A cikket várhatóan 5 perc alatt tudod elolvasni.

Robog a szűrőkamion, ki tudja hol áll meg

Mindenki tudja, aki megnézi a honlapon a programot
A Forever Magyarország átfogó egészségügyi szűrőprogramjának fő támogatója
Milyen vizsgálatokat végeznek el díjtalanul?

Ma egy olyan rendezvénysorozatról számolok be, amit nem a Forever szervez, de a Forever Magyarország és mi magunk is aktív közreműködői vagyunk.

Köztudott tény, hogy a magyar lakosság átlag életkora elmarad az Európai Uniós átlagtól. A magyar társadalom létszáma 10 millió fő alá csökkent, és az Európai Unióban Magyarország vezető több népegészségügyet érintő megbetegedésben. Éppen ezért 74 szakmai szervezet összefogásával Európai Uniós irányelvek alapján 2020-ig folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja. A programnak a Forever Magyarország fő támogatója és stratégiai partnere.

A program célja, hogy minél több magyar állampolgár életkortól, lakhelytől és foglalkozástól függetlenül megismerje saját egészségi állapotának alakulását, és még időben felismerje a megelőzés fontosságát.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Szűrőkamion

A program lelke egy speciálisan felkészített szűrőkamion. A kamiont évente megújítják, átépítik, és mindig a rendelkezésre álló legújabb, legjobb vizsgálati technikákkal látják el. A kamion évente több mint 120 helyszínen jelenik meg egy előre elkészített menetrend szerint, fesztiválokon, állami és önkormányzati rendezvényeken, céges családi és prevenciós napokon.

A kamionon vizsgálatokat végeznek el a kardiológia, hipertónia, szív- és érrendszeri kockázat, tüdőgyógyászat, szemészet, teljes testanalízis, testműködés vizsgálat területén. A program nagy előnye, hogy az átfogó vizsgálatok egy helyen és egy időben, azonnali kiértékeléssel elkészülnek. Ráadásul a vizsgálatok során kapott Egészség Könyvben rögzítik a mért adatokat, így folyamatosan ellenőrizhetjük a változásokat, ha időnként ellátogatunk a kamionra.

A szűrőkamion előtti területen a sátrakban ismertetik az újraélesztés technikáját, látványos anatómiai bemutató és 3D mozi segítségével ismertetik az emberi test működését, felépítését. A látogatók a partnerek pultjainál további információkat kaphatnak a terápiás lehetőségekről, az egészséges életmódról, valamint minden látogató részére átadásra kerül az Információs Prevenciós Csomag.

A kapott eredmények hasznosítása

A 2017. június végi állapot szerint a szűrőkamion eddig 200 ezer megtett kilométer árán 1389 helyszínen jelent meg, közel 400 ezer érdeklődőt regisztrált, akik közül 170 ezren végezték el az átfogó vizsgálatokat mintegy 2000 fős szakszemélyzet segítségével, akik váltották egymást a helyszíneken.

200.000 km
1.389 helyszín
400.000 érdeklődő
170.000 vizsgálat
2.000 szakember

Ennek a rengeteg elvégzett vizsgálatnak és a névtelenül regisztrált adatoknak köszönhetően látszódik a lakosság egészségi állapotának alakulása az ország egész területén. Ezeket az adatokat folyamatosan feldolgozzák, és feldolgozás után azonnal publikálják.

A Forever részvétele a programban

A szűrőkamion előtti sátrakban a Forevernek saját partnerpontja van. Ezen a partnerponton előre meghirdetett feltételek szerint a független üzleti partnerek képviselhetik a céget. Mi magunk is már többször vettünk részt ilyen alkalmakon.

A szűrőkamion megjelenik a Forever Magyarország nagyszabású rendezvényein, legutóbb például a születésnapi partin. A 2018-as évadra Dr. Milesz Sándor meghirdetett egy ösztönző versenyt, aminek a nyertesei egy-egy alkalomra szabadon megnevezett helyszínre kérhetik a szűrőkamiont, ezzel is támogathatják környezetüket.

A Forever Akadémia keretében Dankovics Gergely programigazgató közvetlenül számolt be a Forever független üzleti partnereinek a programról, annak állásáról, a jövőképről és a további együttműködési lehetőségekről.

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!

Megérdemlem a jó minőséget, ide vele!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.