A cikket várhatóan 10 perc alatt tudod elolvasni.

Vélemények a kastélyról

Teleki-Degenfeld Kastélyszálló Szirák
Booking.com Guest Review Awards vendégértékelési díj 2017
Bemutatjuk a kedvenc kastélyunkat

Újabban egyre különlegesebb elismerésekről szólhatunk, hála Istennek. A Forever Magyarország egyik speciális részlege kapott nemzetközi elismerést a napokban. Ez a részleg pedig nem más, mint a sziráki Teleki-Dégenfeld Kastélyszálló. Megkapta a booking.com Vendégértékelési díját, azaz a Guest Review Awards 2017-et 2016-17. évi teljesítményére vonatkozóan.

A sziráki kastély

A kastély helyén egykor a Johannita lovagok ispotálya állt. Az ispotály erődítmény jellegű lehetett. Ezt igazolja a kastély alatt húzódó, részben feltáratlan pincerendszer és a már feltárt zömök falak és alacsony boltívek. 300 éven keresztül működött.

A kastély bejárata fölött olvasható latin nyelvű felirat szerint a kastélyt Királyfalvi Roth Tamás és felesége Wattay Borbála emelte 1748-ban. Egyetlen gyermekük, Johanna Teleki Józseffel kötött házassága révén került a kastély a Teleki család tulajdonába. Később ugyanígy házasság révén lett érdekelt a Degenfeld család is a kastélyban.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

A kastély élete mozgalmas volt. Madách Imre például itt írta meg az Ember tragédiája egyik fejezetét.

A II. világháború után

1944-ben a megszálló szovjet katonák megrongálták és felgyújtották a kastélyt. Egészen 1977-ig romokban állt. Ekkor egy pályázaton, melyet az Országos Kőolajipari Tröszt hirdetett, pénzt nyertek a kastély felújításra. 1985-től kastélyszállóként működik.

A mozgalmasság azonnal visszaköltözött a kastély életébe, lévén egészen különleges helyszín az országban. Közvetítettek innen élőben Zenebutik adást, de például Bujtor István nagy sikerű filmjének, a Hamis a babának az árverési jelenete is itt játszódik.

A Kastélyok sorozatban bélyeg is jelent meg a kastélyról.

Sziráki kastély bélyegen

Legújabb kori története

A rendszerváltás után a MOL örökölte a kastélyt. 2002-ben kalandos körülmények között vásárolta meg tőle Rex Maughan, és a Forever Resorts hálózat egyetlen európai tagjává vált.

Különös módon ez a fordulat hozta vissza a kastély életébe a lovagrendet. Dr. Milesz Sándor ország igazgató ugyanis lovag-nagytisztként a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetségének területi vezetője, és felajánlotta a rend magyar nyelvi nagyperjelsége címzetes székhelyéül a kastélyt, elismerve annak történelmi jelentőségét a rend életében. Az erről szóló oklevelek az egyik folyosó falán függnek.

A kastély 27 db kétágyas fürdőszobás szobával és lakosztállyal rendelkezik. Ezek a szobák a kastély főépületében, szárnyépületében és a wellness központjában találhatók. A szobák mind más, egyedi berendezéssel rendelkeznek. Legtöbbjüket meghagyták a maguk korhű formájában. Egyes lakosztályok a csendes-óceáni stílust formázzák meg a bambusznak és erős színeknek köszönhetően.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Adatkezelési tájékoztató.
I Accept
A videónak nincs szövege
Szirák oklevél
Szirák oklevél
Szirák oklevél
Szirák oklevél

A Forever Resorts

A Forever Resorts a Forever Living Products egyik kevésbé ismert, ám nagyszerű leányvállalat csoportja. Rex Maughan 1981-ben alapította meg, mára 65 vakáció helyszíne van az Egyesült Államokban, további több mint húsz Dél-Afrikában, Zambiában és Magyarországon. Mindezek mellett jelenleg az USA legnagyobb lakóhajó tulajdonosa, sok helyszínen bérelhetünk tőle ilyesmit.

Mint a fő vállalatot, ezt is magas minőségi értékek alapján üzemelteti a Maughan család. Kiemelkedően környezettudatosan gondolkodik, ezért sok koncessziót nyertek el az USA-ban a National Park Sevice-től. Többek között olyan helyszíneket üzemeltet, mint a Grand Canyon North Rim, vagy a Trinity Lake. Rendszeresen az övé az USA legjobb lakóhajója kitüntetés.

Mivel Rex nagy Dallas sorozat rajongó, amint tehette, lecsapott a Southfork Ranch-ra is. Az idén itt lesz a Chairman’s Bonus Party.

Afrikában az állatvédelmi feladatokra összpontosít a cég a turisztikai célok mellett. Mindig nagy örömmel jelenti be Rex egy-egy újabb orrszarvú születését, lévén ez a kedvenc állata.

Ilyen társaságba emelkedett tehát a sziráki kastély.

Forever Resorts Southfork Ranch
Forever Resorts Isiyala

Booking.com Guest Review Awards

Az 1996-ban, Amszterdamban alapított Booking.com egy kis holland cégből a világ egyik legnagyobb internetes szállásfoglaló vállalatává vált. A Booking.comnál több mint 15.000-en dolgoznak 198 irodában a világ 70 országában. Naponta több mint 1.550.000 éjszakát foglalnak le a weboldalukon.

booking.com Guest Review Awards 2017

Guest Review Awards

A Booking.com értékeléseket is gyűjt a szállásokról a vendégektől, amik 100%-ig hitelesek. Hogy ezek frissek és meghatározóak maradjanak a 24 hónapnál régebbieket leveszik az oldalról.

Kizárólag olyan vendég írhat értékelést, aki a booking.com-on foglalt, és megszállt a szálláson. Így biztosak lehetünk abban, hogy az értékelések valódi vendégektől származnak. Az értékeléskor néhány irányelv figyelembe vételét kérik a vendégektől, akik pontszámot adnak a szállások szolgáltatásainak.

A kapott pontszámokat összesítik és átlagolják. Azok a szállások, akik az elmúlt két év során legalább 5-10 vendég értékelést kaptak, és átlag pontszámuk 8  és 10 között van, azok megkapják a Guest Review Award-ot, azaz a Vendégértékelési díjat. A díjat megkapó szállások bizonyítottan nagyszerű szolgáltatásokat biztosítanak a vendégeknek.

A 2017-es díj esetében a 2017. november 1. előtt beérkezett értékeléseket vették figyelembe. Ezt a díjat kapta meg 2016-2017. évi teljesítménye elismeréséül a Teleki-Degenfeld Kastélyszálló, Szirák. Ezen belül is 9.0 ponttal a nagyszerű kategóriába került.

Mi nagyon szeretjük a kastélyt

Először 2009-ben töltöttünk két napot a kastélyban. Bíró Katitól és Attilától kaptuk ajándékba Manager minősülésünk alkalmából, ők is velünk tartottak. Azonnal elvarázsolt a szálló. Akkora lakosztályban laktunk, hogy komoly táv volt az ágy és a mosdó között. Az étterem egyszerűen kiváló.

Így hát azóta többször visszatértünk. Voltunk ott a cég által szervezett Manager találkozón. Volt, hogy egy mátrai kirándulás után betértünk ebédelni. Máskor Valentin napi akcióra érkeztünk vacsorázni és kényeztetni magunkat a wellness részlegen.

Három éve baráti társaságunk komoly születésnapot ünnepelt, lefoglaltuk tehát a komplett szállodát melléképületestül. Igen jól sikerült születésnapi bulit csaptunk több napos verzióban.

Mi biztosan vissza fogunk térni a kastélyba. Javasoljuk, nézd meg magadnak te is! Ki tudja, egyszer talán elkezdesz velünk dolgozni, és együtt mehetünk. Mit szólnál egy jutalom pihenéshez?

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!

Megérdemlem a jó minőséget, ide vele!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.