A cikket várhatóan 5 perc alatt tudod elolvasni.

Személyiségfejlődés és élethosszig tanulás a XXI. században

A személyiségfejlődés legfőbb kérdése, hogy van-e
Hogyan tudod lerázni magadról a főnökeid igényeit?
Mindenképpen be kell vállalni az óriási rizikót?

Az elmúlt két hétben áttekintettük a XXI. század emberének néhány jellemző problémáját Katrin Bajri, Németországból érkezett vezető menedzser jakabszállási előadása alapján. Most a személyiségfejlődés és az élethosszig tartó tanulás kihívásait és lehetőségeit tekintjük át.

A személyiségfejlődés kihívásai

Ha őszintén megnézzük, az átlagember életében semmi probléma sincs ezzel a területtel.  Ugyanis nincs. Nagyon kevesen tesznek személyiségük tudatos fejlesztéséért. A többség ráhagyja ezt a televízióra, a szappanoperákra, jobb esetben az internetre. Ha viszont elkezd odafigyelni, először is célokat kell kitűznie. A XXI. században sokkal könnyebb dolgunk van, mert az internet segítségével rendkívül hasznos tanfolyamok, fejlesztő blogok és még ki tudja mi minden áll rendelkezésünkre, csak meg kell találni. Ráadásul nagyon sok ingyenes, a többi sem vészes költség általában. Ja, még egy dolog van: ki kell szűrni a hülyeségeket.

A hagyományos úton haladók előbb-utóbb rájönnek, egyetlen út a saját vállalkozás, ha nem folyamatosan a főnökeik igényeinek akarnak megfelelni, hanem saját magukkal szemben is igényeket támasztanak. Szerencsére vállalkozási ötletek és lehetőségek bőségesen rendelkezésre állnak, akár franchise formájában is, amikor “csak” végig kell vinni a kidolgozott koncepciót. Általában jellemző, hogy az indulási költségek magasak. Egy üzlethelyiség, iroda megvásárlása vagy bérlése, a franchise jog megszerzése, a rezsiköltségek, az adók, járulékok mind-mind tetemes összegre rúgnak, és akkor még nem is beszéltünk a raktárkészletről. Képzéséről is magának kell gondoskodnia, sokszor rengeteg pénzt beletéve. Mindezek hátterében mindig ott tudhatjuk a bukás, csőd fenyegető árnyát, amely hatalmas veszteségekkel jár.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Családi vállalkozás

Alternatívaként szóba jöhet egy network marketing üzlet. Egy jó cégnél alacsony induló költséggel lehet benne elindulni. A vállalkozói terhek nagy részét a cég leveszi a vállunkról, nincs raktározás, termékengedélyeztetés stb. Fenntartási, működési költségek itt is adódnak, csak lényegesen kisebbek. Itt a bukás kockázata is kisebb, a legrosszabb az, ha nem történik semmi. Egy jó cég folyamatos és magas minőségű, alacsony áron elérhető képzés programmal segíti munkatársait, és érdekeltté teszi őket egymás segítésében. A személyiségfejlődés szinte észrevétlenül lép az ember életébe.

Szerintünk ennek megfelel a Forever Üzleti Partner program.

Személyiségfejlődés a Forevernél

Élethosszig tartó tanulás

Egyre több ember ismeri fel, hogy ez szükséges. Egyszerűen nem működik már az a modell, hogy az ember kitanul egy szakmát, és élete végéig abból él, akár egy munkahelyen a nyugdíjig. Ha csak arra gondolunk, milyen gyorsasággal tűnnek el szakmák, és bukkannak fel újak, elképedünk. Milyen babér terem manapság egy szemfelszedőnek vagy tévészerelőnek? Másrészt ki hallott tíz éve olyan ügynökségről, amelyik internetes hirdetéseket értékesít? Azt mondják, a harmadik ipari forradalom még csak most jön…

Hagyományos megoldásként beiratkozhatunk esti iskolákba, OKJ tanfolyamokra. Ezeket az állam is támogatja, már ha találunk magunknak megfelelőt. Szerintem ez egy statikus megoldás, újabb szintet betonoz be, folyamatosan újabb és újabb tanfolyamokra kell beiratkozni.

Élethosszig tanulás

Alternatívaként dolgozhatunk egy olyan cég partnereként, amelyik folyamatosan biztosít elérhető képzéseket munkatársainak, hogy mindig alkalmazkodni tudjanak az újabb és újabb kihívásokhoz. Még jobb, ha munkatársait érdekeltté teszi abban, hogy átadják egymásnak tudásukat, tapasztalataikat, lehetőleg valós időben, azonnal reagálva a változásokra.

Oktatás a Forevernél

Mi azt tapasztaltuk, a Forever Living Products ilyen cég, érdemes az üzleti partnerévé válni.

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!

Megérdemlem a jó minőséget, ide vele!

Kedden kicsomagoljuk a múltkor kézhez kapott Vital 5 dobozt.
Jövő pénteken megmutatjuk, szerintünk miért előnyösebb a Forever partnerének lenni, mint alkalmazottként dolgozni.

Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.