A cikket várhatóan 4 perc alatt tudod elolvasni.

 Rettegés az ismeretlentől

Járatlan utat a jártért?
A komfortzóna elhagyásának közhelye
Hogyan tettünk hármasugrást a sötétbe?

Alegtöbb ember, engem is beleértve, leizzad, lábai remegni kezdenek, ha ismeretlen területre téved. Járt utat a járatlanért el ne hagyj! – tartja a mondás. A Biblia szerint viszont a keskenyebbik ösvényt választók üdvözülnek. Tapasztalatunk azt mutatja, az élet akkor kezdődik el igazán, ha rátérsz a járatlan csapásra.

Hármas ugrás

Első ugrás

Jómagam háromszor ugrottam eddig a sötétbe. Mindig segítségemre volt ebben jobbik felem, Viki, a feleségem. Az ugrások vegyes eredménnyel zárultak, de mindegyik előre vitt.

Jó ideig egy jól menő magán cégnél dolgoztam. Nagyon jól éreztem magam, igazán családias volt a légkör. Azonban eljött az idő, amikor válaszút elé kerültem, mert a cég hanyatló fázisba került. Vagy jóval alacsonyabb fizetéssel maradok, vagy elbúcsúzom. Elbúcsúztam.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Munkanélküli állományba kerültem, és ezen minőségemben alkalmam nyílt egy akkoriban forradalminak számító személyiségfejlesztő tréningen részt venni teljesen ingyenesen. Munkakeresésre felkészítő tréningnek mondták. Mire véget ért, már várt rám egy alkalmi, pár hónapos munka lényegesen jobb fizetéssel, mint addig. Mire annak vége lett, addigra visszahívtak pár hónapra régi cégemhez, mert megnyertek egy pályázatot, aminek a kidolgozásában még részt vettem, és nem volt elég emberük a kivitelezésre. Ekkor is jobb pénzt kaptam, mint addig. Mikor ez is véget ért, abba tudtam hagyni a munkát pár hónapra, hogy esküvőnk nyugodt körülmények között folyjon.

Mikor elindultunk a reptérre, hogy elrepüljünk nászutunkra, hívtak egy nagy cégtől, ahol már dolgoztam, hogy ismét szükségük lesz rám. Egy rendkívül sikeres kitérő után visszatértem a széles útra.

ismeretlen lépcső

Második ugrás

Nagyapám mindig mondta, a szakma csúcsa a minisztérium. Úgyhogy addig dolgoztam, míg bekerültem. Pár évbe tellett, mire világosan tudtam, ez az ágytál nem az, amire vágytál. Egy átszervezés alkalmával, mikor rosszabb feltételek közé kerültem volna, búcsút mondtam neki, és vállalakozó vált belőlem.

Ez az ugrás nem volt olyan diadalmenet, mint az előző. Viki is velem ugrani kényszerült. A körülmények oly rosszul alakultak, hogy évekbe tellett, mire kialakult új életünk. Ezúttal anyagilag nem jártunk jobban, de életminőségünk drasztikusan javult, persze miután túléltük a megpróbáltatásokat. Ezúttal lényegesen többet tanultunk, mint az előző alkalommal. Ha ez a tudásunk jóval korábban a miénk lett volna, máshogy alakult volna életünk.

Harmadik ugrás

Ez most zajlik. Ezúttal nem szakítás az alapja, hanem ráépülés. Felhalmozott tudásunkat új területen használjuk fel úgy, hogy az eddig zajló folyamatokat nem zárjuk le. Ez biztosan más folyamat lesz, mint az előző kettő. Nagy bizodalmunk van benne, hogy az eredmény is teljesen más, lényegesen jobb lesz. Drukkoljatok!

ismeretlen híd

Ne félj, élj!

Meggyőződésünkké vált, hogy életed akkor kezdődik, mikor kilépsz a komfortzónádból. Közhely, de így van. Lehet, hogy kudarcok fognak érni. Talán még bajba is kerülsz. De mire megoldod, teljesen új tudásod, szemléleted lesz, magabiztosabb leszel, máshogy tekinted az akadályokat. Magadra is máshogy tekintesz. Élni kezdesz. És ha kitartó vagy, alázatos, hajlandó vagy tanulni, nyitottá válsz, a siker előbb-utóbb kopogtat az ajtódon.

Csak vedd észre a kopogtatást.

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!

Megérdemlem a jó minőséget, ide vele!
Print Friendly, PDF & Email
Rettegés az ismeretlentől

Félsz az ismeretlentől?

Köszönjük szavazatodat!

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.