A cikket várhatóan 4 perc alatt tudod elolvasni.

Találkozás Picassoval

Malaga felfedezése
A bikák, a rómaiak és a mór erődök
Üldögéltünk a téren egy keveset Picasso mellett

Kalandos utazásunk után másnap egy egész napunk volt felfedezni Malaga városát, hála a repülőjáratok menetrendjének. Jól kihasználtuk az időt.

Tengerpart, park, pálmafák

Reggelinket egy közeli kávézóban költöttük el. Rögtön lenyűgözött minket a város. Az időjárásról rá nem jöttünk volna, hogy február vége van. Azt viszont láttuk, hogy mázas csempe országba érkeztünk. A cégérek, az emléktáblák, helyenként még az utcanévtáblák is gyönyörű, egyedileg készített csempéből vannak kirakva. A húsboltba bepillantva sonkaerdőt pillantottunk meg, ahogy lógott a mennyezetről.

Az emberek lazák, nagyon lazák. Mondjuk ezzel később még meggyűlt a bajunk. Ez látszik a parkoláson is, ahogy 2-3 centiméterre állnak egymástól az autók. El nem tudtuk képzelni, hogyan állnak ki. Később a gyakorlatban láttuk. Előre kicsit, odébb tolva az előtte állót, hátra kicsit, ismételve ugyanezt a hátsóval. A kézifék ez okból sosincs behúzva…

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

A belvárosi tengerparton valami álomszép parkba érkeztünk. Több párhuzamos pálmasor jó hosszan, egyéb buja növényzettel, csempés padokkal, jópofa szobrokkal, szökőkutakkal. Ez a Parque de Málaga. Nagyon nagyon élveztük az itt töltött időt, el is húztuk rendesen.

Plaza de Toros

Mikor jó sokára keresztülértünk a parkon valami nagyon spanyolra leltünk. Előttünk állt a Plaza de toros de La Malagueta, azaz a bikaviadal aréna. Nagy meglepetésünkre simán bejutottunk a tök üres nézőtérre. Csapatunk tagjainak megoszlott a véleménye, vajon érdemes lenne-e megnézni egy bikaviadalt. A kérdés költői volt, mert megnézve a hirdetményeket rájöttünk, sehogy sem fér bele időnkbe. Azért a magam részéről mindkét szemszögből kipróbáltam a létesítményt…

Innen visszafelé indulva további csodálatos kerteken keresztül haladva megkerültük a város kisebbik mór erődjét, az Alcazabát. Túloldalán kézenfekvő bizonyítékot találtunk rá, hogy már a rómaiak is élvezték a várost. Színházuk igen jó állapotban maradt meg, vagy szépen restaurálták, és napjainkban ismét rendeltetésszerűen használják.

Itt a csapat kettéoszlott. Néhányan elmentek étel után nézni, és kipihenni az előző napi utazást a szállodában. Mi a vállalkozó kedvűekkel mór erőd túrára indultunk. Nem igazán zavart ebben, hogy közben eleredt az eső, mert még az is meleg volt.

Alcazaba és Gibralfaro

Rögtön felkaptattunk az Alcazaba kastélyba. Ámulatos. Még romjaiban is átjön, milyen luxus és életmód uralkodott itt anno. Tudtak élni a mórok, az biztos. Nagyon jó kedvünk támadt, igazán jól éreztük magunkat. A lányok még hastánc tudásukat is elővették íziben. Mindezt csak fokozta a lenyűgöző látvány, ami a különböző teraszokról nyílik. Meglepetten láttuk például a város előtt horgonyzó sok-sok teherhajót. Amúgy a teraszok növényzete is bámulatos, még ha csak a narancsfákat nézzük is. Igen, kipróbáltuk, még nem voltak elég érettek. 🙂 A kerteken keresztül leereszkedtünk, és eljutottunk a Plaza de la Merced-re.

Casa Natal de Picasso

A történelmi negyed utcáin lassan haladtunk, annyi a látnivaló. Megálltunk egy emléktárgyakat árusító boltnál, ahol “természetesen” magyar lány volt az eladó, már akkor. Azért csak elértünk Picasso szülőházáig. Sajnos csak ezt volt időnk megnézni,  a Picasso múzeumot nem, de ennek is igen örültünk. Utána kiültünk a térre Picasso mellé egy kis időre, hogy kipihenjük magunkat kissé.

Innen elsétáltunk a katedrálisig, ami számunkra meglepő stílusú, különleges látvány, ám felettébb monumentális és tiszteletet keltő. Mivel ekkorra felettébb éhesek voltunk, étterem után néztünk. Viki már délelőtt kiszúrt egyet, ahol jó áron volt paella. Abban egyetértettünk, paella nélkül nincs hazamenetel. Az étterem fala természetesen csempézett volt, a paella nagyon finom, annak ellenére, hogy nem ez lesz a kedvenc kajám továbbra sem.

Este a szálláson megtörtént első gingko leveles partink a recepció mellett. A rally-k történetében első ízben vettük fel interneten a kapcsolatot az otthon maradottakkal. Nehézkesen, de összejött. Erre koccintottunk, és el is küldtük nekik a képet, hadd lássák.

Bezuhantunk az ágyba annak ellenére, hogy izgatottan vártuk a rally első napját.

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.