A cikket várhatóan 6 perc alatt tudod elolvasni.

Tettünk az éhség ellen idén már másodszor

Ismét a Rise Against Hunger szervezésében csomagoltunk ételt a rászorulóknak
Öt műszakban a régió több országából dolgoztak önkéntesek
Végül több mint 70 ezer adag ételt csomagoltunk össze

Amásodik születésnapi parti utáni nap ismét lehetőségünk nyílt tenni valamit a rászorulókért. Sajnos nagyon aktuális volt a megmozdulás az amerikai hurrikánok és az erdélyi nagy vihar miatt.

A nagy sátor ismét állt

Tavasszal egyszer már csomagoltunk ételt a Rise Against Hunger szervezet számára. Ez alkalommal csak e célra építették fel a Nefelejcs utcai központ hátsó parkolójában a hatalmas sátrat. Öt műszakba szervezték a rengeteg érdeklődőt, akik nem csak az országból, hanem a régió több országából is érkeztek buszokkal.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Adatkezelési tájékoztató.
I Accept
A videónak nincs szövege.

Mi rögtön az első váltásban kezdtünk. A hangulat frenetikus volt, egyáltalán nem komoly munkára utalt, de az eredmények megcáfolták ezt. Nálunk még “csak” DJ Smash szolgáltatta a hangulatot, a későbbi műszakokban már komplett zenekar húzta a munka alá valót. Ott már figyelmeztetni kellett, hogy tánc közben könnyen szóródhat a rizs. 🙂 A mi műszakunkban Horvátországból érkezett kollégáink dolgoztak velünk. Az esemény annyira megmozgatta a magyar Forever társadalmat is, hogy még azok is eljöttek, akik szinte csak online eszközökkel dolgoznak. A mi kis csapatunkban is örömmel ismerkedtünk meg a Honvéd Kórház intenzív osztályán dolgozó ápolónővel, aki dupla ügyelet után érkezett meg közénk, és egyébként az egyik legnagyszerűbb online csoportban dolgozik.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Komoly, nemzetközi szisztéma szerint dolgoztunk

A Rise Against Hunger alapvetése, hogy olyan rászoruló gyerekeknek biztosítanak élelmet, akik egyébként nem jutnának el iskolába. Azáltal, hogy szüleik biztosítva látják, hogy az iskolában enni kapnak, inkább felmentik őket a munka alól, és elküldik őket iskolába. Ezúttal azonban az amerikai hurrikánok túlélőiért és a magyar kormány kérésére az erdélyi nagy vihar átélőiért is dolgoztunk.

Az étel, amit csomagoltunk, egy egyszerű, kásaszerű étel hozzávalóiból áll. Egy felcímkézett nejlonzacskóba elhelyeztünk egy adag vitamint, rászórtunk rizst, szóját és zöldségeket. Egy ilyen zacskóba 6 adag étel kerül, amiből a rajta levő használati utasítás és piktogramok szerint kell elkészíteni a tápláló ételt. A zöldségkeverék illata alapján finom is lehet.

Mi a zacskózó állomáson dolgoztunk, ahol felcímkéztük a zacskót, belemértük a hozzávalókat, és átküldtük az ellenőrző állomásra. Itt korrigálták a mennyiségi eltéréseket, és lehegesztették a zacskót, majd átadták a dobozolóknak. Ők ládákba rakták, raklapra helyezték a ládákat, fóliázták az egészet, majd elszállították. Az egész folyamat rendkívül szervezett és gyors volt.

Rengeteg ételt összecsomagoltunk

Tavasszal 35 ezer adag ételt sikerült összeállítanunk, őszre ennek megduplázását terveztük. Sikerült is műszakunknak részarányosan teljesíteni a 14 ezer adag étel csomagolását. Később megtudtuk, hogy az összes műszak derekasan helytállt, és több mint 72 ezer adagot csomagoltunk össze együtt a nap végére. Elégedettek lehettünk.

Rise Against Hunger oklevél
Rise Against Hunger oklevél

A Forever Magyarország a mi élelmezésünket sem hanyagolta el, így komplett ebéddel láttak minket vendégül. Mi megvártuk a váltást, Andrist, aki egy későbbi műszakban kapott helyet, és együtt fogyasztottuk el a meglepően finom ebédet a központ udvarán felállított ételudvaron.

Várjuk az újabb lehetőséget, biztosan ott leszünk, ha hívnak.

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.