A cikket várhatóan 5 perc alatt tudod elolvasni.

A vikingek esete a Foreverrel

European and World Rally a Globen Arénában
A viking csapatok megszállták a Forever színpadát

Milyen feledhetetlen dolgok történtek már az első nap?

Kellemes volt hajón ébredni, még ha horgonyzott is. Csodálatos panorámával fűszerezett reggelink közben megbeszéltük, hogy a csapat egyik fele teljesíti az előző este ellehetetlenült küldetést, megkeresi és üdvözli Editéket, majd felfedezi a rally helyszínére, a Globen Arenába vezető utat. A csapat másik fele ezalatt kimegy szétnézni a piacra, majd délután együtt megyünk a rendezvényre.

A Globen Arena

El is mentünk a szállodába, ahol ezúttal meg is találtuk Editéket. Nagyon örültünk egymásnak. Ezután metróra kaptunk, és elindultunk az arénába felfedező útra.

Az Ericsson Globe jelenleg a világ legnagyobb félgömb alakú építménye. A fehér labda alakú épület átmérője 110 méter, beltéri magassága pedig 85 méter. Befogadóképessége 16 000 fő koncerteken, 13 850 jégkorong-mérkőzéseken. A mi rendezvényünk esetében is kb. az utóbbi résztvevő létszámot várták.

Tetszik a cikk. Hol értesülök róla, ha új cikk jelenik meg?

Visszaúton történt egy érdekes eset. Öltözékünk már ekkor is kifejezte: a Forever rendezvényére érkeztünk, ezáltal az egész városban üdvözöltük egymást a többi  országból érkezett kollégáinkkal. Az aréna melletti Tunnelbana állomás egy felszíni állomás, és egy felüljárón lehet keresztezni a vágányokat. Éppen erre indultunk felfelé, amikor is Viki kihasználva a kedvező lehetőséget lehajolt megkötni a cipőfűzőjét. A felüljáróról ekkor érkezett egy idősebb házaspár, és nagy hangon, messziről üdvözöltek minket. Mi viszonoztuk a köszöntést. Vikinek viszont elállt a szava, mert felemelkedőben éppen szembenézett egy gyémánt kitűzővel, amit mi nem vettünk észre. A világon ma sem sok a gyémánt menedzser, akkor még kifejezetten ritka volt. Ledöbbentünk, hogy ilyen vezetők köszönnek nekünk előre. Még mindig nem szoktuk meg a légkört. Később azonosítottuk, hogy az angol Jayne Leach és John Curtis házaspár tisztelt meg minket ennyire.

A rally első napja

Kora délután felöltöttük egyenruhánkat, és elindultunk a rendezvényre. Fokozottan nehéz volt közlekedni a városban, mert a metróhálózatot elözönlötték a különféle nemzetiségű Forever csapatok. Mindegyikkel pacsizni illett, és ez bizony hangzavarhoz vezetett. Szegény békés stockholmiak kapkodták a fejüket. A Tunnelbana néhány állomásán a vonalak úgy futnak össze, hogy a peron mindkét oldalára befuthat egy-egy szerelvény, amik egy szakaszon egymás mellett is futnak. Ráadásul az átszállás könnyítése okán ezt általában egyszerre teszik. Előfordult, hogy mindkettőről Foreveresek integettek egymásnak, majd az állomáson nagy pacsizkodás kezdődött. Így futottunk össze egy másik magyar csapattal is, akikkel a kötelező fotózkodás után együtt folytattuk utunkat.

A Globen előtt a Nizzából már ismerős sokadalom fogadott. A szervezés csodás volt, gyorsan elfoglalhattuk kijelölt helyünket. Rengetegen, több százan voltunk magyarok, és volt velünk több tíz horvát és szerb is. Nagyon készültünk a Spirit Award, a lelkesedési díj újabb megszerzésére, amit eddig zsinórban háromszor elhoztunk. Az ország igazgató megafont is hozott magával, hogy könnyen vezényelhessen minket. Volt időnk kezdés előtt felmérni az ellenfeleket.

Spirit Award jelöltek

Rögtön szembe ötlöttek a németek és az osztrák sógorok, akik Mozart parókában és korabeli ruhában jelentek meg. Az időtájt volt nagy sláger Falco-tól a Rock Me Amadeus című szám, ami sokszor elhangzott a rendezvényen is, talán nem véletlenül. Igen rokonszenves tulajdonsága volt ugyanis a német csapatnak, hogy akármikor felcsendült ez a szám, Mozart golyókat kezdtek dobálni a szélrózsa minden irányába.

Ott voltak a britek is, akik hamisítatlan eleganciával, urak öltöny nyakkendőben, hölgyek kosztüm sálban minden adandó alkalommal felugrottak és egy brit zászlót kezdtek lengetni, miközben kiabálták: Jú-Kéj-Jú-Kéj. A nyakkendő és a sál sas emblémás volt, így azonnal terv szintre került egynek a megszerzése. A fogadásra már abban mentem. A Romániából érkezett tömegek a sötét uralására készültek zseblámpával ötvözött aloe géles flakonjukkal. Kétségkívül megkapó látvány volt, Viki be is szerzett egyet. A cserebere rendszer igen magas szintre fejlődött, egyenruhánkban a magyar címeres sálnak és a sapkának volt komoly csereértéke. A polár pulcsit nem adtuk, mert annyira nem volt meleg.

Mi sem maradtunk le rengeteg piros, fehér és zöld színű lufinkkal, új típusú, nemzeti színű tapskütyünkkel valamint jól ismert Ria-Ria-Hungária csatakiáltásunkkal. Zajos hely egy ilyen rally.

Ez a rendezvény alapjaiban különbözött az eddigiektől, mert két napos lett, és a Profit Sharing ösztönző program csekkjeit is itt osztották ki. Mi először láttunk ilyet. Erre rátett egy lapáttal, hogy világ rally is volt egyben, ami ritkán volt Európában,  így távoli tájakról is érkeztek küldöttségek. Kíváncsian vártuk, tud-e valami újat nyújtani a rendezvény a nizzaihoz képest.

Feledhetetlen látvány, komoly színpadtechnika

Tudott. Már az első pillanatban észrevettük. Bevezető film kezdődött viking harcosokról, majd a film szereplői elözönlötték a színpadot. Egy viking hajó fedélzetén beúszott a színre Rex Maughan. A cég egész vezetősége jelen volt, még Ruth Maughan, Rex felesége is, akit igen ritkán lehet látni.

Az első napi programnak három alappillére volt. Az országok minősültjei az ország teljesítménye szerinti sorrendben felvonultak a színpadra. A Profit Sharing csekkjeit emelkedő sorrendben osztotta ki Rex és Gregg Maughan Aidan O’Hare segítségével. Az új minősült menedzsereket, senior és soaring menedzsereket is e napon köszöntötték. Mindezek blokkokba voltak szervezve, és a blokkok között érdekes dolgok történtek.

Egyrészt rengeteg attrakció, kulturális esemény került műsorra. Volt ABBA számokat játszó zenekar, táncosok, akrobaták, és egy humorista akrobata páros, akiket hatalmas golyók nyeltek el. Ez rögtön át is csapott a népmozgató események egyikébe, ugyanis hatalmas labdákat eresztettek el a teremben. Időnként a műsorvezetők – akik közül a férfi természetesen vikingnek öltözött – evezésre hajazó közös tornát vezényeltek. és tulajdonképpen ide tartozott a Mozart golyó kapkodás is, ami a németeknek volt köszönhető. A hangulat frenetikus volt.

Mindezt fokozta egy-két fontos momentum. Az egyik blokk után váratlanul bejelentették, hogy az európai igazgató ezután Lenkey Péter, eddigi budapesti területi igazgató lesz. Péter repült egyet a levegőben, nem éppen önszántából. Nagyon boldogak voltak a magyarok. A magyar csapat utolsó előttinek ment a színpadra, ami azt jelentette, ismét másodikak vagyunk Európában forgalom alapján. Lesz ez még jobb is a Berkics-terv szerint. Egyre lazábbak, boldogabbak lettünk, maradjunk ennyiben…

A nap végén fotózkodtunk minden elképzelhető pózban és csapatban, majd jó fáradtan hazaindultunk ezúttal bolgárokkal és franciákkal diskurálva a metrón. Azért a Max Burger nem maradt ki ezúttal sem. Izgatottan vártuk, milyen izgalmak várnak ránk a rendezvény második napján. Vártak.

Nem szeretnél lemaradni semmi érdekesről?
Legyél tagja Facebook csoportunknak!

Vajon jól áll neked ez a vállalkozás?
Teszteld most játékosan, minden kötelezettség nélkül, érdemes-e belevágnod velünk egy életre szóló kalandba!

A csapatba akarok tartozni!
Print Friendly, PDF & Email

Szólj hozzá! Facebook fiókoddal egyszerű.