pláne kettőében.

Bemutató a nappalinkban

Kati hozott magával egy nagy dobozt, szétrakodta tartalmát az ebédlő asztalunkon, és részletesen elmesélte a termékeket. Szép nagy hallgatóság voltunk: rajtunk kívül Mama, Viki velünk élő nagymamája és Deni, a tacskó. Kati igen eredményes volt: mindannyian termékfogyasztóvá váltunk. A bemutató végén feltette az egymillió forintos kérdést: indulhatunk? Éppen belekezdtem a “még meggondoljuk” kezdetű litániámba, amikor Viki hirtelen aláírta a jelentkezési lapot, és elém tolta a papírt. Csak semmi cicó.

Katiék turnéra indultak Németországba, így megbeszéltük, hogy két hét múlva együtt bemegyünk a cégközpontba, megejtjük a hivatalos formaságokat és egyben első vásárlásunkat. Addig is elmehetnénk a hétvégi Start képzésre a Szondi utcába, hogy máris képbe kerüljünk a teendőkkel. No, ez igen kalandosra sikeredett.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Valahogy így nézett ki a Touch of Forever doboz 2004-ben

Első képzésünk

Valamiért mi mindent szeretünk ellenszélben teljesíteni, nem feltétlenül értem, miért. Ez az alkalom sem volt kivétel. Nagyon nem. Az egy dolog, hogy keresztanyám és Kati Németországban voltak turnén, így nem tudtak ott lenni. Áthidalták, rábíztak Berta Marikára, aki előző év novemberében lett vonalunk első menedzsere, keressük őt. Így tehát úgy sétáltunk be, hogy az égvilágon senkit sem ismertünk. A program szerint a képzés Salgótarjánban lett volna, de hála Istennek valamilyen okból mégis átkerült a Szondi utcai központba.

Ez még nem lett volna elég, így egyenesen unokatestvérem lagzijáról indultunk erre az eseményre. Ez a gyakorlatban úgy nézett ki, hogy hajnal 2-3-ig buliztunk, majd aludtunk kb. 3-4 órát, és indultunk Pestre képződni. A Váci úton megálltunk a Mc’Donalds-nál, mert rájöttünk, ilyen kinézettel nem mehetünk be, próbáltunk regenerálódni. Ez részlegesen sikerülhetett, mert amikor beléptünk a Szondi utcai, teljesen megtelt terembe, először döbbent, majd aggódó pillantások szegeződtek ránk.

Berta Marika a rendelkezésére álló információk alapján rögtön levette, hogy csak a gondjaira bízott pár lehetünk, és szárnyai alá vett minket. Azonnal szerzett Gin-Chiát, így meglett az első terméktapasztalatunk. Ez felettébb pozitív volt, mert elkezdett kinyílni a szemünk.

Akkoriban egy ilyen, újaknak szervezett Start képzés még egész napos volt, ebédszünettel a közepén. Nagyon jó szendvicseket kaptunk délben, máig emlékszem rájuk. 🙂 Ami számomra meglepő volt, az előadások is igen magas színvonalon mozogtak. Rögtön első képzésünkön hallhattuk Tóth Sanyit, aki máig az egyik kedvenc előadóm éles világlátása és sziporkázó humora okán. Aztán következett Siklósné Dr. Révész Edit, vonalunk vezetője, akit Berta Marika jó előre felépített nekünk, azaz ecsetelte számunkra Edit erényeit. Nagyon vártam már tehát az előadását.

Attila, az okos

Az előadás alatt buzgón jegyzeteltem. Na nem azért, amit Marika feltételezett, mert mohón ittam a szavait. Nem. Az okos, MLM-ben módfelett jártas, Amerikát járt veterán Attila pontokba szedte a doktornő általa felismerni vált tévedéseit. Idáig rendben,de Marika fejébe vette, hogy bemutat Editnek. Nekem felcsillant a szemem.

Marika bemutatott minket, és Edit megkérdezte, hogy tetszik a rendezvény. Végszó. Ismertettem vele pontokba rendezett kifogásaimat. Marika sápadozott, próbált az aljzattal egyenértékűvé válni, Viki nem hitte el, én meg joggal feltételeztem, hogy dühösen kivágnak, és többet be nem teszem a lábam ide, szabadultam. Arra nem számítottam, hogy Editnek felcsillan a szeme, és visszakérdez. Aztán megint csak visszakérdez, bármit mondok. Ráadásul olyat kérdez, amiben – felettébb kínos bevallani – igaza van. Milyen hely az ilyen, ahol nem vitatkoznak az emberrel, hanem nézetei pontosabb kifejtésére kérik, és további kínos kérdéseket tesznek fel? Úgyhogy maradtunk.

Ez volt az egyik kép Dr. Révész Edit előadásában, ami megérintett.

Dörgés, villámlás

Közben olvastuk az újságokban, hogy a Forever Magyarország így meg úgy csal, lop, hazudik. Rögtön leástunk a mélyére, és furcsa mód ez erősített meg minket a döntésünkben. Valaki vagy valami minden létező fórumon és hatóságnál feljelentette a Forevert. Vizsgálat vizsgálat hátán, és minden létező pongyolaságra, hibára fényt derítettek az illetékesek. Volt engedélyszám elírás, hatósági késlekedés ellenére korábban elkezdett forgalmazás, meg a legsúlyosabb vád: táplálékkiegészítőnek tulajdonított gyógyhatás. Ez a törvények szerint tilos, a cégnek meg volt egy könyve meg egy újságja, amiben sok mindent leírtak.

Mi úgy véltük, korrekt volt a cég magatartása és közleményei, a kiszabott bírságot megfizették, bár úgy tudom, bíróságon megtámadták a határozatot. Tetszett nekünk a cég viselkedése.

Akkoriban még Jonathan, a sirály volt a Forever Living Products jelképe.

Hivatalos indulás

Keresztanyám meg Kati hazaérkeztek, és 2004. április 30-ra megbeszéltük a találkát a Nefelejcs utcai bázison, ahol ekkoriban már üzemelt a cég áruháza. Valamiért csak az utcát említették, házszámot nem adtak, csak hogy keressük a különleges kerítést. Arról nem volt szó, hogy ez egy tujasort jelent. Ezáltal mi szépen végigturnéztuk az egész Nefelejcs utcát, egészen a temető utánig. Persze a Nefelejcs utca nem rövid, hanem szép hosszú. Végül sikerült telefonos segítséget szereznünk, fény derült a tuják titkára, és visszafelé oda is találtunk.

Szépen összeírtunk egy listát, mit szándékozunk elsőre megvásárolni. Nagy volt a meglepetésünk, amikor a felét sem találtuk a raktárban. A cég ugyanis a fentiek miatt hiper óvatosra váltott, és amelyik terméknek a magyar engedélye már lejárt, de az uniós engedélye még nem volt érvényes, egyszerűen kivonta a forgalomból. Még egy napig nem voltunk az Európai Unió tagja. Nagy nehezen összeraktunk egy minimális vásárlást, és hivatalosan Forever termékforgalmazók lettünk.

Este az egész országban népünnepélyeket és tűzijátékokat tartottak. Azt mondják, ez Magyarország Európai Uniós csatlakozásának szólt, nem a Gallai-Bóka házaspár Forever csatlakozásának, de az ember ugye nem hihet el mindent…

Megnyílt a pálya előttünk…

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.