A cikket várhatóan 4 perc alatt tudod elolvasni.

Újabb 2 csirke variáció

Ismét bemutatok két általam kedvelt variációt
Paradicsomos mozzarellás csirke
Csípős pirított csirkemáj

Korábban már közreadtam két variációt csirke témában, de olyannyira alapvető mindennapi étkezésünkben, és annyira szeretem, hogy íme még kettő.

Paradicsomos mozzarellás csirke

Paradicsomos mozzarellás csirke

Hozzávalók:
2 db csirkecomb
1 csomag mozzarella
1 csomag koktélparadicsom
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál balzsamecet

bors
kókuszolaj
bazsalikom

Elkészítés:
A csirkét egy hőálló tálban kb. 70%-ra sütöd, majd ráteszed a mozzarella szeleteket. Velük együtt készre sütöd.
Közben a koktélparadicsomokat félbevágod, és kókuszolajon elkezded pirítani őket, majd hozzáadod a vékonyra szeletelt fokhagymát. Sózod, borsozod a paradicsomokat, végül nyakon öntöd egy evőkanál balzsamecettel. Ezután rászórod a bazsalikomot, még egyszer átforgatod, majd a kész ragut rápakolod az időközben megsült sajtos csirke tetejére.
Rögtön tálalhatod is!

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Csípős pirított csirkemáj

Hozzávalók:
fél kg csirkemáj
10 dkg bacon vagy rendes szalonna
2 nagy fej vöröshagyma
1 hegyes, erős zöldpaprika
majoránna
szárított zóldségkeverék
bors
cayanne bors (lehet bármilyen más csípős fűszer)
2 evőkanál zsír

Csípős pirított csirkemáj

Elkészítés:
A hagymát vékony karikára, a szalonnát apró kockára vágod, a paprikát felkarikázod.
A zsíron lepirítod a szalonnát, ezután ráteszed a hagymát. Amikor kezd barnulni rászórod a szárított zöldségkeveréket, a kétféle borsot, majoránnát, elkevered és ráteszed a májat. Mielőtt készen lenne a máj, rádobod a paprikát, és ezzel is főzöd kb. 2-3 percet. A végén sózod.

Itt sült batáta a köret, de kipróbáltuk már főtt batátával is, és nagyon finom úgy is. 🙂

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

Megérdemlem a jó minőséget, ide vele!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.