A cikket várhatóan 5 perc alatt tudod elolvasni.

Spanyol fiesta Forever módra

Hogyan lesz egy város összes busza 4-es?
A magyarok megint vittek mindent…
Spanyol kavalkád sátrakkal, csempékkel és tapas-szal

Ahajnali fekvés után elég nehezen jött össze a korai kelés a malagai European Rally második napján. Elhatároztuk, legtöbbünk előre megy a csarnokba jó helyet foglalni és hangolódni a rendezvényre. Ketten maradtunk Zsuzsával, hogy ebédre valót kerítsünk.

Hány Foreveres tud egyszerre kiesni egy buszból?

Szombat reggel volt. Nekiálltunk élelmiszerboltot keresni, de legnagyobb meglepetésünkre valamilyen okból mindegyiket zárva leltük. Éppen kezdtünk kétségbe esni, és alternatív megoldásokat számba venni, amikor végre egy kisbolt nyitva várt ránk.

Meglehetősen elment az idő, de gyönyörű napsütés és meleg volt. Megálltunk a 4-es busz megállójában, megnéztük, hogy negyedórán belül érkezik, és jót beszélgettünk. Kissé késett a busz, de megérkezett. Nagy nehezen kinyílt az egyik ajtaja, és kizuhant rajta egy fiatalember. Forever sas volt a hátán és francia zászló a kezében. Nagy nehezen visszatömködte magát a buszba, berángatták az ajtót, és a busz el.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Sebaj, sok témánk volt Zsuzsával. Negyedóra múlva megismétlődött az eset, csak most három görög Foreveres esett ki a buszból. A harmadik buszt már kissé idegesen vártuk. Hosszú, egyenes úton érkezett a megállóba, már messziről láttuk. Hiába, mert ennek ki sem tudott nyílni az ajtaja.

Újabb tíz perc múlva azt vettük észre, hogy az út teljes hosszában buszok tűnnek fel, és felénk tartanak. Kérdőn néztünk egymásra. Megérkezett az első busz, 4-es volt. Ez sem tudott ajtót nyitni. A második megelőzte míg a megállóban volt, az is 4-es volt. Három percen belül már az ötödik négyes érkezett a megállóba. Ez sem volt üres, de erre már simán felfértünk.

Találtunk rajta egy ismerős magyar háziorvost csapatával együtt. Elmondta, hogy irdatlan tömeg gyűlt össze a végállomáson. Ezt észlelték a forgalomirányítók, egy idő elteltével az összes ott álló buszt átszerelték négyesbe, és útnak indították. Hatékony megoldás mediterrán lazasággal fűszerezve…

Hatalmas buli

Közben a többiek már hangulatba táncolták magukat a csarnokban. El nem tudták képzelni, merre járunk ennyi ideig. Annál nagyobb volt az öröm, mikor megérkeztünk.

A nap megnyitása után azonnal elkezdték átadni a nagyobb Profit Sharing csekkeket. Igen változatosan érkeztek a csekkek. Volt amelyiket ágyúból lőtték ki, mások táncosokkal érkeztek. Mi azzal töltöttük az időt, hogy igyekeztünk az összes elérhető vezetőt levadászni egy fotóra.

Spirit Award hajrá

Feltett szándékunk volt, hogy ez évben is megszerezzük ezt a díjat. Igen szervezetten, összehangoltan és látványosan dolgozott rajta a magyar csapat, hogy ez sikerüljön. A Spirit Award elnyerése igen kemény meló. Több órányi kemény edzés, folytonos mozgás, viszont felettébb jó hangulat. Természetesen a legnagyobb vezetők is kiveszik belőle a részüket. Összeszedtem egy kis ízelítőt, hogy tudjad, miről van szó:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Adatkezelési tájékoztató.
I Accept

Rex Maughan beszámolója

Hamarosan sor került Rex Maughan előadására. Beszámolt a 2008-as – igen jó – eredményekről és a további tervekről. Egyértelműen kitűnt, hogy a cég a válság kitörésével előre menekülő üzemmódba kapcsolt. Irdatlan mértékben fejlesztették a termőterületeket, a feldolgozó kapacitást, Európában hatalmas, korszerű raktárat építettek. A nemzeti képviseletek is sorra nyíltak, újultak meg.

Rex előadása előtt és után immár nemzetközi fiestává alakult a színpad előtti buli. Hatalmas volt a hangulat. Természetesen a magyarok vezető szerepet vittek…

Magyarok diadala

Nem sokkal Rex beszéde után jött el a magyarok ideje. Kezdődött a Country Pride Award odaítélésével. Ezt a kazah csapat nyerte – Gidófalvi Attila vezetésével. Megérdemelték. Ezután következett a Spirit Award kihirdetése. Nem is kell mondanom, megnyertük! Rex is annyira belelkesült örömünk láttán, hogy beszállt ő is egy kicsit a zászlózásba…

No itt nem állt meg a sikersorozat. Következett Berkics Miki csekkje. Ismét elhozta a legnagyobbat Európában. Budapesthez hasonlóan nyakukba vették front emberei, és a magyar fiesta felterjedt a színpadra…

A rallyt arany konfetti eső zárta. Utána maradtunk kicsit, hátha. És igen, fel lehetett jutni a színpadra, fotót lehetett készíteni Rex-szel.

Fogadás spanyol módra

Haza sem mentünk, hanem rögtön beálltunk a fogadásra tartó sorba. A rendezvényközpont másik, hatalmas termében került rá sor. A beengedés kaotikus volt, és bár ültetett állófogadásnak hirdették, az ültetett rész kevésbé sikeredett. Egyszerűen nem volt elég asztal és szék. Ami volt, az viszont látványos és rusztikus volt. Nem csak ez, hanem sok minden más is kárpótolt minket az elején elszenvedettekért.

A hatalmas teremben sátrak álltak. Mindegyik sátornak volt egy – természetesen csempéből kirakott – cégére. Mindegyik egy-egy tapas bár volt terülj-terülj asztalkával. Ha ez nem lett volna elég, még felszolgálók is keringtek a teremben megrakott tálcákkal.

A sátrak között tánccsoportok, zenészek és komédiások vonulgattak. A legváratlanabb helyeken és időkben megálltak, és előadták tudományukat. Fergeteges hangulatot varázsoltak a félhomályos terembe.

Lecuccoltunk a csarnok fala mellé egy zugba, merthogy nem jutott asztal számunkra. Csoportokban indultunk becserkészni a kaját és a piát. Sikerült, úgyhogy rendesen emelkedett a hangulatunk. Végül már a művészekkel fotózkodtunk…

Egy idő múlva azt vettük észre, hogy Rex letelepedett egy asztalhoz nem messze tőlünk. Szerencséje volt, neki fenntartottak egyet. Nosza, felkerestük. Viki kért tőle egy fotót. Hosszú beszélgetés lett belőle, merthogy Rex ráismert. Megkérdezte, ugyan ő-e az a leányzó, aki olyan sokat fotózta előadása közben, meg amúgy már tavaly is…

Még egy kicsit időztünk az időközben vérbeli fiestává alakult fogadáson, majd hazaindultunk. Nem akadályozott meg a napzáró koccintásban, hogy másnap hosszú útra indultunk.

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.