A cikket várhatóan 3 perc alatt tudod elolvasni.

Utaztál valaha Clickair géppel?

Budapest-Barcelona-Malaga
Jól beklikkent a Clickair gép csomagtér ajtaja
Minden fáradozást megért a telet felváltó tavasz

Végre elérkezett a várva várt nap, elindultunk Spanyolországba. Nagyon boldogan gyülekezett a tekintélyes létszámú utazó csapat Ferihegyen, valaki még szívecskés sütit is hozott. Indulás előtt készítettünk egy csoportképet is a sütikkel.

Clickair

Becsekkolás után hamar megéreztük, hogy ez az utazás a várakozás utazása lesz.Mondjuk arra nem számítottunk, mennyire is. A Clickair gépe kis késéssel érkezett Budapestre, így késve is indult velünk Barcelonába. Kihasználtuk az időt, és a váróban felkészültünk Spanyolországból.

Akkoriban még nem volt közvetlen járat Malagába. A Clickair légitársaság járata bizonyult legkedvezőbbnek mind időben, mind ár-érték arányban. A Clickair egy barcelonai bázisú spanyol légitársaság volt. Mindössze 2006 óta működött, ezért kissé félve álltunk a jegyvásárláshoz. Körbenéztünk a neten, és jó véleményeket találtunk róla, így megvettük a jegyeket. Mindössze fél évvel utazásunk után egyesült a Vueling nevű szintén spanyol társasággal. Azon kevesek közé tartozunk tehát, akik elmondhatják magukról, repültek a Clickair-rel.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Barcelonában át kellett szállnunk a malagai gépre. Két gép is indult aznap délután, az egyikre egy óra, a másikra öt óra átszállási idő állt rendelkezésre. Hallgattunk előérzetünkre, és a hosszabb átszállási idő mellett döntöttünk, mégiscsak egy ismeretlen fapados légitársaságról volt szó. Úgy voltunk vele, legfeljebb beugrunk Barcelonába kicsit körülnézni. Ez igen bölcs döntésnek bizonyult.

Adod vissza a csomagomat!?

Barcelonában az átszálláshoz magunkhoz kellett vennünk a csomagunkat, hiába utaztunk tovább azonos légitársasággal. Ez a fapadosok hátránya. Álltunk a futószalag mellett, Marika csomagja meg is érkezett, majd váratlanul hamar elapadt a csomagforrás. Nem úgy a várakozók létszáma. Vártunk, várakoztunk, nem történt semmi. Hamar megéreztük, hogy ismét a Mediterránumban vagyunk, mert az információs pultnál sem tudott senki semmiről.

Nem voltunk egyedül Rallyra utazó magyarok a gépen. Csakhogy a többiek a rövid átszállásra vettek jegyet. Nekünk csak a bosszúságunk és az értetlenségünk fokozódott, nekik a pánikjuk is. Több mint egy óra telt el, mire az információsok meg tudták mondani, hogy beszorult a gép csomagterének ajtaja, próbálják kinyitni. Ekkorra az átszállást lekésők elrohantak ügyet és új jegyet intézni. Mi szekértábort építettünk a csomagszállító kocsikból, és próbáltuk aránylag értelmesen tölteni az időt.

Mintegy három óra elteltével megindult a futószalag, és előkerültek a csomagjaink. Áldottuk az eszünket, hogy a hosszabb átszállást választottuk. Ekkor már csak a repülőtér elé tudtunk kimenni barcelonai levegőt szívni, mert hamarosan be kellett csekkolnunk a malagai járatra.

Malaga

Szerencsére ez a gép óramű pontos volt. Késő este lett, mire kiértünk a malagai repülőtér elé. Minden bosszúságunkért és fáradtságunkért kárpótlást adott, hogy megérkeztünk a télből a tavaszba.

Simán elértük a 19-es városi buszt, ami bevitt minket a városközpontba. Innen elsétáltunk szállásunkra, a Goartin hotelbe. Ez egy pici, ám igen korrektnek bizonyult szálloda. Tiszta, rendes, kényelmes és jó helyen van. Nagy örömmel fedeztük fel, hogy a földszinti társalgóban, amit rögtön felajánlottak nekünk az esti bulik színhelyéül, a függöny ginkgo levél mintázatú, amit szerencsés jelnek ítéltünk.

Fáradtan, ám boldogan zuhantunk az ágyba. Szükségünk volt pihenésre, mert másnap várt ránk Malaga felfedezése.

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.