A cikket várhatóan 5 perc alatt tudod elolvasni.

Szeresd felebarátodat, mint saját magadat!

Most komolyan csípjem a parasztot, aki index nélkül jött elém?
Van nekem feleségem meg gyerekeim, azokat szeretem
Tényleg ez a téma egy network marketing blogban?

Jézus főparancsolatban hagyta ránk ezt az útmutatást. de az ezoterikus tanok is vallják, hogy amit felküldesz az Univerzumba, az jön vissza, csőstül. Mai társadalmunkat mégsem hatja át velejéig az egymásra figyelés, beleérzés, jóindulat, felebaráti szeretet lila köde. Sokszor még a házastársi, gyermek-szülő kapcsolatokat is inkább a háború alapelvei szerint érdemes vizsgálni, mint könnytől nedves szemekkel áhítattal szemlélni. Érdemes nekünk másnak lenni, törekedni megérteni másokat, nem kitenni a lábunkat, ha elmegy mellettünk valaki?

Miért éri meg  szeretni másokat?

A Forever ereje a szeretet ereje.

Cégünk alapítója, Rex Maughan többször tájékoztatott már minket róla, hogy ‘a Forever ereje a szeretet ereje”. Tételezzük fel, hogy ez a mondat működő cégvezetési elvet takar, merthogy immár kis híján negyven éve jól érzi magát a cég. Ebben az esetben ahhoz, hogy nekünk működőképes üzletünk legyen, alkalmaznunk kell a cég alapelvét, azaz szeretni kell felebarátunkat, különben erőtlen az üzlet.

Rendben, de mi közöm van nekem ehhez? Nem építek Forever üzletet, nem is tervezem, talán a termékeket kipróbálom. Akkor belerúghatok az index nélküli Bömcsisbe? Rossz hírem van, ezt a cikket magyarul olvasod. Szeretett magyar nyelvünk fantasztikus. Szeretet, gyűlölet. Melyiket választod?

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Rendben, de hogyan szeressem ezt a rengeteg embert?

Pofonegyszerűen meg van fogalmazva a parancsolat második felében: mint önmagadat. Tök egyszerű, mert a saját magad iránti szeretetet transzcendentálisan kivetíted a jegyellenőrre a négyes-hatoson, és kész is vagy.

Na itt a gond.

Mi van, ha rühelled magad? Mi történik ez esetben a jegyellenőrrel? Mindenki jobb, szebb, ügyesebb, sikeresebb nálad, pondrónál? Belefér egy pofon a hülye ellenőrnek, ne érezze már olyan jól magát hatóságosdit játszva! Azért kérdem, mert én sokáig gondolkodtam hasonlóan, és nem voltak kifinomult gondolataim sok embertársunkról… A gimitől kezdve nagyon komoly önismereti és önfejlesztési kurzust kellett kreálnom magamnak, sőt még ki is kellett járnom, hogy önértékelésemet felhozzam a béka nemesebb testrésze alól.

A szer-etet a gyűl-ölet.

Akkor még nem volt Szabó Péter, az ő első előadásán később ültem. Vallom, hogy a gimi, annak kórusa és a távoli fősuli mellett nagyon fontos szerepe volt fejlődésemben a network marketingnek is.

És ha átbillenünk a súlyponton? Én vagyok az überfasza, lehet nekem kezet csókolni, ha hagyom. A jegyellenőr takarodjon, nem látja, hogy nekem van bérletem, de minek, mert sok nagyember eszik a kezemből? Nem ritka a jelenség manapság. Van egy sanda gyanúm, hogy az index mentes Bömcsis agyában is átvillannak időnként hasonló gondolatok… Csakhogy magasról lehet a legnagyobbat esni. És ahogy szeretve tisztelt főnöknőm mondta volt sokszor: a jegenyefák nem nőnek az égig.

A leggyakoribb manapság, hogy beveszem a lesz@rom tablettát, belenyomom az ellenőr képébe a marha drága bérletem, és elfordulok, ha nekiáll pépesre verni a hajléktalant, aki ott bűzölög a négyes ülésen. Nagyon sok évig volt ez a legbiztonságosabb hozzáállás, és beleivódott a társadalomba. Talán mintha manapság kezdenénk kilendülni ebből az állapotból.

Nagyon szép feladat, hogy amellett, hogy magunkat igyekszünk rendben és karbantartani, figyeljünk embertársainkra, segítsünk előbbit felemelni, utóbbit tapintatosan rádöbbenteni a változtatás szükségére. És ha ezt megtesszük, akkor szerintem már szeretjük is felebarátunkat…

Te hogy gondolod?

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!

Megérdemlem a jó minőséget, ide vele!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.