A cikket várhatóan 4 perc alatt tudod elolvasni.

Szétfőtt a bizalom

Költöztetés alatt életre szóló tapasztalatokat gyűjtöttünk
Ha fő a bizalom, akkor mára már csúnyán szétfőtt
Nem lenne értelmesebb segíteni egymásnak?

Idei nyarunk egy része azzal telt, hogy először barátainknak, majd szüleinknek segítettünk költözködni. Életre szóló tapasztalatokat szereztünk. Olyan hajmeresztő módon lazult meg, illetve jórészt megszűnt a bizalmi kapcsolat az emberek között, ami egyrészt rémisztő, másrészt mindenkinek csak hátrányt okoz. Mindenki felfele rázza az öklét, mikor baj van, pedig meggyőződésem, először a saját portánkon kéne sepregetni. Jó hír, hogy néhányan már elkezdték.

Az osztatlan közös tulajdonú kert esete

Barátaink nagyon nem találtak maguknak megfelelő házat. Végre meglelték, amit akartak. Egy hölgy árulta, aki éppen elvált a férjétől. Majdnem megegyeztek, ám akadt egy kis bökkenő. Az ikerház másik felében lakott az ippeg csak volt férj. Mindkét lakrész kertkapcsolatos volt, a kert azonban nem volt szétválasztva.

Mikor ez ügyben felkeresték a volt férjet, ő mindenáron ragaszkodott a teljes kert használatához, és ezt a megfelelő stílussal nyomatékosította is. Persze barátaink ilyen feltétellel nem mentek bele az ügyletbe, elálltak a vételtől. Rosszul jártak ők, rosszul járt az asszony és rosszul járt a volt férj is, mert nyakán maradt a volt asszony. Egyszerű együttműködéssel a helyzet rendezhető lett volna. A sors fintora, hogy hasonló házat vettek teljesen máshol barátaink, ahol a tulaj anyukájával, aki az itteni másik házfélben lakik, kulturáltan rendezni tudták a használati feltételeket.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

A költöztető, aki nem költöztet

Anyámék eladták a házukat. Öcsém munkatársa be szokott segíteni egy költöztető cégnek, akit ajánlott nekünk. Meg is egyeztünk, meg is jelentek a megbeszélt időben. Körbenéztek, megállapították, hogy sok cűgölnivaló van, meg ők új bútorokhoz szoktak, amik tisztábbak, mint a mieink, majd bepattantak az autóba, és otthagytak.

Nagy szerencsénkre húgom talált a neten egy céget, akik vállalták, hogy két órán belül ott lesznek. Ott is voltak, bámulatosan profin dolgoztak, pillanatok alatt átszórták a cumót az új helyre. Beszélgettünk velük, és elmondták, nem egyedi az esetünk. Nagynevű cégek is megjátsszák ezt, ők abból is élnek, hogy ilyen katasztrófa helyzeteket oldanak meg. Végül mi nyertünk, az új költöztető nyert, mert mindenhol ajánljuk őket, kérdezzetek róla bátran. Az eredeti cég vesztett sokat, mert mi mindenhol elmondjuk a történetet. Öcsém kollégája nem győzött mosakodni, nagyon szégyellte magát miattuk, nem hiszem, hogy tartós marad a kapcsolatuk.

Bizalom

Az iparosok, akik vagy bízhatnak az embereikben, vagy nem

Ma Magyarországon rettentő nehéz jó szakembert találni. Szerencsére apámék már jó kapcsolatokat alakítottak ki. Így csak néhány hetes csúszást kell elszenvedniük. Az új házban ki kell venni egy falat, és vágni kell egy ajtót. Van egy megbízható kőműves, aki oda is jött, felmérte a helyzetet, és elvállalta a munkát. Pár nap múlva felhívta apámékat, hogy két embere közül az egyik eltörte a lábát, a másik merev részegen fekszik otthon, igyekszik megoldani a problémát. Tartotta szavát, ahogy tudott jött, és végzi a dolgát.

Vettek egy klassz új sütőt, amit be kellett kötni a hálózatba. Rettentő hosszú ideig nem találtak villanyszerelőt. Ismét húgom kereső tehetsége talált a neten egy erre szakosodott céget. Két fiatal jött, fúrtak, tetőn másztak, biztosítékot szereltek. Majd megkérték őket, akkor már cseréljenek ki két csillárt, és a beeső kőművesnek nézzék már meg, merre futnak az elektromos vezetékek a falban. Zokszó nélkül teljesítették. Ezért mondom, van remény, elindult valami…

Látszik, ha mindenki a megoldásra törekszik, végül mindenki nyer. Miért kell keresztbe tenni egymásnak?

Csodálkozol, hogy mi ragaszkodunk egy céghez, amelyik még sosem vert át minket a palánkon, és mindig azt teszi, amit mond?

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!

Megérdemlem a jó minőséget, ide vele!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.